#AgendaCFF | Onades de calor? Festivals a la fresca!

Fotografia del Fire!! 2022

Sessions a l’aire lliure, llargmetratges, curtmetratges, activitats paral·leles, tallers, espectacles musicals… tot això, i més, és el que et pots trobar dins un festival de cinema! Durant aquest mes de juliol, és obligatori fer parada a totes les ciutats que han preparat una programació plena de propostes diverses, de països diferents, exòtics i sorprenents, com ara Manlleu, Vic, el Masnou, i fins i tot, l’illa de Mallorca! A més a més, celebrem que dos dels nostres festivals socis d’aquest mes de juliol celebren la seva 20a edició.


Manlleu Film Festival
05 – 10.07.2022

El millor cinema independent en petit format torna a Manlleu un cop més, durant la primera setmana de juliol, en un 20a edició molt especial amb una programació variada i diversa, amb tallers, activitats paral·leles i sessions especials. Es presenten un total de 45 curtmetratges d’arreu del món que es projectaran a diferents espais com el Museu del Ter o el Teatre Municipal de Manlleu. A la programació, destaquem títols com Chiusi alla Luce de Chiusi alla Luce, A Love Song in Spanish d’Ana Elena Tejera o Alopècia Androgènica de Salvador Sunyer.

La sessió inaugural serà un llargmetratge que ha estat guardonat a diferents festivals internacionals: Four seasons in a day d’Annabel Verbeke. Finalment, la sessió de clausura serà un altre llargmetratge guardonat als Premis Gaudí 2022, que comptarà amb la presència de la seva directora. Parlem del film Libertad de Clara Roquet. El dissabte 9 de juliol, dins del marc del festival, s’organitzarà la MFF+D, la ​​primera trobada osonenca de professionals del cinema; i també un taller d’animació amb imatges d’arxiu a càrrec de Martina Rogers. 

Consulta la web del festival per conèixer més informació aquí.


Fascurt
07 – 09.07.2022

Aquest any, el Fascurt arriba a la seva 20a edició i celebra els seus 20 anys de cinema curt a la vora de la platja. Com cada any, entre els dies 7 i 9 de juliol, la platja d’Ocata acollirà una quarantena de curtmetratges de les més de 900 propostes que han rebut. El festival premia els millors curtmetratges sota les categories de Ficció, Animació, Undercurt i Premi del públic. A més a més, aquest any també comptaran amb actuacions musicals i sessions de DJ amb Boytronique y Dominok i un concert d’Evil Rosebud. 

De la programació de cada secció destaquem els següents curts: de ficció, Cemento y acero, l’última proposta d’Oriol Villar; Kellys, de Javier Fesser i Tardor, d’Helena Oller. De l’animació, ompliran la platja d’alegria curts a nivell nacional i també internacional, amb una sessió molt especial amb obres guardonades com Loop de Pablo Polledri o Wild Love de la VA. Finalment, la secció més gamberra de la nit, l’Undercut, ens oferirà propostes com ¿Parlez-Vous? d’Aitor de Kintana, For Pete’s Sake de Gerald B. Fillmore o Punto de giro  d’Ainhoa Menéndez.

Consulta la web del festival per conèixer més informació aquí.


Festival Nits de cinema oriental
19 – 24.07.2022

En ple mes de juliol aterra el Festival Nits de Cinema Oriental a Vic, al Cinema L’Atlàntida, amb una programació diversa per a un públic familiar, infantil i juvenil, amb llargmetratges i curtmetratges de ficció i d’animació, aquest últim batejat com una de les “joies” del festival d’enguany. Grans noms del cinema oriental, com Masaaki Yuasa o Takashi Miike, i un gran ventall de premières internacionals seràn els protagonistes de la 19a edició del Festival Nits, juntament amb la resta d’activitats del festival: #Akihabara!, Les Nits més petites i el FesNits Jove; on les dues últimes activitats formen part d’Acció>Cinema. 

Títols com I Am What I Am de Sun Haipeng (Xina), La casa encantada en el cabo de Shinya Kawamo (Japó) o Inu-Oh de Masaaki Yuasa (Japó), són alguns dels més esperats de la Secció Oficial, tot i que també formaràn part produccions provenïents de la Índia i Indonesia. 

Consulta la web del festival per conèixer més informació aquí.


Atlàntida Mallorca Film Fest
24 – 30.07.2022

El festival més mallorquí de la mà de Filmin. L’Atlàntida Mallorca Film Festival ofereix una variada programació que va des d’estrenes nacionals i internacionals, actuacions musicals i jornades professionals. Durant una setmana, podràs gaudir d’algunes de les pel·lícules més esperades, a nivell nacional i mundials en espais icònics de l’illa de Mallorca, com l’esperada Vortex, de Gaspar Noé o Pacifiction d’Albert Serra. A més a més, el festival es mou al ritme dels i les artistes més contemporànis: aquest any actuaran Rita Payés, Rojuu, Amaia, Tarta Relena, Cecilio G, Jimena Amarillo o Rocío Saiz. 

Una de les altres branques del festival són les activitats paral·leles. Professionals de l’escriptura, del món periodístic, de la política i de les arts dialogaran sobre els reptes europeus del futur i l’importància del paper de la cultura en tots ells. Un any més, el festival convertirà Mallorca en un punt de trobada per a professionals de la indústria amb el Mallorca Talents Lab.

Consulta la web del festival per conèixer més informació aquí.