CFF+ Festivals de cinema oberts i diversos

Catalunya Film Festivals impulsa el projecte CFF+ per fer els festivals més diversos i oberts, amb sessions accessibles per a tothom.
CFF+ és una iniciativa de Catalunya Film Festivals en col·laboració amb Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura. Estem compromesos amb el dret a l’accés a la cultura:, a través d’aquesta iniciativa conjunta fem possible que tothom, independentment de les seves necessitats, pugui accedir al cinema i a la nostra programació diversa. 

Reforcem l’accessibilitat per als nostres públics, col·laboradors i treballadors, afavorint la implementació de tota la cadena de l’accessibilitat, el foment de pràctiques no discriminatòries i inclusives per a persones amb discapacitat i col·lectius en risc d’exclusió. 

En la prova pilot del projecte CFF+ el 2022 s’ha treballat amb 5 festivals, als quals s’ha fet una sessió de formació específica. També s’ha elaborat una guia sobre accessibilitat audiovisual on es recullen els fonaments de les adaptacions que ha de fer el sector per a ser totalment inclusiu i accessible en diverses àrees: espais, comunicació, continguts, personal, etc. Les sessions i materials han sigut desenvolupats per l’equip del Festival Inclús.

Durant la tardor del 2022 s’han impulsat les següents sessions per a tots els públics:

Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

 • Sessió inaugural: Venus (Jaume Balagueró), amb subtitulació per a persones sordes i gala amb interpretació de llengua de signes catalana.
 • Cloenda: Bones and All (Luca Guadagnino), amb subtitulació per a persones sordes i gala amb interpretació de llengua de signes catalana.
  ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

Festival In-Edit

 • Sexo, maracas y chihuahuas (Diego Mas Trelles), sessió relaxada per a persones amb alzheimer.
 • Jorge (Cristina i María José Martín), amb audiodescripció per a públic amb discapacitat visual.

Most, Festival Internacional de Cinema del Vi

 • La maternal (Pilar Palomero), amb subtitulació per a persones sordes.

El Meu Primer Festival

 • La fortuna sonríe a Lady Nikuko (Ayumu Watanabe), amb subtítols accessibles per a persones sordes i presentació i cine-fòrum posterior amb interpretació de llengua de signes catalana.
 • La bellesa de la vida (diverses cineastes), amb subtítols accessibles per a persones sordes i presentació i cine-fòrum posterior amb interpretació de llengua de signes catalana.
   

L’Alternativa, 29è Festival de Cinema Independent de Barcelona

 • Sessió relaxada de Petits Experiments (curtmetratges) adaptada a persones amb autisme, conjuntament amb El Meu Primer Festival.
 • Matadero (Santiago Fillol), amb audiodescripció per a públic amb discapacitat visual.
 • Une vie comme une autre (Faustine Cros), amb subtítols accessibles per a persones sordes i presentació i cine-fòrum posterior amb interpretació de llengua de signes catalana.
 • Hall Convida. Rewend (diversos curts de diverses cineastes), amb subtítols accessibles per a persones sordes i presentació i cine-fòrum posterior amb interpretació de llengua de signes catalana.
 • Diverseos films amb subtítols accessibles per a persones sordes al llarg del festival.