Fotografia de L’Alternativa 2021
Amb el novembre pràcticament acabat et portem continguts audiovisuals per a que no t’avorreixis! Un ventall de festivals ben diversos d’entre els que trobarem un cinema que expressem a través de l’art, que pretén ser accessible a tots els públics o que es pot trobar en formats televisius. Tot i així, encara hi ha molts festivals que continuen, com ara L’Alternativa, El Meu Primer Festival o la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya.
Zoom Festival
23 – 28.11.2021
La 19a edició del Zoom, Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya tindrà lloc a Igualada i presentarà un total de 48 produccions. Enguany recupera la presencialitat en la majoria d’activitats però ofereix un format híbrid per a poder arribar a més espectadors. El certamen vol obrir-se a un públic més jove amb la incorporació de diverses plataformes tecnològiques i una nova categoria de Videojocs, que se suma a les ja presents Ficció, Entreteniment, Informatius i Esports i Cultura.
La pel·lícula inaugural serà la coproducció de TV3 El Metralla, dirigida per Jordi Roigé i protagonitzada per Joan Pera i Roger Pera. Aquesta explica la relació d’un pare i un milicià del Partit Obrer d’Unificació Marxista amagats a unes golfes durant bona part de la Guerra Civil Espanyola. El festival atorgarà els Premis d’Honor a l’actor Joan Pera, al periodista i presentador Xavier Sardà i a la productora Kosmos Studios, la iniciativa empresarial fundada per Gerard Piqué. Enguany oferirà altres activitats com les ZoomClass, classes magistrals de formats de TV impartides per professionals del sector audiovisual.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.
Inclús
23 – 30.11.2021
Arrenca la ja tradicional setmana del cinema accesible que representa l’Inclús, el Festival de Cinema i Discapacitat de Barcelona al CaixaFòrum Barcelona. Enguany es podrà seguir de manera presencial i també per televisió a través de La Xarxa de Comunicació Local i Betevé, on s’emetran diversos curts diàriament a partir de les 18h. Presenten la secció Inclús Valors, cinema per a nens i adolescents de temàtica social i, després de l’èxit d’edicions anteriors, mantenen l’activitat Cinema en Signes, on es mostraran curts de diversos festivals de cinema signat.
La pel·lícula inaugural serà CODA (l’acrònim en anglès de “Child of Deaf Adults”), de Siân Heder, la preestrena més esperada de la temporada que explica la història de la Ruby, una noia que és l’única que pot escoltar dins la seva familia. Després d’aquesta, podrem conèixer a la Karen, una altre noia CODA , que explicarà la seva història. El festival ofereix activitats paral·leles com ara tallers educatius o jornades professionals per a poder fer dels entorns culturals uns espais més accessibles i inclusius.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.
Dart Festival
25.11 – 12.12.2021
Arriba un any més el festival de documentals sobre l’art contemporani, un autèntic punt de trobada entre el cinema i l’art que podrem gaudir als Cinemes Girona de Barcelona i en línia a la plataforma Filmin. Com a novetat d’enguany, arriba per primera vegada a Madrid, en col·laboració amb La Casa Encendida i presentarà diverses activitats al MACBA de Barcelona. Ofereix un total de 25 títols procedents de 13 països diferents repartits a les seccions Oficial, Mostra, Especials i Curts.
Aquest any podrem endinsar-nos a les pràctiques artístiques de figures claus amb documentals com ara Marcel Duchamp: Art of the Possible, de Matthew Taylor; Beyond the Visible – Hilma af Klint, dirigit per Halina Dyrschka o Jaume Plensa, ¿Puedes Oírme?, de Pedro Ballesteros. A més a més, celebren el centenari del naixement de Joseph Beuys amb la projecció del documental Beuys, d’Andres Veiel, un estimulant retrat d’una figura clau per a comprendre l’art del segle XX.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.
MINIPUT
27 – 27.11.2021
El dia 27 de novembre tenim una cita amb la Mostra de Televisió de Qualitat de Barcelona al Teatre del CCCB. Enguany presenten una 27a edició plena de programes innovadors i provocatius. Aquests han estat seleccionats des de diferents països d’arreu del món gràcies a que proposen un nou format televisiu i un enfocament experimental. La jornada oferirà un model de qualitat amb programes que es van poder veure a l’última edició de l’International Public Television (INPUT) i, per altra part, programes de les cadenes locals o autonòmiques.
Podrem gaudir de projeccions molt interessants com ara Clorofilia: Love and Plants, de Andrés Sehinkman i Jonathan Barg, que capgira totalment el format tradicional de la telenovela per aportar nous missatges. Veurem també Hong Kong Connection: 721 Yuen Long Nightmare, el documental d’investigació produït per la RTHK que reconstrueix els fets de l’atac de la nit del 21 de juliol de 2019 a Hong Kong. A més a més, el festival facilitarà debats i trobades entre professionals de la televisió pública de qualitat d’arreu del món com per exemple Oriol Sala-Patau (cap de ficció de TV3), Joan Carles Martorell (director d’IB3) o Fernando R. Ojea (director de continguts de Televisió de Galicia).
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.