4 festivals per acomiadar l’estiu!

#AgendaCFF Acomiadar l’estiu és molt fàcil si t’atures a pensar en la diversitat festivalera que ens ofereix la tardor! A continuació et fem cinc cèntims de tot el cinema que podràs veure -i viure- aquest setembre: pel·lícules de sèrie B, col·laboracions entre els socis del CFF, cinema català i d’arreu del món, xerrades i col·loquis interessantíssims amb referents internacionals, retrospectives, memòria històrica, cinema amb valors i molt més. Comencem!

 

B-Retina
13 – 15.09.2019

El B-Retina s’ha consolidat com l’únic certamen de Catalunya dedicat a la sèrie B. La seva 5ª edició, que girarà parcialment al voltant del concepte “Bàrbars i Barbaritats”, comptarà tant amb clàssics del gènere, com “El Desafío de Hércules” (Luigi Cozzi), com amb pel·lícules de l’actualitat, com “Apóstata” (Hugo Cobo).

Sessions especials: “XX años de Fantosfreak” (col·laboració amb el festival Fantosfreak), Masters del Universo (sessió infantil), V Concurso de Cortometrajes.

Pel·lícules destacades: Clownado (Todd Sheets, 2019), The VelociPastor (Brendan Steere, 2018), The Seven Curse (Ngai Choi Lam, 1986).

Pel·lícules catalanes: Apóstata (Hugo Cobo, 2018), Devil dead 2 (Aureli del Pozo, Ivan -Matxete- Fernández).

Noms clau: Luigi Cozzi (Hércules, 1983), Laurence B. Harvey (The Human Centipede II, 2011).

Activitats paral·leles: monòleg de Javi Capitán, concert de Bochornorama.

Activitats professionals: masterclass Hechizos, espadas y… ¿Exploitation? (Mario Padilla).

 

Tota la programació: www.b-retina.cat

Font: https://elcinefil.cat/2019/08/27/torna-el-festival-de-cinema-de-serie-b-a-cornella/

 

Festival de Cinema Jueu de Barcelona
15 – 30.09.2019

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona, nascut fa 20 anys per oferir una visió àmplia del pensament jueu, celebra enguany la seva 21ª edició. A través de 13 films que es projectaran a la Filmoteca de Catalunya, el festival es proposa plantejar-nos qüestions contemporànies com les lluites socials, la memòria històrica del nazisme o les migracions, entre d’altres.

Sessions destacades: retrospectiva de Ruth Beckermann, 13, Un ludodrama sobre Walter Benjamin Carlos Ferrand de Carlos Ferrand, 2017; La Petite Praire Aux Bouleaux (La sombra del pasado) de Marceline Loridan-Ivens, 2003; The Interpreter (El intérprete) de Martin Šulík, 2018; Tel Aviv On Fire (Tel Aviv en llamas) de Sameh Zoabi, 2018; Jonathan Agassi Saved My Life (Jonathan Agassi salvó mi vida) de Tomer Heymann, 2018.

Noms clau: Ruth Beckermann, Marceline Loridan-Ivens, Tomer Heymann, Carlos Ferrand.

Tota la programació: fcjbarcelona.org

 

Festival Gollut de Ribes de Freser
22.09 – 31.12.2019

Des de l’any 2014, el Festival Gollut visibilitza i premia obres compromeses socialment que no tenen prou espai als circuits del cinema comercial. Tot i que les seccions de competició tindran lloc entre el 12 d’octubre i el 3 de novembre, el festival organitzarà sessions especials des del setembre fins al desembre a diverses localitzacions del territori: Ribes de Freser, Vall de Núria, Ripoll, Teià, Figueres, etc.

Més informació: www.festivalgollut.com

 

Serielizados Fest
25 – 29.09.2019

El Serializados Fest ens apropa, des de fa 5 anys, a les noves tendències de la ficció televisiva. Al llarg de 5 dies, el festival ha programat estrenes internacionals com la 5ª temporada d“Inside No.9” (BBC), estrenes a Espanya com “The Politician” (Netflix) o la celebració del 20è aniversari de “Plats Bruts” amb alguns dels protagonistes i guionistes de la mítica sèrie de TV3.

Sessions destacades: estrena de la 5ª temporada de “Inside No. 9” (BBC); estrena de “The politician” (Netflix); secció Panorama; estrena de “Follow the money III” amb col·loqui amb Jeppe Gjervig; celebració del 20è aniversari de Plats Bruts.

Noms clau: Steve Pemberton, Joel Joan, Jeppe Gjervig, Isobel Waller-Bridge, Mònica Glaenzel, Mercè Sàrrias, Berto Romero, Roger Coma.

Activitats paral·leles: xerrada de Jeppe Gjervig (autor de “Borgen”) i Isobel Waller-Bridge (compositora de “Black Mirror” i “Fleabag”); xerrada “La casa de papel: cómo montar un atraco”; xerrada “Lost” amb Berto Romero”.

Activitats professionals: Upcoming de series españolas + I Pitching Forum Series GAC.

Més informació: www.szsfest.com

 

I A L’OCTUBRE…