Ressaca de clausura: estrenem podcast!

Com ja saps, els festivals i mostres de cinema són clau al sector audiovisual; són diversitat, un vehicle de transmissió cultural, una plataforma de llançament pel talent emergent, un punt de trobada entre els diferents agents del sector… 

L’equip del Catalunya Film Festivals treballem dia rere dia per difondre l’enorme valor que suposen per la societat. Per aquest motiu, no podem estar més contents d’anunciar el llançament de RESSACA DE CLAUSURA, un podcast sobre els festivals de cinema nascut de la col·laboració entre el Catalunya Film Festivals i l’escola La Casa del Cine.

 


Marta Lladó (gerent del CFF):
Estem contents de sumar forces amb centres educatius com la Casa del Cine perquè són una plataforma de descoberta de talent.


 

Un podcast?

Sí, has sentit bé! Els podcasts són publicacions digitals descarregables d’àudio i/o vídeo. És un format que, tot i no ser nou, viu una segona època daurada gràcies a les noves tecnologies i a la tendència creixent de consumir audiovisuals en qualsevol lloc i moment. Fàcil, àgil i educatiu!

Ressaca de clausura és un projecte produït pels exalumnes de la secció cinematogràfica de La Casa del Cine. Estan convençuts de que el cinema és un mitjà excel·lent per fomentar la mirada crítica, per trencar barreres entre persones i per apropar-nos a altres realitats. Per aquest motiu, es proposen crear debats mensuals al voltant dels festivals del Catalunya Film Festivals i difondre les seves programacions a partir de crítiques cinematogràfiques i molt diàleg.

 


Mar Canet (directora de LCDC):
El podcast com a punt de trobada de la cinefilia, on els ex-alumnes tenen un espai autònom de divulgació i reflexió sobre l’actualitat cinematogràfica que ens proporcionen els festivals de cinema de Catalunya.


 

La primera ressaca: Serielizados Fest

Ressaca de clausura donarà el tret de sortida el dilluns 30.09.2019 amb Serielizados Fest (25-29.09.2019), que anualment ens apropa a la ficció televisiva i que demostra que les sèries també són cinema. La seva programació d’enguany recull novetats com “The Politician” (Ryan Murphy, Netflix), col·loquis amb referents com Isobel Waller-Bridge (compositora de “Black Mirror”, Netflix) o la celebració del 20è aniversari de “Plats Bruts” (TV3). 

Què ens pot explicar l’equip sobre el sorgiment de plataformes com Netflix, HBO o Disney+? Serà “The Politician” un altre èxit de Ryan Murphy? Què explicarà Joel Joan sobre el boom d’una sèrie que encara marca història?

 


Equip del programa:
A Ressaca de Clausura volem contagiar la passió pels festivals de cinema mitjançant l’opinió i el debat, fent una crítica constructiva que generi qüestions i inquietuds en els que ens escoltin.


 

Nosaltres, fans incondicionals de les propostes dels nostres festivals socis i de l’empenta de les noves generacions, no ens ho perdrem. Molta sort Christian Banderas, Cristina Blanco, Laia Gabriel, Carmela García, Claudia Guillén, David Kumada, Jaime Lapaz, David Leo, Carlos Llanos, Hugo Morales i Andrea Paz.

En un minut…

Què. Anàlisis generals dels festivals socis del CFF, cròniques de les activitats paral·leles i professionals, crítiques de les pel·lícules més destacades i, sobretot, descobriment del talent emergent.
Per què. Per no perdre detall de l’actualitat festivalera.
Quan. Cada mes! Primera ressaca: 30/09/2019
Com. A través d’Ivvox
Twitter. @RdeClausura