Molt per veure. Molt per viure.

Qui som?

Catalunya Film Festivals és l’associació de festivals i mostres de cinema catalans que defensa i gestiona el gran valor cultural que aquests suposen pel sector audiovisual, la cultura i la societat.

Els festivals de cinema són una peça clau del sector cinematogràfic català; una plataforma de difusió de cinema inèdit, plural i divers i un generador de reflexió i experiències col·lectives.

A CFF contribuïm al creixement i a la projecció local, nacional i internacional de més de 45 festivals i mostres de cinema de Catalunya.

Des de 2005 treballem sota uns paràmetres de qualitat, excel·lència i compromís social per donar cobertura als festivals catalans i apropar-los als ciutadans i ciutadanes a través de projectes en comú.

Tenim un compromís sòlid amb els valors de la diversitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat, emprenent accions de reflexió, conscienciació i canvi en els nostres associats, ja que entenem que els festivals i les mostres de cinema han de ser responsables en la seva programació i accions.

El nostre motor és cuidar i mostrar la diversitat de festivals i mostres del territori català, tot donant valor a la riquesa cultural del sector: tota Catalunya, tots els públics, tots els gèneres i temàtiques, tot l’any.

45 festivals i mostres
1.500 professionals
570.000 espectadors/es
200 espais de projecció
100 localitats de Catalunya

Què fem?

Interlocució

Transmetem a les institucions que regulen el sector cultural i a l’administració pública les demandes i requeriments del festivals que formen part de Catalunya Film Festivals. Vetllem per a que la seva veu i opinió sigui escoltada i valorada.

Jornades professionals

Organitzem jornades formatives amb l’objectiu de professionalitzar els festivals i mostres de cinema i de crear sinergies entre els diferents agents del sector cultural i audiovisual.

A les jornades es propicien espais de networking i s’ofereixen eines de comunicació, finançament, organització i reflexió per fer viables i sostenibles els festivals de cinema. Aquestes també serveixen per abordar les noves tendències del sector, així com per divulgar i debatre les millors pràctiques del sector.

Servei d’assessorament jurídic

Oferim assessorament jurídic (laboral, fiscal, comptable, mercantil i riscos laborals) als festivals socis i contribuïm a la seva professionalització. També els assessorem al voltant de la implementació de protocols de seguretat específics que hem creat per a festivals i mostres de cinema.

Difusió

Catalunya Film Festivals és la xarxa de festivals més gran de Catalunya i de l’Estat espanyol; en total hi ha més de 1.500 professionals vinculats/des. 

Aprofitem la nostra posició estratègica per difondre l’activitat dels socis a través de tots els nostres canals de comunicació (web, butlletí, xarxes socials, relació amb mitjans de comunicació, etc.).

Perspectiva de gènere, ecosocial i ambiental

Catalunya Film Festivals és una associació sense afany de lucre en la qual les decisions es consensuen participativa i democràticament, en la que s’aplica la perspectiva de gènere i diversitat en el dia a dia i en els projectes comuns amb els associats i col·laboradors. La diversitat, l’accessibilitat, la inclusió i la sostenibilitat formen part de l’ADN de l’entitat; les pràctiques no discriminatòries són presents en la presa de decisions i l’execució del dia a dia de l’associació i els projectes. Col·laborem amb proveïdors locals que treballen en línia amb aquests valors, preferentment PIMES i cooperatives de l’economia social i solidària.

Projectes comuns

La Catalunya Film Festivals està associada a la patronal PIMEC, on hi ha impulsat la sectorial de cultura. La coordinadora també és impulsora del programa Actua Cultura i entitat fundadora de PANTALLA, la Federación Estatal de Coordinadoras de Festivales de Cine y Contenidos Audiovisuales. Actualment està adherida al Pacte del Temps i forma part del grup de treball R4 Films amb SUNCINEOPA-UPF i PAC Productors (#CinemaSostenible). També ha portat a terme la iniciativa #SomAudiovisualResponsable amb CreARSA i PAC Productors per a visibilitzar notícies i eines relacionades amb la sostenibilitat.

Des dels seus inicis, Catalunya Film Festivals ha engegat un seguit de projectes que beneficien als festivals socis. L’objectiu d’aquests és eixamplar la veu dels festivals de cinema, posar-los en conversa amb diversos agents del sector cultural i apropar-los a l’imaginari col·lectiu de la ciutadania.

Ja sigui apropant els festivals i les mostres de cinema a propostes multiculturals de la regió o ajudant a ampliar la seva difusió més enllà del territori, els projectes comuns de CFF serveixen per constatar la rellevància que tenen els festivals de cinema en el marc cultural de Catalunya.

Hem creat Acció>Cinema, iniciativa impulsada en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Departament de Cultura i Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global, que promou l’audiovisual com a eina de transformació social i construcció d’una ciutadania formada, crítica, responsable i mobilitzada per un món més just.

Hem presentat FFLASH-HUB, Film Festivals Learning and Sharing HUB, un esdeveniment internacional destinat a professionals dels festivals de cinema que es durà a terme aquest 2022. Serà un punt de trobada i formació per a gestors de festivals de tot el món i posarà Barcelona al centre del sector dels festivals de cinema. 

Donem continuïtat a projectes com El Dia Més Curt, la subtitulació de films al català o la vehiculació de la participació dels festivals socis a iniciatives culturals territorials.

El 2021 vam engegar el projecte ZikZokZeta, amb l’objectiu d’ampliar públics i consolidar comunitats al voltant de l’audiovisual i dels festivals i mostres de cinema. Aquest any, hem encetat La Revàlida, un projecte en col·laboració amb La Casa del Cine que consisteixen en una sèrie de trobades conduïdes per Mariona Borrull i Víctor Esquirol per renovar, des de la crítica, els debats que marquen la cinefília actual. Com ens organitzem?

Gerència
Marta Lladó

Producció
Gerard Forns

Comunicació
Marc Mampel

Junta Directiva

Presidència / Oriol Altell, Festival InÈdit (Barcelona)
Vicepresidència / Nathalie Modigliani de El Meu Primer Festival
Secretaria / Roger Sabat, de Molins de Rei Film Festival (Molins de Rei)
Tresoreria / Adriana Pérez del Festival Inclús
Vocal / Joaquim Cruselles de Nits de Cinema Oriental
Vocal / Roger Sabat de Molins de Rei Film Festival (Molins de Rei)
Vocal / Èric Motjer de Manlleu Film Festival (Manlleu)
Vocal /Marc Vaíllo de L’Alternativa Festival de Cinema Independent (Barcelona)
Vocal / Carlos Rodríguez de D’A Film Festival (Barcelona)
Vocal / Xavier Lezcano de l’Americana Film Festival (Barcelona)
Vocal / Agustí Argelich de Filmets (Badalona)
Vocal / Jordi Forcada de Cerdanya Film Festival (Cerdanya)