#AgendaCFF | La tardor s’omple de festivals ben diversos i emocionants

Fotografia del Choreoscope 2021 d’Alba Cámara

Et portem la primera entrega de l’agenda d’octubre, que ve carregada amb una gran diversitat de festivals que se celebraran a diferents indrets del territori. A més de cinema fantàstic trobarem cinema social, altres punt de vista sobre conflictes a l’actualitat i fins i tot sèries. Com sempre amb un ventall d’activitats paral·leles que ens faran apropar-nos amb d’altres ulls al cinema.


Festival de Cinema Jueu de Barcelona
06 – 21.10.2021

Un any més, la nostra agenda de festivals s’enriqueix amb la celebració del Festival de Cinema Jueu de Barcelona, que en aquesta ocasió celebra la seva 23a edició. La Filmoteca de Catalunya serà la seu de l’esdeveniment, on s’exhibiran un total d’onze films documentals. Els grans protagonistes que trobarem dins del festival son artistes, representants de les avantguardes que van ser de gran importància durant el període d’entreguerres, fotògrafs i poetes. 

El festival s’inaugura amb Das Unwort, un drama alemany en col·laboració amb el Goethe Institut que tracta l’antisemitisme a l’època actual. Leo Khasin, el director de la producció, durà a terme una presentació el mateix dimecres dia 6. Destaquem títols molt esperats com ara Bruxelles-transit, de Samy  Szlingerbaum o Searching For Gerda Taro, on la directora, Camille Ménager, ens acosta al treball de Taro durant la Guerra Civil Espanyola com a fotògrafa i reportera de guerra. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç


Sitges Film Festival
07 – 17.10.2021

Tot a punt per a la 54a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que arriba amb la figura de l’home llop com a fil conductor d’aquest any. Les butaques de l’Auditori, el Tramuntana, el Retiro, el Prado i l’Escorxador es tornaran a omplir d’innovadores propostes de gènere fantàstic que tenen com a protagonista el punt de vista femení. Podrem gaudir, a més a més, de diverses activitats paral·leles com ara xerrades, esdeveniments per els més petits o la tradicional Zombie Walk

Per primera vegada a la història del festival, la pel·lícula inaugural serà dirigida per una dona: parlem de Mona Lisa and The Blood Moon, d’Ana Lily Amirpour. La pel·lícula de clausura serà Titane, dirigida per Julia Ducournau i guanyadora de la Palma d´Or de Cannes 2021. Podrem gaudir d’altres títols com ara la comèdia negra de Tommy Wirkola, The Trip o dues pel·lícules del director anglès Edgar Wright, entre les quals destaquem Last night in Soho, protagonitzada per l’exitosa Anya Taylor-Joy. A nivell nacional, Álex de la Iglesia presenta la inquietant Veneciafrenia

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


Festival Wallay!
08 – 17.10.2021

Aquesta tardor, el Festival Wallay! presenta la seva part virtual a Filmin amb una selecció de títols d’edicions anteriors i amb algunes de les propostes de l’edició de 2021. La programació que ens ofereix és per a tots els públics on també hi podrem trobar pel·lícules disponibles en català. 

Dins de la secció “El retrovisor” gaudirem de l’aclamada Supa Modo, de Likarion Wainaina o del drama kenià de 2018 Rafiki, de Wanuri Kahiu. A la secció “2021” trobarem títols excepcionals com la preseleccionada als Oscars La noche de los reyes, dirigida per Philippe Lacôte. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


Protesta
15 – 23.10.2021

La lluita per fer front a les desigualtats actuals arriba a Vic amb la 9a edició del festival Protesta, que aquest any posa el focus central en els privilegis. L’esdeveniment segueix apostant per a oferir una programació paritària, enguany s’han preparat un total de 31 projeccions dividides en 11 llargmetratges i 20 curtmetratges. 

Shadow Game, de les directores holandeses Eefje Blankevoort i Els van Driel serà la pel·lícula inaugural. Entre molts altres títols esperats destaquem 100UP, la pel·lícula de Heddy Honigmann que mostra una selecció de persones de més de 100 anys d’arreu del món i Sweet Thing, d’Alexandre Rockwell. A l’acte inaugural, Ana Polo i Oye Sherman duran a terme un monòleg i l’acte de cloenda se celebrarà amb actuacions musicals, performances, l’entrega de premis i un speech corner del jurat. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç


Serielizados Fest
19 – 30.10.2021

La cita imprescindible per els i les amants de les sèries arriba a Barcelona, Madrid i, en format online, a Filmin per a celebrar la seva 8a edició. Aquest any el festival posa en marxa el Serielizados Next, un nou cicle realitzat en col·laboració amb Acció Cinema i La Vanguardia que mostrarà un recull de sèries de temàtica reivindicativa i feminista. 

El cineasta alemany Werner Herzog, el showrunner britànic Paul Abbott i la guionista israelí Daphna Levin són els convidats internacionals que, entre d’altres, estaran presents en aquesta edició. Arriben propostes molt esperades com ara #martyisdead dirigida per Pavel Soukp i guanyadora de l’Emmy Internacional 2020, o el drama australià The End, de la co-guionista de Nine perfect strangers, Samantha Strauss. El festival oferirà activitats paral·leles com ara masterclass, xerrades o premières. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.


FILMETS Badalona Film Festival
22 – 31.10.2021

Una vegada més, es posa en marxa una nova edició d’un dels festivals de curtmetratges més importants del món. En aquesta ocasió, l’Hospital Germans Trias serà la seu oficial del festival, amb projeccions per a tots els residents i personal sanitari. El Teatre Zorrilla, l’Institut Français de Barcelona i els Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat seran les seus on els curtmetratges competiran pels premis de FILMETS. El lema del festival d’enguany és Això no va per llarg, amb un doble significat: la situació favorable de la pandèmia i fent referència a la durada dels curtmetratges presentats. 

Podrem gaudir d’un total de 258 projeccions, d’entre les quals hi trobarem dues pel·lícules nominades als Oscar, premières internacionals i curtmetratges guanyadors en festivals d’alt prestigi com ara Cannes o Clermont-Ferrand, entre d’altres. Es duran a terme sis activitats professionals dins el FILMETS Pro, com ara la presentació institucional d’ACCIÓ>CINEMA, una nova iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament d’Acció Exterior i Govern Obert i el Departament de Cultura. 

Si voleu conèixer més detalls sobre la programació, consulteu el següent enllaç.