Fotografia del Sitges Film Festival 2021
La segona entrega de l’agenda d’octubre arriba carregada amb l’energia del bon cinema! Trobem una programació farcida de diversitat cultural, documentals musicals i cinema de terror. Celebrem que molts d’aquests festivals tornen a la seva presencialitat, després d’un any difícil causat per la pandèmia. A més a més, us fem arribar també un tastet de la programació dels primers festivals de novembre. Quines ganes!
Asian Film Festival Barcelona
27.10 – 07.11.2021
L’Asian Film Festival Barcelona arriba aquest any a la seva 9a edició en el marc de la celebració del vintè aniversari de Casa Àsia. El certamen, centrat en el cinema asiàtic d’autor, serà als Cinemes Girona, CaixaForum, Filmoteca de Catalunya, Institut Français i es podrà seguir també en línia mitjançant la plataforma Filmin. La programació apropa al públic produccions de diferents cultures i ètnies procedents d’Àsia.
D’entre les 120 pel·lícules presentades, destaquem la inaugural Wheel of Fortune and Fantasy, del cineasta japonès Ryusuke Hamaguchi i, del mateix director, Drive my Car, guanyadora del Premi al Millor Guió en el passat Festival de Cine de Cannes. Enguany presenten una nova secció anomenada New Talents Hong Kong, de la mà del Hong Kong International Film Festival. I el director Satyajit Ray (Calcuta, Índia, 1921) serà el protagonista de la retrospectiva.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.
IN-EDIT Barcelona
28.10 – 07.11.2021
Després d’una edició 2020 marcada per la pandèmia, el festival tornarà a omplir els Aribau Multicines amb els millors documentals musicals per a celebrar la seva 19a edició. Enguany seguirà combinant les sessions presencials amb les que es realitzen a In-Edit.tv, la plataforma que ofereix un extens catàleg i on sumarà en exclusiva tots els documentals del director canadenc Ron Mann. Entre aquests documentals de Mann, trobarem l’exitós documental de 1988 Comic Book Confidential i la seva recent obra Carmine Streets Guitar.
Inaugurarà el festival el film American Rapstar, de Justin Staple. Trobarem documentals dedicats a figures conegudes com A-ha o Moby, projeccions sobre Tina Turner, Frank Zappa o Billie Holiday. Dins de la secció espanyola i catalana trobem noms com ara Jaume Sisa o Bambino i un especial de l’escena electrònica de Barcelona. També es projectarà un documental titulat Nueve Sevillas, sobre el nou flamenc, que compta amb artistes com Rosalía o Sílvia Pérez Cruz.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.
SUNCINE
03– 11.11.2021
El festival torna a les sales a Barcelona i a Ciutat de Mèxic per a presentar la 28a edició. Enguany posa el focus a la recerca de solucions alternatives, sostenibles i positives per als crims que afecten a la naturalesa i els éssers vius. Ofereix gran part de la seva programació mitjançant les televisions públiques: Canal ONCE (Mèxic) i Betevé (Barcelona) i la seva pròpia aplicació: Suncine App.
Gary Dourdan, conegut internacionalment com a Warrick Brown a CSI Las Vegas, protagonitza l’espot d’enguany. Fent referència a la famosa sèrie televisiva, Dourdan argumenta que el crim del qual es parla no és ficció. Destaquem algunes pel·lícules com Cher y el elefante solitario, de Johnathan Finnigan o l’espanyola Entre montañas, d’Unai Canela.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.
Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya
04– 14.11.2021
La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani torna a la Filmoteca de Catalunya amb 10 dies de projeccions i activitats. Aquestes tenen com a objectiu acabar amb els estereotips de la cultura àrab a Occident i donar a conèixer els problemes i conflictes que pateixen els pobles del Mediterrani. La temàtica “Cartografies de la memòria” fa una ferma aposta contra l’oblit amb cinc pel·lícules, quatre d’elles signades per dones cineastes, un mèrit majúscul en societats on el pes del patriarcat és, sovint, asfixiant.
Inaugurarà el festival la palestina 200 Meters, escrita i dirigida per Ameen Nayfeh, que va inaugurar la Biennale l’any 2020 i del qual gaudirem de la seva presència a la inauguració. Destaquem una première mundial: Jean Genet: notre père des fleurs, la darrera pel.lícula de la realitzadora marroquina Dalila Ennadre. La pel·lícula de clausura serà Miguel’s War, la pel·lícula d’Eliane Raheb que explica la història d’un home homosexual que va crèixer durant la guerra civil libanesa. Com a activitats paral·leles, es presentarà el llibre Els condemnats de la terra de Fantz Fanon i es projectarà el documental Frantz Fanon: memòria d’asil d’Abdenour ZahZah.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.
TerrorMolins
05– 14.11.2021
Arriba la 40a edició d’un dels festivals de cinema de terror amb més renom, amb sessions de diferents formats per a tots els gustos i edats. Se celebrarà a la que ve sent la seva seu durant fa anys, el Teatre La Peni a Molins de Rei, i també oferirà projeccions online. El leitmotiv d’enguany està inspirat en Arrebato, la pel·lícula d’Iván Zulueta sobre la vampirització del cinema. Trobarem també estrenes europees i nacionals i es recuperaran pel·lícules dels anys setanta de directors com Pere Portabella o Bigas Luna.
El festival obrirà portes amb l’estrena europea V/H/S/94, la pel·lícula que ofereix una serie de relats de terror dirigits per Simon Barrett, Chloe Okuno, Ryan Prows i Timo Tjahjanto. La pel·lícula de clausura del festival serà la celebrada The Innocents, d’Eskil Vogt, un film que ja vam poder gaudir al Festival de Sitges. Destaquem títols com La pasajera de Raúl Cerezo i The Sadness, escrita i dirigida pel director canadenc Rob Jabbaz en el seu debut com a director de llargmetratge.
Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.