#AgendaCFF | Comença l’any amb el millor cinema

Fotograma de ‘Beyond the summit’ projectada al BCN Sports Film Festival

L’any 2023 ve igual de ple o més que l’anterior, molt cinema t’espera als festivals. Et fem un resum del mes de febrer.


BCN Sports Film Festival
20–28.02.2023

Un ampli ventall de temàtiques i formats, exposicions, activitats i actes per a professionals del sector i per a tots els públics (en diverses localitats de la geografia catalana) fan del BCN Sports Film un gran esdeveniment cultural, esportiu, televisiu i cinematogràfic des de la seva primera edició, el 2010.

El BCN Sports Film ens acosta a la presència, en el món audiovisual, de la temàtica esportiva i els seus valors, i crea llaços entre els mitjans de comunicació, els directors de cinema i les productores i distribuïdores especialitzades en l’àmbit de l’esport.


Animac
23-26.02.2024

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya va ser creada el 1996. Amb un afany no competitiu, és un punt de trobada d’artistes i professionals de l’animació i un referent a escala nacional i internacional.

A les sales de cinema conflueix un públic de totes les edats per gaudir d’un programa amb algunes propostes més narratives i d’altres més experimentals. L’Animac dona molta importància al públic infantil i juvenil: en seccions com l’Animacrea, els nens i les nenes poden gaudir de diferents tallers i conèixer els secrets de l’animació.


La Inesperada
01-05.03.2023

La Inesperada és un festival de cinema focalitzat en la no ficció. Un festival apassionat pel llenguatge cinematogràfic que es relaciona amb la realitat entenent aquestes pràctiques com un ampli territori on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals. A La Inesperada creuen en la no ficció com un espai de creació lliure i genuïna, autoral i contemporània.


Festival Ohlalà!
01-08.03.2023

Ohlalà! és el primer festival dedicat al cinema francòfon a la ciutat de Barcelona. Creat el 2018, l’Ohlalà! té com a objectiu donar a conèixer el millor del cinema francòfon recent, subtitulat en castellà o català, amb una selecció d’obres inèdites presentades en alguns dels principals festivals internacionals.

En les projeccions es pot gaudir de la presència d’alguns dels professionals responsables dels films i del repartiment. L’Ohlalà! ret homenatge a la diversitat de mirades sobre el món que ens aporta el cinema francòfon i al ventall d’emocions que ens evoca.


Americana Film Fest
07-12.03.2023

Des del 2014 aquest festival duu a Barcelona una mostra del prestigi internacional del cinema independent dels Estats Units de la mà dels seus directors i productors.

A través de projeccions de curts i llargs de tots els gèneres i d’activitats paral·leles per a grans i petits, l’Americana ens acosta a totes aquelles produccions nord-americanes que no es programen a les sales comercials.