#AgendaCFF | Els festivals de cinema que enceten el curs

Fotografia de El Meu Primer Festival 2021 i de FFLASH-HUB

La diversitat que caracteritza el mes de setembre enriqueix l’esperit dels nostres festivals i mostres de cinema. Descobrirem una gran varietat de temàtiques que ens acosten el cinema de serie B, el cinema social, el cinema més nou del mercat actual i moltes més activitats. Ens fa molta il·lusió presentar-vos també el primer congrés de festivals i mostres de cinema a Barcelona. Som-hi!


B-Retina
13 – 18.09.2022

El Festival de Cinema de Sèrie B de Cornellà realitza la seva 7a edició a l’Auditori Sant Ildefons amb una programació també online a Filmin. La sessió inaugural serà a càrrec d’una premiere catalana com ho és Lagunas, la guarida del Diablo de Marc Carreté i també la gran coneguda Vampire’s Kiss de Robert Bierman amb un Nicholas Cage molt jove. Aquest any, el festival presenta un cicle de films dedicat a aquest actor precisament, juntament amb la presentació del llibre Las 100 primeras películas de Nicolas Cage de Paco Alcázar y Torïo García. 

Destaquem també del festival algunes premieres nacionals com Housewife alien vs gay zombie d’Andreas Samuelson o Caroushell 2 de Steve Rudzinski i una premiere mundial: Black Madonna, d’Adrià Torres i Gerard Capmany; amb el debut d’aquests dos directors. El B-Retina vol retre homenatge a Sebastià d’Arbó, conegut cineasta espanyol el qual visitarà el festival, amb la projecció del seu primer llarg debut: Viaje al más allá.

Més informació


CLAM
23.09 – 02.10.2022

El Festival Clam arranca amb la 18a edició, que se celebrarà conjuntament entre Manresa, Navarcles i Sant Fruitós de Bages. La programació inclou films que han passat per certàmens com Canes, Venècia, Berlín o Sant Sebastià i que el Clam presentarà en estrena catalana. És el cas de Triangle of sadness de Ruben Östlund, Un beau matin de Mia Hansen-Love o Un año, una noche d’Isaki Lacuesta

Amb un relleu de direcció a càrrec d’Esteve Soler, cineasta i dramaturg manresà, el CLAM declara que pretén ampliar horitzonts amb una imatge renovada, nous patrocinadors i una ampliació del nombre de projeccions a nivell global amb noves col·laboracions amb el Festival de Clermont-Ferrand i el Luis Buñuel Film Institute. Jaime Rosales serà el cineasta que rebrà un dels Premis d’Honor i que el festival projectarà una la seva obra més recent, Girasoles silvestres, amb Ana Castillo i Oriol Pla com a protagonistes.


TERRA GOLLUT film festival
23.09 – 09.10.2022

La propera edició del TERRA GOLLUT mostrarà obres nacionals o internacionals que tenen com a tema la conscienciació social, mediambiental, o alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures. Les diverses seccions del festival mostren un ventall de gèneres i formats que tracten la temàtica social i de no discriminació: des de llargmetratges i curtmetratges documentals fins a propostes de fotoperiodisme.

El GOLLUT també ha donat el tret de sortida amb un nou projecte “Cinema Transhumant” que acostarà sessions de cinema a refugis de muntanya o entorns naturals on l’accessibilitat cinematogràfica és més complicada. Pel·lícules com Alcarràs de Carla Simón o Sis nits d’agost de Ventura Durall.


FFLASH-HUB, Film Festivals Learning and Sharing Hub
21 – 23.09.2022

Ja queda menys d’un mes per el FFLASH-HUB, el primer punt de trobada de festivals i mostres de cinema de caràcter nacional i internacional a Barcelona, al Disseny Hub Barcelona. Ponents nacionals i internacionals de primer nivell compartiran les seves experiències en converses i tallers que seran de molta utilitat per millorar la gestió dels festivals assistents.

Agents com Jennifer Frees (Toronto International Film Festival), Tim Redford (Festival du Court Métrage de Clermont-Ferrand), José Fernández Rodríguez (Tribeca), José Luis Cienfuegos (Festival de Cine Europeo de Sevilla), Teresa Morales (Punto de Vista), Mònica García Massagué (Festival de Cinema de Sitges) o de programes com el DOX-BOX (Jihan El-Tahr) o el Women Make Movies (Debra Zimmerman).

Consulta la pàgina web aquí.