#AgendaCFF | Acomiadem el 2021 amb propostes molt diverses

Fotografia del Zoom Festival 2021

Posem fi a un any ple festivals que ens han regalat cinema de qualitat gràcies a la tornada a la presencialitat. Tot i així, no podem acomiadar l’any sense aquestes tres propostes brillants que arriben al desembre. Trobem una programació molt diversa, des de cinema per als més aficionats al futbol fins a cinema que reivindica els drets humans; i el dia més curt de l’any. No t’ho pots perdre!


Offside Fest
01 – 06.12.2021

Arriba la 8a edició del Festival Internacional de Cinema Documental de Futbol, que tindrà lloc als Cinemes Maldà i online a través de la plataforma Filmin. Presentarà una cuidada selecció d’obres internacionals on l’esport rei n’és el protagonista. Seguint l’exemple de l’anterior edició, el festival estrenarà una desena de documentals inèdits a Espanya que estaran disponibles del 2 al 6 de desembre per als subscriptors i subscriptores de Filmin

La inauguració estarà protagonitzada per l’entranyable documental escocés The Fort, un documental arribat de Regne Unit i dirigit per Alex Gale. Aquest narra la història del Fort Williams FC, considerat el pitjor equip de la Gran Bretanya. El documental de cloenda d’aquesta edició serà Club Ibiza: The Sessions, dirigit per John Alex Dennis i Grant Best, un docusèrie que recull la història recent de la UD Eivissa

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç

Destacats: 

  • Tattoo your dreams de Mehdi Ganji: Explora els somnis d’un grup d’adolescents de l’Iran que lluiten per convertir-se en futbolistes professionals a LaLiga d’Espanya. 
  • Foosballers de Joe Heslinga: És el retrat de sis jugadors professionals de futbolí que competeixen per ser el millor del món en un esport que des de l’arribada dels videojocs viu en plena decadència. 
  • The Fort d’Alex Gale: Aquest documental de la BBC narra les dificultats per a sobreviure del Fort Williams FC, el pitjor equip de la Gran Bretanya que porta dos anys sense guanyar. És últim a la cinquena divisió escocesa amb una puntuació de -7 punts. 

REC
01 – 08.12.2021

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona presenta enguany un total de 20 estrenes que es podran gaudir a diversos espais de la ciutat com el Teatre Tarragona, l’Antiga Audiència, el Metropol i el Teatret del Serrallo i també en línia a Filmin. Presenta una xifra rècord en quant al nombre de pel·lícules que rebran el seu bateig al festival, un fet que subratlla la seva centralitat com a porta de produccions de tot el món. Aposten per Òperes Primes arribades de tot el món que retraten les esferes asiàtica, àrab i Llatinoamèrica. 

Aquest any el festival s’ha afegit al programa d’activitats d’Acció>Cinema, la iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals. Podrem gaudir de dos programes (El gran REC i el ja veterà Mira’m) que oferiran projeccions que tracten la lluita pels drets humans o que volen visibilitzar situacions de vulnerabilitat. El festival organitza activitats paral·leles com ara una jornada professional anomenada Possibilitats de desenvolupament i mercat per a nous projectes cinematogràfics el dia 2 de desembre. Aquesta, que es durà a terme en col·laboració amb l’Servei de Desenvolupament Empresarial, busca incidir en qüestions clau a l’hora d’iniciar-se en el desenvolupament de projectes fílmics. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç. 

Destacats:  

  • Sis dies corrents, de Neus Ballús: La pel·lícula inaugural del festival que explica la història d’un jove lampista marroquí que a fi de superar els sis dies de prova en una empresa, ha de bregar amb les excentricitats de clients i companys de feina. 
  • Las gentiles, de Santi Amodeo: Una pel·lícula d’adolescents i xarxes socials que pretén ser un reflex de la complexitat de d’adolescència, quan comencem a questionar-nos tot allò que ens passa a nosaltres i al nostre voltant. 
  • Virgin Blue, de Niu Xiaoyu: La Yezi torna a casa per a cuidar de la seva àvia, pero la xocant realitat està disposada a despertar-la quan descobreixi que la seva àvia ja no és la mateixa, ni tampoc la seva memòria. 

El Dia Més Curt
18 – 21.12.2021

La Festa Mundial del Cinema Curt arriba al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per a presentar la seva 9a edició. Ens retrobarem amb la mostra de cinema organitzada per  Marvin&Wayne i Catalunya Film Festivals amb sessions per a tots els públics el dissabte 18 de desembre i amb sessions escolars el dimarts 21. La programació itinerarà arreu de Catalunya amb la col·laboració d’espais de tot el territori. El certamen vol reivindicar el valor del cinema curt i apropar-lo a la ciutadania de tota Catalunya, és per això que compta amb diversos programes destinats a franges d’edat diferents. 

El dissabte 18 podrem gaudir de la sessió Xat Curt de 18h a 21h on es projectaran parelles de curts amb línies comunes i també hi assistiran els seus responsables a una conversa ràpida. El mateix dia, de 22h a 23h es durà a terme Perles, per a una fi del món, amb la projecció de diversos curts. Per acabar, el dimarts 21 de 9h a 13h es realitzaran les Sessions escolars, un programa format per cinc pel·lícules que pretenen despertar en l’alumnat una actitud crítica, conscient i corresponsable amb l’entorn que l’envolta. 

Xat Curt: 

Les pel·lis dialoguen i els cineastes també. Projectarem parelles de curts amb línies comunes i convidarem els seus responsables a una xerrada ràpida.

  • El adiós de Clara Roquet, Forastera de Lucía Aleñar Iglesias, Rumbo a peor d’Alex Brendemühl, Solució per a la tristesa de Tuixén Benet i Marc Martínez Jordán, El somriure amagat de Ventura Durall, Can Gardell de Flor Aliberti i Sílvia Subirós.

Perles, per a una fi del món: 

Hem intentat fer una sessió de comèdia i ens ha sortit regular. Un pèl apocalíptica. Què hi farem?!.

  • My last film de Zia Anger, Yo maté a Antoine Doinel de Nicolás Prividera, Misterio de Chema García Ibarra, Decorado d’Alberto Vázquez, Dioses Autonómicos (Cap. I, II, V) de Velasco Broca i Canódromo Abandonado, ¿Qué sabemos del asesino? de Marc Ferrer

Sessions Escolars: 

Amb aquest programa, format per cinc pel·lícules, proposem aprofitar les característiques pedagògiques del cinema curt per despertar en l’alumnat una actitud crítica, conscient i corresponsable amb l’entorn que l’envolta.

  • Panteres, d’Èrika Sánchez, Ni oblit ni perdó de Jordi Boquet Claramunt, Ara Crema de Núria Gascón, Después también de Carla Simón, Singing from the rooftops d’Enric Ribes. 
Catalunya Film Festivals celebra 20 anys impulsant el cinema fet des dels festivals i mostres

L’associació de festivals i mostres de cinema de Catalunya commemora enguany dues dècades amb una programació especial amb tres moments destacats i una identitat visual…

Consultoria per a festivals i mostres de cinema: IA per millorar la gestió

A Catalunya Film Festivals comencem un nou cicle de consultories professionals per a festivals i mostres de cinema amb la mirada posada en els Drets…

Espais de creació: els laboratoris dels festivals socis de CFF

Llistat de festivals i mostres de cinema socis de CFF amb LAB: Serielizados Kick D’A Film Lab Barcelona Sitges FanLab RECLab Cinema Pendent IN-EDIT LAB…

Newsletter

Submergeix-te en el cinema que batega amb el territori. Rebràs novetats, històries, festivals i mostres que transformen.

Subscriu-te
© 2025 Catalunya Film Festivals
Site by Domo-A