#AgendaCFF | Al juny, l’estiu no és lluny, i els festivals tampoc!

Fotografia del Moritz Feed Dog 2022

Encetem el mes de juny amb tres esdeveniments cinematogràfics de qualitat, que giren a l’entorn dels valors amb els quals s’identifica Catalunya Film Festivals: diversitat, feminisme i cinema en català. Diverses ciutats del territori català, com ara Roda de Barà o Barcelona, acolliran programacions i activitats molt diverses: des de cinema dirigit únicament per dones fins a cinema que reivindica els drets del col·lectiu LGTBI+, en un mes tan especial com representa juny. A més a més, no et pots perdre les properes activitats i jornades professionals que hem preparat. Segueix llegint! 


Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
02.06 – 14.07.2022

La Mostra celebra enguany la seva 30a edició i al juny arriba la Mostra d’estiu, que continua defensant els seus objectius fomentant la reflexió sobre dones pioneres i precursores de cinema. Durant aquests dies, diversos punts de la ciutat de Barcelona seran les seus d’una àmplia programació que inclou marterclass i activitats paral·leles. Entre aquestes podrem gaudir de la trobada amb Manuela Serra, on Ana Aitana Fernández Moreno conversarà amb la directora portuguesa al voltant de la seva única pel·lícula O movimiento das coisas (1985).

La secció Cinema fora de lloc arrenca amb l’estrena estatal de Calcinculo, de Chiara Bellosi, que va ser estrenat a la Berlinale. El llargmetratge de la directora italiana és un conte de fades queer que segueix a una jove protagonista que coneix a algú que l’ajudarà a créixer. Aquesta secció serà a l’aire lliure a vàries places de Barcelona. A la secció Panoràmica, que es durà a terme a la Filmoteca de Catalunya, presenten una programació que obre la mirada a imatges que projecten llocs de resistència i que permeten qüestionar-se contra qui lluitem i quines lluites es lliuren al món. Això es farà a partir de propostes com Loin de vous j’ai grandi de Marie Dumora o Children of the Mist de Ha Le Diem, entre d’altres.

Més informació


FIC-CAT
04 – 11.06.2022

Arriba la 14a edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que tindrà lloc a la localitat de Roda de Berà. En aquesta es podran veure les millors produccions del cinema en català i comptarà amb una magnífica cartellera, recuperant la presencialitat en les projeccions. Tot i això, també es podrà gaudir de manera online amb l’objectiu d’arribar a totes les llars. D’entre totes les categories es projectaran 72 obres incloent-hi llargmetratges, curtmetratges, documentals, videoclips i treballs de centres educatius.

Aquestes projeccions es podran veure al recinte del Teatre del Casino Municipal, un espai que es convertirà en una sala de cinema durant el Festival. Destaquem Escape Room, l’exitosa pel·lícula d’Hèctor Claramunt, que tracta de dues parelles d’amics que queden per fer un escape room al barri d’Hostafrancs, on recentment s’ha trobat en un contenidor el cadàver d’un home esquarterat. També destaquem El fred que crema, el thriller de Santi Trullenque sobre la venjança als Pirineus en plena Segona Guerra Mundial. A més a més, fora de concurs es podran visionar les premiades Sis dies corrents, de Neus Ballús, Alcarràs, de Carla Simón i Mironins, de Mikel Mas.

Més informació


FIRE!!
09 – 19.06.2022

La Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià celebra la seva 27a edició aquest juny amb el millor audiovisual de temàtica sobre el col·lectiu LGTBI. La imatge de l’edició d’enguany és una figura alada que sorgeix del foc i ens convida a seguir la nostra flama. Així doncs, trobarem propostes que posaran el punt de mira en la nostra força interior o en fer front a discriminacions com ara l’homofòbia o la transfòbia. Podrem gaudir d’aquesta cuidada programació a l’Institut Français i a Filmin.

Es duran a terme activitats paral·leles: dues taules rodones, una d’elles sobre la inclusió LGTBI+ al guió cinematogràfic, i edicions de la mostra fora de Barcelona. A més a més, per segon any consecutiu, es celebrarà el FIRE!! LAB, laboratori de pel·lícules de LGTBI, un espai per a fomentar la comercialització de produccions LGTBI a Espanya. Destaquem projeccions com ara Celts, que parla de l’autoconeixement i el descobriment personal d’una dona sèrbia durant la guerra a través d’un triangle amorós lèsbic o Mascarpone, l’obra italiana que es posa a la pell d’un home que pateix una ruptura sentimental i reflexiona sobre l’espai personal cedit a l’altra persona durant l’enamorament.

Més informació


Activitats CFF

Catalunya Film Festivals té un compromís sòlid amb la diversitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat, per això aquest 2022 proposem una oferta formativa i professionalitzadora per impulsar els valors socials dels nostres socis i sòcies. En un moment de canvis profunds, volem remarcar el paper que els festivals i mostres de cinema tenen com a creadors d’imaginaris col·lectius i prescriptors per a la ciutadania. Els nostres esdeveniments són oberts, plurals i responsables, compromesos amb la resposta a les crisis climàtiques, humanitàries i socials. Us avancem les activitats professionals previstes per als propers mesos que posem a la vostra disposició:  

  • “Festivals de cinema i sostenibilitat ambiental”: Formació orientada a donar eines per impulsar les pràctiques responsables amb el medi ambient als nostres esdeveniments. Dimecres 22 de juny de 2022
  • “Imaginaris feministes per als festivals i mostres de cinema”: Trobada de reflexió per repensar les nostres conductes i accions des del prisma feminista, de la mà de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. Forma part d’Acció>Cinema. Dilluns 06 de juliol de 2022
  • FFLASH-HUB, Film Festivals Learning and Sharing HUB: Esdeveniment internacional destinat a professionals dels festivals de cinema, punt de trobada i de formació per a gestors/es de festivals de cinema de tot arreu. Del 21 al 23 de setembre de 2022
  • Consultories en accessibilitat i inclusió: Sessions per a la implementació de la cadena de l’accessibilitat a les projeccions i sessions i confecció d’uns protocols de la mà del Festival Inclús. Encara està pendent de determinar. 

Properament us informarem més detalladament de cada activitat i de les seves inscripcions.