#AgendaCFF | Gaudeix de l’estiu, dels festivals i del cinema!

Fotografia del Nits de cinema oriental 2021, de Quim Crusellas

Durant aquestes vacances no t’oblidis de fer parada per terres gironines i lleidatanes. El Cerdanya Film Festival (Cerdanya) i el Galacticat (Lleida) estan a punt de començar i han programat diverses sessions de cinema llarg, curt i documental per a tots els públics. Les propostes combinen el millor del cinema independent internacional amb un seguici de films premiats a nivell nacional.


Cerdanya Film Festival
07.08 – 15.08.2021

El Cerdanya Film Festival arriba a la seva 12a edició amb una programació que promet despertar la curiositat de tots els públics. En aquesta edició, destaquen un total de 99 obres audiovisuals amb una immensa varietat de formats i activitats professionals. Des de llargmetratges consolidats amb una gran trajectòria als cinemes espanyols, fins a una acurada selecció de curtmetratges repartits en diverses sessions de curta durada. Hi ha propostes de tota mena: ficcions, animacions i documentals per no perdre’s res del millor del cinema internacional actual. 

La pel·lícula inaugural serà El niño de fuego, d’Ignacio Acconcia, un documental guardonat a l’anterior edició del DocsBarcelona. El film de clausura El arte de volver, de Pedro Collantes, amb 19 candidatures als passats Premis Goya. Tot i així, el festival es caracteritza per projectar diàriament seccions temàtiques de curtmetratges actuals. Destaquem obres com Polvo somos d’Estíbaliz Urresola, La invasión, d’Alberto Agnello o Faleminderit de Nicolas Neuhold. El Cerdanya Film Festival també aproparà projectes de creadors i creadores emergents a la indústria cinematogràfica nacional: ha preparat una sèrie de concursos per a creadors i productors i també diversos pitchings. A finals d’agost, el festival celebrarà la 3a edició del Laboratori de Creació, un espai que dona l’oportunitat a professionals, i no tan professionals, en la creació dels seus propis projectes audiovisuals.

Consulta tota la programació i activitats aquí

Us parlem de tres films:

  • Estándar, de Fernando González Gómez: aquest llargmetratge de comèdia ens parlarà del Tomás, que manté una vida tranquil·la treballant a un supermercat. Un dia, desapareix la filla de l’encarregat, la Laura, de qui està enamorat des de fa temps. A partir d’aquí, en Tomás decideix investigar què ha passat. 
  • Paco Loco: viva el noise de Daniel Cervantes: un retrat documental de la vida de Paco Loco, prodigi de la música indie al nostre país, amb una personalitat singular i una energia frenètica que ha estat captada al film, ja des dels seus inicis i al llarg de tota la seva vida. 
  • Pas a dos, de Valèria Cuní: aquest és un curt que no et deixarà indiferent. La Mireia és ballarina i acaba de sortir d’una relació tòxica que encara la persegueix. Amb una fotografia i una música molt ben seleccionada, el curt reflecteix una realitat que, per desgràcia, afecta moltes persones. 

Galacticat
23.08 – 29.08.2021

El Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent a Tàrrega torna amb una 8a edició carregada de novetats: s’estrena amb un format híbrid, incorpora com a nova seu, la terrassa de l’Ateneu i activitats i seccions paral·leles. En aquesta ocasió, el Galacticat retrà homenatge a l’escriptor Stephen King, ideòleg de trames de moltes pel·lícules mítiques de terror, amb un “indubtable talent narratiu, una imaginació extraordinària i una figura extremadament polifacètica.” La programació del festival incorporarà llargmetratges i curtmetratges de terror, de gènere fantàstic, d’animació i de gènere lliure. 

Més novetats: per primer cop, el festival incorpora dues seccions més, dins la secció Paral·leles. La Secció Focus Croàcia dedicarà 4 projeccions que reflecteixen la història i l’evolució del cinema croat, que inclou la recuperació de dos films clàssics: Marsal de Vinko Bresan i Lisicie de Krsto Papic. La Secció AMP projectarà 5 títols molt actuals del gènere fantàstic. A la Secció Clàssiques podrem veure Misery i Carrie, en honor a Stephen King, El dia de la bèstia, d’Àlex de la Iglesia i el Baile de los Vampiros de Polanski. També s’estrena GalacticGames, en format virtual, que col·labora amb l’Associació Ragnarok i l’Exposició Redrum, amb 30 obres originals elaborades per Jennifer Dahbura. També continuarà el Galacticurs, un projecte que acosta el món cinematogràfic a les escoles de les comarques lleidatanes.

Consulta tota la programació i activitats aquí

Us parlem de tres films:

  • #LIKE, de Sarah Pirozek: Rosie és una noia que està de dol per la mort de la seva germana petita, després de que aquesta patís abusos sexuals fins al punt de suicidar-se. L’home que la va agredir torna a cercar noves víctimes a través de portals d’Internet i la Rosie decideix prendre’s la justícia per la mà. 
  • Nom, d’Angel Hernandez Suarez: un curtmetratge amb un recorregut consolidat per festivals nacionals e internacionals. Un vell ciclista parteix en el seu últim viatge que té un final incert. 
  • The Last Serb in Croatia, de Predrag Licina: el debut del director croata és una sàtira política que es presenta com una pel·lícula de zombies, on coneixerem a Micó, el nostre superheroi, fastigosament ric i arrogant.