#AgendaCFF | Al mal temps, cinema de qualitat!

Fotografia del Meu Primer Festival

Et portem la primera entrega de la atapeïda agenda de novembre, que arriba carregada de cinema creatiu d’arreu del món! Tots els festivals han treballat de valent per a poder tornar a la seva presencialitat. L’oferta és molt variada: pel·lícules pel públic més petit, diversitat cultural, cinema d’autor i moltes activitats paral·leles com ara tallers o xerrades per a professionals.


Memorimage
09 – 12.11.2021

Arrenca la setzena edició del Festival Internacional de Cinema de Reus, que se celebrarà presencialment al Teatre Bartrina. El festival, que se centra en l’exhibició de produccions audiovisuals amb imatges d’arxiu, presenta enguany un total de 13 pel·lícules. La pel·lícula inaugural serà L’home dibuixat, un retrat del cantautor Jaume Cisa dirigit per Joan Celdran i Àngel Leiro. La cerimònia inaugural comptarà amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la Presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i el Regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens

Es mantindrà la versió telemàtica del festival amb els títols disponibles del 9 al 14 de novembre a a seva pròpia plataforma digital. La cloenda del festival es durà a terme el 12 de novembre a les 21:00h amb l’entrega de premis i la projecció del documental La cigüeña de Burgos, de Joana Conill. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
11 – 13.11.2021

La setena edició dels Manifestos Fílmics Feministes arriba al CCCB presentant una programació sobre la manera en que els feministes cinematogràfics s’han apropat a la ciència-ficció. Com a novetat d’enguany, a les tres sessions de projecció s’afegirà un taller de filmació especulativa a càrrec de la cineasta mallorquina Marta Grimalt. En aquest taller, amb càmeres i gravadores d’àudio, es posarà so i imatge a una història imaginada i filmada des de l’especulació feminista. 

El dia 11 podrem gaudir d’Invisible Adversaries, el debut cinematogràfic de Valie Export en la que una intel·ligència extraterrestre ocupa les ments dels éssers humans. El dia 12 arriba  Flaming Ears d’Ashley Hans Scheirl, Ursula Pürrer i Dietmar Schipek i, per acabar, el dia 13 veurem obres com Afronauts de Nuotama Bodomo o Time Travel Experiments de Black Quantum Futurism. Aquesta última presenta una meditació guiada que ofereix al públic una comprensió de la memòria i de l’experiència no estàtica ni fixa.

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç. 


CurtÀneu
11 – 14.11.2021

La 6a edició de la Mostra Internacional de Curtmetratges a les Valls d’Àneu arriba amb una cinquantena de films de temàtica variada que podrem gaudir enmig d’un entorn rural de gran bellesa. Aquests es podran veure a diferents pobles: Esterri d’Àneu, Espot, la Guingueta d’Àneu i València d’Àneu.

Destaquem la projecció del film The Neighbors’ Window un curtmetratge dirigir per Marshall Curry i guanyador de l’Oscar al Millor Curtmetratge de Ficció de 2020. També podrem gaudir de produccions locals com ara Romànic des de l’Aire, fet pel Centre de Documentació dels Pirineus o Me, a Monster de Belinda Bonan

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


El Meu Primer Festival
12 – 28.11.2021

La 14a edició del festival per a infants d’entre 2 i 12 anys arriba carregada d’il·lusió a les sales de Barcelona, Madrid i online a Filmin. Una oportunitat per a veure en família un cinema plural, creatiu i d’arreu del món amb l’objectiu d’educar i despertar l’esperit crític dels petits cinèfils. El Meu Primer Festival mostrarà una cuidada selecció de 107 pel·lícules de gran qualitat pedagògica en un entorn on els nens i les nenes son els autèntics protagonistes. 

El llargmetratge d’animació Wolfwalkers, de Tom Moore, serà l’encarregat d’inaugurar la nova edició amb un esperit reivindicatiu. Una de les novetats que ofereix aquest any és la creació del segell MPF ACT!, una selecció de pel·lícules que es centren en els drets humans, la igualtat de gènere o el medi ambient, emmarcat dins del projecte d’Acció>Cinema. També es duran a terme classes magistrals i taules rodones per a connectar els professionals de la indústria de l’animació. A més, les famílies podran gaudir d’activitats i tallers per a estimular la imaginació dels infants.

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló
12 – 21.11.2021

Novament Torelló es converteix en el centre de l’alpinisme i del cinema durant aquesta nova edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, un dels festivals més rellevants dins del seu gènere. Un total de 47 pel·lícules de 17 països diferents es projectaran a la gran pantalla del teatre Cirvianum, del cinema El Casal i també des de la seva plataforma digital. Enguany posarà el focus en l’Antàrtida, considerada com el termòmetre de la terra per a mesurar l’impacte del canvi climàtic. 

El dia 12 de novembre es durà a terme la inauguració amb l’espectacle L’Antàrtida, el desert blanc, presentat per la periodista de Catalunya Ràdio Nati Adell. L’esdeveniment comptarà amb les intervencions del geòleg i alpinista Francesc Sàbat, l’oceanògraf Rafel Simó i la investigadora dels viatges a l’Antàrtida, Marta Estrada. Oferiràn altres activitats com ara xerrades i conferències que es duran a terme al llarg dels 10 dies del festival. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


L’Alternativa
15.11 – 05.12.2021

El CCCB tornarà a ser la seu central del Festival de Cinema Independent de Barcelona, que enguany celebra la seva 28a edició amb projeccions i activitats que defensen la diversitat i conviden a la reflexió. Un any més, el festival aposta per la independència creativa de l’autor, amb l’objectiu d’apropar al públic un cinema que és difícil de veure en circuits comercials. Proposen una edició híbrida amb una selecció de films disponibles a Filmin i una sèrie d’activitats per a públic i professionals. 

La pel·lícula inaugural del festival serà Magaluf Ghost Town, de Miguel Ángel Blanca. La principal novetat d’aquest any és l’estrena de la secció Satèl·lits, on han convidat a Oskar Alegría, Manuel Muñoz Rivas i Carla Simón, tres cineastes nacionals molt rellevants. Podrem gaudir d’activitats paral·leles com ara seminaris, debats d’autors, taules rodones o els seminaris d’Escoles de Cinema. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya
15 – 30.11.2021

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya arriba aquest any a la seva 18a edició recuperant el format híbrid amb sessions virtuals a Filmin i a la Sala Virtual Verdi. El festival, que vol estendre els valors espirituals i la diversitat de creences, atorgarà enguany el 4t Premi de Cinema Espiritual en un acte a la Sagrada Família. Com a novetat, estrenen l’Espai educatiu, dins d’Acció>Cinema, en el portal Cinema espiritual i de les religions, amb guies didàctiques de pel·lícules. 

The Farewell, de Lulu Wang, es un dels títols destacats que podrem gaudir al festival, guanyadora de la Millor Pel·lícula als Independent Spirit Awards i Globus d’Or a la Millor Actriu de Comèdia per a Awkwafina. Destaquem també El Jove Ahmed, de Jean-Pierre i Luc Dardenne i El Pa de la Guerra, de Nora Twomey, dues pel·lícules que no van poder presentar l’any passat a causa de la pandèmia. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.