#AgendaCFF | Els festivals, la millor experiència d’aquest octubre

Nacho Álvarez – Festival Ohlalà! Edició 2020

#AgendaCFF #CulturaSegura Continuem amb la segona part de l’agenda de festivals que ens arriben aquest mes d’octubre. A partir dels pròxims dies, els amants de la música, del cinema asiàtic i mediterrani podran gaudir de les millors propostes documentals que ens ofereixen els festivals, a més d’un avançament de les sèries que es popularitzaran. En exclusiva! Tot aquest repertori i moltes més activitats, entrevistes i debats que faran d’aquest octubre el més interessant. Que no s’acabi!

Els festivals de cinema són una peça clau i indiscutible del panorama cultural del país: impulsen la creació, la producció i la difusió de continguts diversos, així com l’agrupació de diferents públics i llocs de treball. És per aquest motiu que cal reconèixer la valentia i l’esforç que els festivals estan fent per fer possible les edicions de manera presencial i també reconèixer que hi ha festivals que, tot i l’esforç i el temps invertit, no han pogut celebrar-se aquest any. Des de la Catalunya Film Festivals aplaudim l’esforç i el treball de tots els professionals del sector cultural.

Us animem a conèixer el Tectònic, un nou festival en línia creat per 8 festivals de cinema de crítica socials d’entre els quals trobem el TERRA GOLLUT, el Festival Protesta, la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, l’Inclús i el CLAM. Vols saber-ne més? Consulta el seu web!

 


Serielizados Fest
20 – 25.10.2020

El festival ens porta la seva setena edició amb diverses sessions presencials on el públic podrà gaudir de premiers exclusives, xerrades i entrevistes amb els seus creadors preferits i masterclass dirigides als professionals del sector. Aquest any, el festival ha anunciat que estrenarà unes 20 sèries i documentals inèdits a Catalunya com la impactant 22.Juli, Stath Lets Flats o una de les joies de l’edició amb el documental: For Madmen Only: la historias de Del Close.

A la secció Oficial també hi podem trobar estrenes com Everything is gonna be okay de Josh Thomas, una comedia amb un particular sentit de l’humor o Shadow lines, una sèrie de Hugo Blick ambientada enmig de la Guerra Freda a Finlàndia, a la Secció Panorama. També s’estrenarà la nova secció Short form de mini sèries o series de format curt amb tres produccions. A tota aquesta programació se suma el Virtual Show, un plató 3D que es podrà veure al canal de Serielizados a YouTube que comptarà amb la presència de talents internacionals de la talla de Damon Lindelof, Rodrigo García o Sally Wainwright.

Consulta la resta de series al seu web.


Asian Film Festival Barcelona
28.10 – 08.11.2020

La diversitat és un repte per l’espectador i des de l’Asian Film Festival Barcelona han organitzat trobades, conferències i seminaris per descobrir tot el que aquest cinema aporta a la societat. Principalment, destaquem que predomina el cinema d’autor de gènere dramàtic i enguany es troba distribuït en 5 seccions: la Oficial, la Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial. Molts dels films es podran veure a través de Filmin

La nova edició explora les realitats del continent asiàtic amb un centenar de llargmetratges d’una àmplia procedencia territorial que va des de l’Àsia central fins el Sud-est fins la regió més allunyada del Pacífic. El festival vol visibilitzar les diverses cultures que es situen dins el continent asiàtic i ha reunit 6 títols representatius de la vida quotidiana iraniana actual que tenen com a directors cineastes d’Iran mateix. Destaquem Footwork de Maxdak Mirabedini o Orduckly de Behrouz Gharib Pour. Totes es podran veure als Cinemes Girona. Grans estrenes que també ressalten són Nina Wu de Midi Z, To live to sing de Johnny Wo i Journey to the Shore de Kyoshi Kurosawa. 

Més informació.


IN-EDIT Barcelona
29.10 – 08.11.2020

Ara més a prop de totes les llars! El festival realitza la seva edició de manera online i arriba a un panorama més ampli a nivell nacional, a través de la plataforma In-edit.Tv. Documentals musicals, llargmetratges, curtmetratges, de collita nacional e internacional, de tots els estils musicals; exploren els enfocaments dels diferents llenguatges més extravegans i extrovertits del panorama actual i també del passat.

Raving Iran és una de les pel·lícules amb més bona puntuació del festival, de la directora Susanne Regina Meures i també ho és A Film About Kids and Music. Sant Andreu Jazz Band, del director català Ramon Tort.  Dedica també una retrospectiva de 4 documentales al treball de la cineasta Marie Losier. Amb la seva cámara, ha realitzat nombrosos retrats lúdics i poètics a personalitats del gènere musical, aventurera en la recerca de nous talents i en la cerca de la complicitat d’aquests. Els documentaries són Felix in Wonderland, The Ballad of Genesis and Lady Jane i Selección de cortos I i II. 

Consulta tota la programació.