#AgendaCFF I El cinema i la bellesa de la seva diversitat!

Fotograma de Regra 34, projecta a la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

El festival de referència del cinema actual rodat en català.  La diversitat que envolta el mes de juny enriqueix l’esperit dels nostres festivals i mostres de cinema. Descobrirem una gran varietat de temàtiques que ens acosten el cinema LGTBIQ +, el cinema africà o la cultura audiovisual femenina. També una llarga llista d’activitats professionals, tallers i debats! Viatjarem a Barcelona, Roda de Barà i a Tàrrega. Som-hi!


FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català

10 – 17.06.2023

El festival de referència del cinema actual rodat en català.
La 15ª edició del festival reuneix la millor programació de cinema en català, estrenes i trobades amb professionals del sector.
El FIC-CAT va néixer al 2008 i és l’únic festival de Catalunya que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en català. Està especialment adreçat als realitzadors i realitzadores amb propostes noves perquè els ofereix la possibilitat de projectar i donar a conèixer els seus films. El FIC-CAT és un aparador del millor cinema català.
Més informació

Fire!! Mostra de Cinema LGTBI de Barcelona

8 – 18.06.2023

Un referent cultural que transporta el cinema LGBTI a les sales.
FIRE!!, la primera mostra internacional de cinema LGBTI de l’estat espanyol, és organitzada pel Casal Lambda de Barcelona, pioner des de la dècada de 1970 en la lluita pels drets del col·lectiu. Des del 1995, FIRE!! tracta la diversitat afectiva a través d’una acurada selecció de llargmetratges i documentals. Durant dues setmanes, la Mostra ens convida a gaudir d’aquest referent cultural de la ciutat amb històries i testimonis de persones, creadors i creadores que trenquen barreres i que lluiten pels drets humans, que ajuden a través de l’amor, a construir un món més just i més lliure.
Més informació

Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

1.06 – 12.07.2023

Un programa de luxe de cinema fet per dones.
La Mostra Internacional de Cinema de Dones, organitzada per Drac Màgic, una entitat de referència amb més de quatre dècades de vida, promou la visibilitat de la cultura audiovisual femenina. Amb un programa de directores d’arreu del món, des de l’any 1993 la Mostra compta amb el suport de diverses entitats així com de les principals institucions públiques d’àmbit local i nacional.
La seva programació acull produccions de tots els gèneres cinematogràfics i es complementa amb tallers, cursos, jornades, un espai en línia i nombroses activitats que es realitzen durant tot l’any, com la convocatòria del Vídeo del Minut. Aquest esdeveniment és una estimulant invitació a participar en la construcció d’un documental col·lectiu fet per dones, amb experiència o sense, darrere de les càmeres.
Més informació

Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent

22.06 – 02.07.2023

Un programa de cinema fantàstic i de terror a les terres de Ponent.
Any rere any, el Galacticat presenta a Tàrrega un selecte programa, únic a les Terres de Lleida, de ficció d’imatge real i animació.
Juntament amb el programa de projeccions, la mostra presenta altres activitats, com el GalactiCurt, una proposta anual on es conviden institucions i professionals del sector a realitzar diferents activitats a escoles i instituts.

Mecal, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona

17 juny – 4 juliol

Un potent programa de curts de prestigi nacional i internacional.  Els millors curts de l’escena nacional i internacional se citen al Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. Des del 1998, el Festival ofereix una acurada programació amb cinc seccions oficials: internacional, documental, animació, obliqua i videoclip.A més de les projeccions, que recullen una extensa varietat de temàtiques, gèneres, procedències, èpoques i autors, el festival organitza durant tot l’any un gran nombre d’activitats paral·leles: taules rodones, concursos, workshops, masterclasses i jornades dedicades als curts d’animació.
Fora de les fronteres de la capital catalana, Mecal Chile amplia el festival internacionalment.