8 propostes festivaleres per combatre la calor!

Amb els socis del Catalunya Film Festivals podem gaudir del millor cinema durant tot l’any i per tot el territori! Aquest juliol i agost ens ho demostren l’Atlàntida Film Fest (Palma), el Fascurt (Masnou), el Fantosfreak (Cerdanyola del Vallès), el Festival Nits de Cinema Oriental (Vic), el Festival Internacional de Cinema de Cerdanya (Cerdanya), el Mecal Air (Barcelona), la Sala Montjuïc (Barcelona) i la Mostra de Films de Dones (Barcelona), que ens proposen programacions per combatre la calor que combinen grans produccions i cinema d’autor amb activitats professionals, activitats formatives, concerts i gastronomia per a totes les edats. Com a novetat, la propera edició d’El Dia Més Curt serà presentada durant el Fascurt. Us ho expliquem!

 

Atlàntida Film Fest
01.07 – 01.08.2019

L’Atlàntida Film Fest, el primer festival de cinema online del país, va néixer amb dos objectius clars: visibilitzar el cinema que no arriba a les sales i posar en valor el cinema a través d’Internet. Nou anys després, el festival celebra la seva novena edició amb una selecció de més de 100 títols de producció europea, 40 estrenes absolutes a Espanya, 51 òperes primes i 44 pel·lícules dirigides per dones. La diversitat de finestres a través de les que es podran gaudir els films (sedes físiques, visionat online, etc.) i la diversitat d’activitats paral·leles, evidencien l’Atlàntida Film Fest com un dels festivals europeus més enriquidors del panorama cultural actual.

Dates: de l’1 al 7 de juliol (sedes físiques a Palma), de l’1 de juliol a l’1 d’agost (plataformes online).

Sessions temàtiques: Memòria històrica, Política i controvèrsia, Murs i fronteres, Generació (films sobre les noves generacions europees), Identitat (cinema LGTB), Domestik (films sobre la intimitat de la ciutadania).

Pel·lícules destacades: Reconstruyendo Utoya, Only You, Acid, Easy Love, Sons of Denmark, Hellhole, Quiero el sol, Brecht, El sonido del futuro o Pájaros sin alas, entre molts altres títols.

Procedència dels films: presència de films de 25 països europeus, entre els que es troben Espanya (32 films), França (17 films), Regne Unit (9 films), Alemania (7 films) i Dinamarca (5 films).

Noms clau: Ken Loach, padrí de la 9ª edició i guanyador del premi Masters of Cinema, i Fernando León de Aranoa.

Activitats paral·leles: concerts amb artistes com Soleá Morente, Soledad Vélez o Monterrosa.

Activitats professionals: conferència “El Feminismo en la UE” amb Laura Rahola i Viktor Nordenskiöld, col·loqui amb Ken Loach i Fernando León de Aranoa, conferència “Populismo y revolución digital” amb Daniel Gascón i Carlos de Vega i “Grandes corporaciones vs. Unión Europea” amb Javi López i Carlos de Vega.

Tota la programació: https://www.filmin.es/atlantidaFascurt
04 – 06.07.2019

El Fascurt, que tindrà lloc a la platja d’Ocata del Masnou, celebra la seva 17ª edició amb més de 800 curtmetratges inscrits, 3 seccions a concurs (Ficció, Animació i Undercurt) i 3 seccions fora de competició (Curts El Masnou, Curt Clàssic i El frikicurt). La programació d’enguany va acompanyada d’activitats de formació pels més petits, de tallers i taules rodones sobre el món del cinema i amb sessions de música amenitzades per Dj’s. El Fascurt 2019 acollirà també la presentació de la propera edició d’El Dia Més Curt.

Tallers per a nens i nenes: doblatge, autoretrat digital, pixelació amb fons de croma.

Taules rodones: “Cinema i teatre català amb perspectiva de gènere”, “El cinema de terror. Per què ens agrada passar por? Per què proliferen tant els festivals de terror?”.

Especials: presentació d’El Dia Més Curt i sessió La Nit + Fantosfreak en col·laboració amb el Festival Fantosfreak, Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès.

Títols catalans: Adalamadrina (Carlota Oms), Jezebel’s spring rolls (Joan-Pol Argenter), Suc de Síndria (Irene Moray), What is love (Paco Caballero), Vaca (Marta Bayarri), Tahrib (Gerard Cortés), Cocodrilo (Jorge Yúdice), The good queue (Roger Giménez), Trivial (Fran Menchón, Sandra Reina, El llibre (Francesca Català), Mi nombre es Koji (David Muñoz), Mis vacaciones (J. A. Bayona).

Tota la programació: https://fascurt.cat/Fantosfreak
15 – 19.07.2019

El Fantosfreak, Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, celebra el seu 20è aniversari posant el valor el cinema curt d’aquest gènere. Durant 5 dies, i de manera gratuïta, programarà una selecció de més de 40 curtmetratges provinents de tot el país. Les seves xifres, que situen el Fantosfreak com un festival de referència a Catalunya, demostren l’interès creixent envers un cinema bandarra que porta la originalitat i el surrealisme per bandera.

Films destacats: Atraco Paranormal (David Gilbank), Best friend (Olivieri, Shen, De Lucca, Nair & Feliu), Boilermaker (Risto Kütt), Cómo y por qué se ha esfumado Don José (Moshe Ben-Avraham), Cut off (Ryan Cauchi) o Dumbtime (Brahim, Buno, Desnoyelles, Lombardo i Mimoz).

Films de l’Estat: El llibre (Francesca Català), Lo siento mi amor (Eduardo Casanova), La proeza (Isaac Berrocal) o Y ahí él abre los ojos (Elena Korzhaeva), entre d’altres.

Concerts: Wicked dog, Evnen, Edena i Zerzedilla.

Tota la programació: https://www.fantosfreak.com/xx-fantosfreak/Festival Nits de Cinema Oriental
15 – 21.07.2019

Un any més, el Festival Nits de Cinema Oriental ofereix una programació diversa i representativa del millor cinema asiàtic de l’actualitat, des de superproduccións d’altíssima qualitat fins a films de culte i d’autor. A més a més, ret homenatge a alguns països asiàtics com Tailàndia, Japó o Corea del Sud amb sessions que mariden el cinema a l’aire lliure amb la gastronomia i les arts marcials.

Produccions destacades: Once upon a time in China: Warrior of the Nation (Marco Mak), Junglee (Chuck Russell), Big Brother (Kam Ka-wai), The Knight of Shadows (Yan Jia) o Homestay (Parkpoom Wongpoom), entre d’altres.

Films asiàtics imprescindibles: The man who feels no Pain (Vasan Bala), Saint Young Man (Yuichi Fukuda) o The Pool (Ping Lumpraploeng).

Films per a totes les edats: Monkey Magic (Ma Jihai), The Wind Guardians (Liu Kuo) o On Happinness Road (Sung Hsin-yin), entre d’altres.

Sessions temàtiques: Nit de Tailàndia, Nit de Hong Kong, Nit de Japó, Nit de Corea del Sud, Nit d’Índia.

Tota la programació: http://cinemaoriental.com/es/Festival Internacional de Cinema de Cerdanya
03 – 11.08.2019

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya treballa des de2010 per posar en valor el patrimoni cultural de la zona a través del cinema. Amb més seus, més sessions i més activitats, la 10ª edició del festival pretén sorprendre a l’espectador i esdevenir un espai creixent que posiciona la Cerdanya com a punt clau en el sector cinematogràfic català.

Seccions: curtmetratges, llargmetratges, documentals, Realitat Augmentada i Fora de concurs.

Novetats: Curtmiratges (curts dirigits per dones menors de 30 anys), Curtmetratges amb Realitat Augmentada.

Activitats professionals: Laboratori de Creació Audiovisual, Tallers de Cinema per Joves, Taller de Realitat Augmentada.

Tota la programació: https://www.cerdanyafilmfestival.cat/