19ª edició MECAL | Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona

La 19ª edició de Mecal, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, torna un any més a la ciutat comtal del 14 de Març al 2 d’Abril amb la projecció de 350 curtmetratges de 110 països diferents a l’Arts Santa Mònica.

 

Mecal ha preparat una minuciosa programació amb els millors curtmetratges de les escenes nacionals i internacionals, una selecció dels 5.000 curtmetratges rebuts provinents de 110 països. La selecció compta amb la projecció d’aproximadament 350 curtmetratges distribuïts en 4 seccions oficials a competició: Internacional, Obliqua, Animació i Documental. A més, Mecal comptarà amb 22 seccions paral·leles i 22 activitats paral·leles. Una oportunitat única de veure els millors curtmetratges de producció nacional i internacional a Barcelona.

Com a novetat aquest any, el festival s’estructurarà cada setmana al voltant d’un gènere. La setmana del 13 al 19 de març estarà destinada a l’Animació, la setmana del 23 al 26 de març serà el torn de la Ficció, i finalment la setmana del 30 de març al 2 d’abril es dedicarà al documental. Així doncs, cada setmana tindran lloc, en funció del gènere, les projeccions dels curts de les seccions a competició, a més de les seccions paral·leles i juntament amb diverses activitats programades, que a continuació s’expliquen.

A la setmana d’Animació, i aprofitant que el país convidat d’aquesta edició és Hongria, destaquem la figura del famós director hongarès Ferenc Rófusz, guanyador d’un Oscar al millor curtmetratge animat amb “The Fly”, mitjançant una projecció dels seus millors curts i una entrevista final en què el públic podrà interactuar amb ell. A més, amb motiu del seu 40 aniversari, hi haurà la presentació Aardman Unseen en què es destacaran peces rares d’Aardman Animations, l’estudi creador de mítics títols com Chicken Run o Wallace i Gromit. També, tindrà lloc una masterclass desenvolupada per Aya Suzuki, actualment animadora de Paramount Pictures i que en anteriors projectes ha treballat amb Hayao Miyazaki de Studio Ghibli, estudi responsable de la pel·lícula guanyadora d’un Oscar d’Animació, El Viatge de Chihiro.

En la setmana de Ficció, es projectaran les seccions d’Internacional i Obliqua a competició, que són les millors produccions de l’escena mundial i les obres més creatives, juntament amb els curts de les seccions paral·leles més insòlites com Immigrants Digitals, on veurem l’impacte de l’univers 2.0 en la gent de la tercera edat i l’Especial de Sexe “Pluja Daurada“, en què els nus i els gemecs seran protagonistes. També es muntarà un Mercat de curtmetratges amb trobades de professionals de la indústria. A més, hi haurà el Coaching de Pitching de Curtmetratges on un productor, un distribuïdor, un advocat i un comprador aconselleran a diferents productors sobre com millorar la presentació dels seus projectes de curtmetratge.

En la setmana de Documental, el director de cinema David Fernández de Castro, reconegut per la nominació de la seva pel·lícula Priorat en els Premis Gaudí 2017, donarà un taller sobre com realitzar el guió d’un documental. Hi haurà també una masterclass realitzada per les documentalistes i productores Cosima Dannoritzer i Bettina Walter, la primera d’elles directora del conegut documental “Comprar, tirar, comprar”. A més, la reportera de guerra Mayte Carrasco guardonada amb el Premi Iris Especial per la seva cobertura del conflicte de Síria, donarà la conferència “El drama contado hoy: impacto, pornoguerra y cine activismo”.

Altres nombroses activitats i sessions completaran la 19a edició de Mecal, que tindrà lloc del 14 de Març al 2 d’abril a l’Arts Santa Mònica.

 

Premsa MECAL

C / del Clot 33, Baixos | 08018 Barcelona

Tel / Fax: +34 93 247 03 53 | prensa@mecalbcn.org

www.mecalbcn.org