Molt per veure. Molt per viure.

Qui som?

Catalunya Film Festivals és l’associació de festivals i mostres de cinema catalans que defensa i gestiona el gran valor cultural que aquests suposen pel sector audiovisual, la cultura i la societat.

Els festivals de cinema són una peça clau del sector cinematogràfic català; una plataforma de difusió de cinema inèdit, plural i divers i un generador de reflexió i experiències col·lectives.

A CFF contribuïm al creixement i a la projecció local, nacional i internacional de més de 48 festivals i mostres de cinema de Catalunya.

Des de 2005 treballem sota uns paràmetres de qualitat, excel·lència i compromís social per donar cobertura als festivals catalans i apropar-los als ciutadans i ciutadanes a través de projectes en comú.

El nostre motor és cuidar i mostrar la diversitat de festivals i mostres del territori català, tot donant valor a la riquesa cultural del sector: tota Catalunya, tots els públics, tots els gèneres i temàtiques, tot l’any.

48 festivals i mostres
1.500 professionals
570.000 espectadors/es
200 espais de projecció
100 localitats de Catalunya

Què fem?

Interlocució

Transmetem a les institucions que regulen el sector cultural i a l’administració pública les demandes i requeriments del festivals que formen part de Catalunya Film Festivals. Vetllem per a que la seva veu i opinió sigui escoltada i valorada.

Jornades professionals

Organitzem jornades formatives amb l’objectiu de professionalitzar els festivals i mostres de cinema i de crear sinergies entre els diferents agents del sector cultural i audiovisual.

A les jornades es propicien espais de networking i s’ofereixen eines de comunicació, finançament, organització i reflexió per fer viables i sostenibles els festivals de cinema. Aquestes també serveixen per abordar les noves tendències del sector, així com per divulgar i debatre les millors pràctiques del sector.

Servei d’assessorament jurídic

Oferim assessorament jurídic (laboral, fiscal, comptable, mercantil i riscos laborals) als festivals socis i contribuïm a la seva professionalització. També els assessorem al voltant de la implementació de protocols de seguretat específics que hem creat per a festivals i mostres de cinema.

Difusió

Catalunya Film Festivals és la xarxa de festivals més gran de Catalunya i de l’Estat espanyol; en total hi ha més de 1.500 professionals vinculats/des. 

Aprofitem la nostra posició estratègica per difondre l’activitat dels socis a través de tots els nostres canals de comunicació (web, butlletí, xarxes socials, relació amb mitjans de comunicació, etc.).

Projectes comuns

La Catalunya Film Festivals està associada a la patronal PIMEC, on hi ha impulsat la sectorial de cultura. La coordinadora també és impulsora del programa Actua Cultura i entitat fundadora de PANTALLA, la Federación Estatal de Coordinadoras de Festivales de Cine y Contenidos Audiovisuales. Actualment està adherida al Pacte del Temps i forma part del grup de treball R4 Films amb SUNCINEOPA-UPF i PAC Productors (#CinemaSostenible). També ha portat a terme la iniciativa #SomAudiovisualResponsable amb CreARSA i PAC Productors per a visibilitzar notícies i eines relacionades amb la sostenibilitat.

Des dels seus inicis, Catalunya Film Festivals ha engegat un seguit de projectes que beneficien als festivals socis. L’objectiu d’aquests és eixamplar la veu dels festivals de cinema, posar-los en conversa amb diversos agents del sector cultural i apropar-los a l’imaginari col·lectiu de la ciutadania.

Ja sigui apropant els festivals i les mostres de cinema a propostes multiculturals de la regió o ajudant a ampliar la seva difusió més enllà del territori, els projectes comuns de CFF serveixen per constatar la rellevància que tenen els festivals de cinema en el marc cultural de Catalunya.

Alguns dels projectes actuals són El Dia Més Curt, la subtitulació de films al català o la vehiculació de la participació dels festivals socis a iniciatives culturals territorials.Com ens organitzem?

Gerència
Marta Lladó

Comunicació
Clara Rodríguez

Junta Directiva

Presidència / Carlos R. Rios, director del D’A Film Festival (Barcelona)
Vicepresidència / Esther Marquès, directora de produccions de FILMETS Badalona Film Fest (Badalona)
Secretaria / Loránd János, director de Choreoscope (Barcelona)
Tresoreria / Xavi Lezcano, codirector de l’Americana Film Festival (Barcelona)
Vocal / Adriana Pérez, codirectora del Festival Inclús (Barcelona)
Vocal / Agustí Argelich, director del BCN Sports Film (Barcelona)
Vocal / Elena Subirà, relacions institucionals i marketing al DocsBarcelona (Barcelona)
Vocal / Jordi Comelles, director del ZOOM Festival (Igualada)
Vocal / Jordi Forcada, director del Cerdanya Film Fest (Cerdanya)
Vocal / Marc Vaillo, membre comitè directiu de L’Alternativa (Barcelona)