#AgendaCFF | Activitats d’Acció > Cinema dins l’Alternativa

L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, programa i acull un conjunt d’activitats del projecte Acció>Cinema per seguir reforçant la connexió entre el món de la cooperació i l’audiovisual i impulsar el treball conjunt dels respectius professionals:

Taller de Pau Subirós: Crear, produir i distribuir un projecte documental

Divendres 18 de novembre, al CCCB

Taula rodona: La moral, la intimitat, la seguretat i el respecte

Dimecres 23 de novembre, al Hall CCCB, a les 16 h (Accés amb acreditació o invitació)

Aquesta taula tractarà sobre la creació d’espais segurs a l’hora de fer una pel·lícula i sobre la prevenció de danys per garantir la protecció i la seguretat de totes les persones implicades. A més, parlarem de com teixir vincles entre els cineastes i les ONGs, els col·lectius, les associacions i les institucions en totes les fases de desenvolupament dels projectes, i de com treballar des del respecte i rodar la intimitat.

S’intentarà, així mateix, respondre a les següents qüestions, entre d’altres: com abordar històries conflictives que tractin amb persones en situació de vulnerabilitat? On són els límits de la intimitat dels nostres protagonistes? Com apropar-te a la complexitat de les diverses experiències i sensibilitats?


Acció>Cinema 2021-2022: aprenentatges i reptes de futur

Dimecres 23 de novembre, al Hall CCCB, a les 18 h (Accés amb acreditació o invitació)


Projecció: Maldita. A love song to Sarajevo

Dimecres 23 de novembre, al Hall CCCB, a les 18.20 h (Accés amb acreditació o invitació)

Ni el pes de les armes, ni els embats de la història, ni l’enveja d’aquells que volen un món monotemàtic han aconseguit acabar amb Sarajevo, que avui ressorgeix amb més força que mai. Božo Vrećo, el més revolucionari dels artistes dels Balcans, encarna a la perfecció la “ciutat innocent”, i amb la seva actitud desacomplexada construeix ponts entre passat i present, entre homes i dones, entre orígens i regions. Amb Clara Peya teixeix un cant a la vida i a la història d’amor entre dues ciutats, Sarajevo i Barcelona, que van saber trobar-se en moment difícils per no dir-se adéu mai més.


Mentoring Acció>Cinema

Dijous 24 de novembre, al CCCB (Activitat tancada)

Se seleccionaran dos projectes de temàtica social que requereixin treballar amb (o des de) entitats de cooperació internacional per guiar-los en els processos de col·laboració i producció d’obres amb aquesta característica. Una iniciativa d’Acció Cinema impulsada per Catalunya Film Festivals, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura, que promou l’audiovisual com a eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just.