#AgendaCFF | Un festival que vesteix Barcelona de gala

Fotografia de l’Americana 2021

Celebrem l’arribada de la primavera amb tot tipus de cinema d’autor i cinema independent d’arreu del món. A més a més, destaquem que les dones cineastes seran les protagonistes de la inauguració i de la clausura d’un dels festivals més importants de Catalunya. Podrem gaudir d’aquestes propostes a la capital catalana i també online per arribar a totes les llars. 


D’A Film Festival Barcelona
28.04 – 08.05.2022

Barcelona es prepara per acollir la dotzena edició del D’A Film Festival, una cita amb el millor cinema independent i d’autor del moment. Enguany se celebrarà a les seus habituals del CCCB, Renoir, Zumzeig, Filmoteca de Catalunya i a la plataforma Filmin. El festival col·loca el focus sobre els grans directors del cinema contemporani i les pel·lícules premiades als grans festivals internacionals però sense deixar de banda els directors i directores més emergents i les noves narratives. En aquesta edició destaca l’homenatge de la secció Focus a la Setmana de la Crítica de Cannes, que l’any passat va complir 60 anys. El Focus del d’A 2022 presentarà, a la Filmoteca de Catalunya, una selecció de pel·lícules exhibides en edicions anteriors. 

Cal ressaltar que tant la inauguració com la clausura estaran protagonitzades per pel·lícules de dones cineastes. Per una banda, Alcarràs, la pel·lícula de Carla Simón guanyadora de l’Os d’Or a la Berlinale 2022, serà l’encarregada d’inaugurar el festival. Per altra, la gran triomfadora del Festival de Màlaga, Cinco Lobitos, d’Alauda Ruiz de Azúa, clausurarà l’esdeveniment. Una de les apostes d’aquest any se centra en els nous valors del cinema espanyol a través de la secció Un impuls col·lectiu, que dotarà amb un premi de 5.000 euros al director o directora guanyador de la cinta. 

Destacats: 

  • Alcarràs, de Carla Simón: La pel·lícula inaugural del festival que consisteix en un drama rural familiar sobre la desaparició de les activitats agrícoles, que gira al voltant de la intenció d’instal·lar plaques solars en una parcel·la agrícola dedicada fins ara al cultiu del presseguer, cosa que empeny els membres de la família Solé a retrobar-se.
  • The Souvenir Part II, de Joanna Hogg és una història brillant sobre el primer amor i els anys de formació d’una dona jove, un retrat de l’artista que transcendeix els detalls de la vida quotidiana, una barreja única i alquímica de memòries i fantasia. 
  • Cinco lobitos, d’Alauda Ruiz de Azúa: Amaia acaba de ser mare i s’adona que no sap ben bé com ser-ho. En absentar-se la seva parella per feina unes setmanes, decideix tornar a casa dels seus pares, en un bonic poble costaner del País Basc i així compartir la responsabilitat de cuidar el nadó. El que no sap Amaia és que, encara que ara sigui mare, no deixarà de ser filla.