#AgendaCFF | Els festivals que alegren la tornada a setembre

Fotografia del Cerdanya Film Festival 2021

Sembla que l’estiu s’acaba i amb aquest arriben els primers corrents de la tardor. Els festivals, però, segueixen el seu propi corrent i inicien les seves noves propostes amb les mateixes ganes i il·lusió de retrobar-se amb el seu públic habitual a les sales. Aquest setembre gaudirem de festivals d’arreu del territori i de temàtiques molt diferents; la dansa, el medi ambient, les problemàtiques socials i el cinema francès trepitgen fort.


Choreoscope
14.09 – 10.10.2021

El Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona està on fire i programarà diferents sessions a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Maldà i a Filmin (online). La programació està composta per llargmetratges, curtmetratges, animació infantil i una retrospectiva a Wim Vandekeybus, un dels coreògrafs més destacats dels anys 80, i que rebrà el Premi Honorífic del Festival. A Filmin s’hi programaran un total de 10 títols que formen part de la retrospectiva. Destaquen estrenes com Here After, The last Words o Galloping Mind.

El film d’inauguració del festival serà Malditos, una producció d’Elena Goatelli i d’Angel Esteban, que rebrà el Premi Retrat d’una Generació i que s’estrenarà al territori català. I és més: el festival ens aproparà multitud d’estrenes nacionals com Romeo and Juliet de Michael Nunn i William Trevitt, Moving Stories de Rob Fruchtman, Cornelia Ravenal, Mikael Södersten i Wendy Sax o el conegut musical Queen & Béjart: Ballet For Life de Lynne Wake. Els curtmetratges seleccionats exploraran diverses temàtiques relacionades amb la dansa, el cos i el moviment, posant especial atenció al continent asiàtic i a les produccions catalanes i espanyoles.

Podreu trobar més informació al següent enllaç.


B-Retina
17.09 – 19.09.2021

Per als i les amants del cinema de Sèrie B, arriba la 6ª edició del Festival B-Retina a Cornellà: l’edició “B-Retina 666”. Al festival hi trobarem un munt de llargmetratges i curtmetratges adaptats a tots els públics que ens parlen de rituals, de tradicions i de sacrificis emocionants. En total podrem gaudir de 10 curts que han estat finalistes al concurs d’aquesta edició, com per exemple Avistament 1978, de Guillem Miro o No podrás volver nunca, de Mónica Mateo.

També gaudirem d’una autèntica joia audiovisual que ha causat sensació a les xarxes socials, Caroushell d’Steve Rudzinski, que tracta sobre un unicorn de fira que aconsegueix desenganxar-se de la seva atracció i que reclama venjança sobre la resta de la humanitat. Per als més petits i petites de la casa, destaca un clàssic: La Familia Addams: La tradición continúa de Barry Sonnenfeld. Totes les entrades per les sessions s’hauran de comprar a través del web del Festival. Aquest any, el B-Retina comptarà amb la col·laboració del canal de podcast A Quemarropa, amb el qual dirigirà un programa molt especial que deixarà al públic amb els pèls de punta. 

Podreu trobar més informació al següent enllaç.


TERRA GOLLUT film festival
24.09 – 12.10.2021

El festival de Ribes de Freser estrena una nova edició híbrida sense perdre el seu esperit. El certamen es presenta com un esdeveniment compromès i humanitari que fa arribar el cinema on aquest no arriba: als pobles i als col·lectius més vulnerables. La programació estarà farcida de llargmetratges, curtmetratges i exposicions de fotoperiodisme. En els propers dies el festival ens oferirà informació més detallada.

Podreu trobar més informació al següent enllaç.


Festival Ohlalà!
30.09 – 10.10.2021

La 4ª edició del Festival de Cinema Francòfon de Barcelona es podrà gaudir de manera híbrida a lInstitut Français i a Filmin, la qual cosa li permetrà arribar a un major nombre d’espectadors i espectadores. Com a novetat, aquest any es podran veure un total de 10 llargs que, en la seva majoria, gaudeixen del segell de la Secció Oficial de Cannes 2020. A més a més, totes les pel·lícules, que són de parla francesa, comptaran amb subtítols en català i en castellà. S’entregaran tres premis: el Premi del Jurat, el Premi del Jurat Jove i el Premi del Públic.

Una altra novetat és la seva recent col·laboració amb el FILMETS Badalona Film Festival, també associat a la Catalunya Film Festivals. En aquesta edició, per primera vegada, abans de cada llargmetratge es visualitzarà un curt francòfon seleccionat a l’edició 2020 del FILMETS. Destaquem dues obres que provenen de la selecció del Festival de Cannes de l’any passat: Médecin de nuit, d’Elie Wajeman, un film noir que narra la vida d’un metge d’urgències que recorre els subsols de Paris. També Slalom, l’òpera prima de Charlène Favier, que descriu la tensa relació entre una jove esquiadora i el seu entrenador.

Podreu trobar més informació al següent enllaç.