Fotografia del Festival Inclús 2020
#AgendaCFF #CulturaSegura
Comencem el 2021 demanant els millors desitjos i defensant i reivindicant la presencialitat a les sales de cinema, ja que són un espai que ens serveix per compartir i connectar entre nosaltres. Des de la Catalunya Film Festivals iniciem l’any amb ganes de seguir oferint cinema de qualitat, inèdit, plural, divers i en català.
BCN Sports Film Festival
18 – 24.01.2021
El BCN Sports Film Festival torna amb força amb una programació farcida de documentals i curtmetratges de ficció, animació i experimental que es podran veure a sales i també a Festhome. Molts dels films inclouen el subtitulat en català. Les projeccions exploren totes les branques de l’esport des d’una perspectiva positiva en la qual l’esport canvia vides: trenca estereotips socials, barreres de gènere i mostra que tothom pot assolir els seus objectius i fer realitat els seus somnis. Les seus presencials d’aquesta edició tan especial aproparan l’esdeveniment als barris de Barcelona: el CC El Sortidor, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samarach, els Cinemes Girona, el Museu i Centre d’Estudis de l’Esport del Dr. Melcior Colet i diversos centres penitenciaris de Catalunya. S’han de reservar prèviament les entrades al següent enllaç.
Les sessions inauguraran la festa del cinema i la televisió esportiva amb una selecció de curts a la sessió STAY-HOME. També coneixerem els èxits i les inquietuds d’alguns dels esportistes més reconeguts, com Zlatan Ibrahimovic a Zlatan i Alperna o Ricky Rubio a Stronger Together, una història que ja ha passat per altres projeccions del FILMETS de Badalona. Alhora, també arriben produccions de tot el món: països com Iran, Nepal, Afganistan, França, Alemanya o Canadà volen reivindicar el seu esperit crític dins el sector esportiu i també podrem veure produccions catalanes, com per exemple Dins la Lluna de Joan Cabré o Shiro de Miquel Soler.
Destacats:
- All I need is a Ball d’Elena Molina: la Paloma està cansada ja de ser l’única dona freestyler d’Espanya. És per això que es proposa obrir la categoria femenina al campionat de freestyle de futbol. Només necessita 4 noies més. Ho aconseguirà?
- El nadador de Pablo Barce: aquest curt va ser guanyador del Premi Forqué i nominat als Premis Goya. Un noi es llança a la mar sense mirar enrere, cada respiració és un record; cada braçada, una esperança.
- Matchen de Pia Andell: dues dones de mitjana edat entren a jugar a una pista de tenis, un partit que dura una hora. Una d’elles vol guanyar a tota costa, mentre que l’altre té por a competir. També hi està en joc la ment i la psicologia.
Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló
22 – 31.01.2021
La 38a edició emetrà 36 pel·lícules documentals en línia a través de la seva plataforma. Alhora, el Teatre Cirvianum acollirà alguns dels actes presencials d’inauguració i clausura, així com una conferència i una mostra de vins. Els films mostraran problemàtiques actuals relacionades amb l’ecosistema muntanyista i ens ensenyaran el valor dels seus protagonistes a través dels reptes que es proposen. Les projeccions també s’acostaran a la Biblioteca de Torelló, com cada any, amb presentacions, tertúlies i l’Hora del conte pels més petits. Tots aquests actes també es podran veure en streaming al canal YouTube del Festival.
A l’espectacle inaugural El Tibet. Terra de Neus, Terra de Déus intervindran diversos protagonistes que ens submergiran en un viatge cinematogràfic a través de la cultura d’aquest territori. Destaquem els documentals que parlen de les famoses muntanyes de l’Himàlaia, com Kinnaur Himalaya d’Emanuele Confortin, o Cholitas de Jaime Murciego i Pablo Iraburu, que també es va poder gaudir al Tectònic. També podrem assistir a una conferència a càrrec de Thubten Wangchen, director de la Casa del Tibet, que ens parlarà sobre com afrontar les dificultats i sortir-ne reforçats a través de la filosofia budista.
Destacats:
- Cholitas de Jaime Murciego i Pablo Iraburu: cinc dones indígenes bolivianes es proposen escalar la muntanya més alta d’Amèrica, l’Aconcagua. L’expedició és un símbol d’ascensió, d’alliberament i de empoderament per les dones indígenes del país.
- Salto is the king de Pavol Barabas: el descens de les cascades més altes del món és el repte que s’han proposat un grup d’amics. Un viatge cap al desconegut per fondre’s amb l’aigua. L’única certesa que tenen és la seva amistat, però n’hi haurà prou per assolir el repte?
- El Gran Hito de Ignasi López: una de les produccions espanyoles per les quals aposta el festival, una animació que ens acosta a un muntanyenc en el seu darrer objectiu per completar la seva col·lecció de cims importants. D’altra banda, una dona que, cansada d’esperar el seu marit, decideix escalar un modest cim. Els destins dels dos personatges es creuaran en algun moment…
I al febrer arriba…
Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya: del 25 de febrer al 7 de març.