#AgendaCFF | Acomiadem el 2021 amb propostes molt diverses

Fotografia del Zoom Festival 2021

Posem fi a un any ple festivals que ens han regalat cinema de qualitat gràcies a la tornada a la presencialitat. Tot i així, no podem acomiadar l’any sense aquestes tres propostes brillants que arriben al desembre. Trobem una programació molt diversa, des de cinema per als més aficionats al futbol fins a cinema que reivindica els drets humans; i el dia més curt de l’any. No t’ho pots perdre!


Offside Fest
01 – 06.12.2021

Arriba la 8a edició del Festival Internacional de Cinema Documental de Futbol, que tindrà lloc als Cinemes Maldà i online a través de la plataforma Filmin. Presentarà una cuidada selecció d’obres internacionals on l’esport rei n’és el protagonista. Seguint l’exemple de l’anterior edició, el festival estrenarà una desena de documentals inèdits a Espanya que estaran disponibles del 2 al 6 de desembre per als subscriptors i subscriptores de Filmin

La inauguració estarà protagonitzada per l’entranyable documental escocés The Fort, un documental arribat de Regne Unit i dirigit per Alex Gale. Aquest narra la història del Fort Williams FC, considerat el pitjor equip de la Gran Bretanya. El documental de cloenda d’aquesta edició serà Club Ibiza: The Sessions, dirigit per John Alex Dennis i Grant Best, un docusèrie que recull la història recent de la UD Eivissa

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç

Destacats: 

  • Tattoo your dreams de Mehdi Ganji: Explora els somnis d’un grup d’adolescents de l’Iran que lluiten per convertir-se en futbolistes professionals a LaLiga d’Espanya. 
  • Foosballers de Joe Heslinga: És el retrat de sis jugadors professionals de futbolí que competeixen per ser el millor del món en un esport que des de l’arribada dels videojocs viu en plena decadència. 
  • The Fort d’Alex Gale: Aquest documental de la BBC narra les dificultats per a sobreviure del Fort Williams FC, el pitjor equip de la Gran Bretanya que porta dos anys sense guanyar. És últim a la cinquena divisió escocesa amb una puntuació de -7 punts. 

REC
01 – 08.12.2021

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona presenta enguany un total de 20 estrenes que es podran gaudir a diversos espais de la ciutat com el Teatre Tarragona, l’Antiga Audiència, el Metropol i el Teatret del Serrallo i també en línia a Filmin. Presenta una xifra rècord en quant al nombre de pel·lícules que rebran el seu bateig al festival, un fet que subratlla la seva centralitat com a porta de produccions de tot el món. Aposten per Òperes Primes arribades de tot el món que retraten les esferes asiàtica, àrab i Llatinoamèrica. 

Aquest any el festival s’ha afegit al programa d’activitats d’Acció>Cinema, la iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals. Podrem gaudir de dos programes (El gran REC i el ja veterà Mira’m) que oferiran projeccions que tracten la lluita pels drets humans o que volen visibilitzar situacions de vulnerabilitat. El festival organitza activitats paral·leles com ara una jornada professional anomenada Possibilitats de desenvolupament i mercat per a nous projectes cinematogràfics el dia 2 de desembre. Aquesta, que es durà a terme en col·laboració amb l’Servei de Desenvolupament Empresarial, busca incidir en qüestions clau a l’hora d’iniciar-se en el desenvolupament de projectes fílmics. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç. 

Destacats:  

  • Sis dies corrents, de Neus Ballús: La pel·lícula inaugural del festival que explica la història d’un jove lampista marroquí que a fi de superar els sis dies de prova en una empresa, ha de bregar amb les excentricitats de clients i companys de feina. 
  • Las gentiles, de Santi Amodeo: Una pel·lícula d’adolescents i xarxes socials que pretén ser un reflex de la complexitat de d’adolescència, quan comencem a questionar-nos tot allò que ens passa a nosaltres i al nostre voltant. 
  • Virgin Blue, de Niu Xiaoyu: La Yezi torna a casa per a cuidar de la seva àvia, pero la xocant realitat està disposada a despertar-la quan descobreixi que la seva àvia ja no és la mateixa, ni tampoc la seva memòria. 

El Dia Més Curt
18 – 21.12.2021

La Festa Mundial del Cinema Curt arriba al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per a presentar la seva 9a edició. Ens retrobarem amb la mostra de cinema organitzada per  Marvin&Wayne i Catalunya Film Festivals amb sessions per a tots els públics el dissabte 18 de desembre i amb sessions escolars el dimarts 21. La programació itinerarà arreu de Catalunya amb la col·laboració d’espais de tot el territori. El certamen vol reivindicar el valor del cinema curt i apropar-lo a la ciutadania de tota Catalunya, és per això que compta amb diversos programes destinats a franges d’edat diferents. 

El dissabte 18 podrem gaudir de la sessió Xat Curt de 18h a 21h on es projectaran parelles de curts amb línies comunes i també hi assistiran els seus responsables a una conversa ràpida. El mateix dia, de 22h a 23h es durà a terme Perles, per a una fi del món, amb la projecció de diversos curts. Per acabar, el dimarts 21 de 9h a 13h es realitzaran les Sessions escolars, un programa format per cinc pel·lícules que pretenen despertar en l’alumnat una actitud crítica, conscient i corresponsable amb l’entorn que l’envolta. 

Xat Curt: 

Les pel·lis dialoguen i els cineastes també. Projectarem parelles de curts amb línies comunes i convidarem els seus responsables a una xerrada ràpida.

  • El adiós de Clara Roquet, Forastera de Lucía Aleñar Iglesias, Rumbo a peor d’Alex Brendemühl, Solució per a la tristesa de Tuixén Benet i Marc Martínez Jordán, El somriure amagat de Ventura Durall, Can Gardell de Flor Aliberti i Sílvia Subirós.

Perles, per a una fi del món: 

Hem intentat fer una sessió de comèdia i ens ha sortit regular. Un pèl apocalíptica. Què hi farem?!.

  • My last film de Zia Anger, Yo maté a Antoine Doinel de Nicolás Prividera, Misterio de Chema García Ibarra, Decorado d’Alberto Vázquez, Dioses Autonómicos (Cap. I, II, V) de Velasco Broca i Canódromo Abandonado, ¿Qué sabemos del asesino? de Marc Ferrer

Sessions Escolars: 

Amb aquest programa, format per cinc pel·lícules, proposem aprofitar les característiques pedagògiques del cinema curt per despertar en l’alumnat una actitud crítica, conscient i corresponsable amb l’entorn que l’envolta.

  • Panteres, d’Èrika Sánchez, Ni oblit ni perdó de Jordi Boquet Claramunt, Ara Crema de Núria Gascón, Después también de Carla Simón, Singing from the rooftops d’Enric Ribes.