Al·lucinaràs amb els festivals!

Les primeres xifres de l’any mostren que els festivals de cinema segueixen creixent amb força! I és que cada cop més el públic escull els festivals per gaudir d’una de les seves grans passions. I per què? Per les estrenes inèdites fora del circuit comercial? Per les oportunitats de veure i gaudir grans curtmetratges? Pel descobriment constant de talents emergents? Per la diversitat i qualitat de gèneres? O pel gran ambient entre cineastes i cinèfils que podem trobar?

Si busques la resposta… Només cal que miris aquestes programacions!

Mostra Internacional de Films de Dones
Manifestos Fílmics Feministes
15 febr. – des.

Després de més de 25 anys, la mostra s’ha convertit en un espai cultural estable i una plataforma d’exhibició cada vegada més compromesa amb la cultura audiovisual femenina i el debat sobre la seva contribució processos creatius audiovisuals. Enguany, realitzarà col·laboracions amb grans entitats i institucions com La Bonne, la Filmoteca de Catalunya i també l’Espanyola així com districtes i centres de cultura de Barcelona.

El divendres 15 de febrer, va començar el cicle “Documentalistes Llatinoamericanes”, el primer programa de la 27a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones en col·laboració de Casa Amèrica. En aquesta primera proposta, formada per 3 títols documentals dirigits per dones cineastes. Cada projecció, acompanyada d’una ponent, ha estat dedicada a reflexionar sobre la funció de la pràctica cinematogràfica com a acte performatiu de les identitats, com a testimoni de manifestacions culturals en risc d’extinció o com a element de resistència política des de la visió cinematogràfica de la dona.

Pròximament, seguint amb la mostra que gariebé es present tot l’any, del 23 de març al 26 de març a La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, podreu trobar la programació dedicada DeeDee Halleck: activista pionera en la defensa de la televisió lliure i independent. La programació inclou una selecció de films produïts sota els projectes d’activisme audiovisual Paper Tiger TV i Deep Dish TV, un taller de guerrilla audiovisual, un seminari-conexió en directe amb l’informatiu independent Democracy Now! i una instal·lació audiovisual.

Consulta les pròximes programacions.

 

Animac
Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya
21 – 24 febr.

Aquest any l’Animac ha batut el rècord de pel·lícules presentades amb un total de 1050 films i també en espectadors: durant els 4 dies de festivals han passat més de 30.000 assistents! Amb més de 20 anys d’història, s’ha convertit en un dels esdeveniments audiovisuals de referència a Espanya i a escala Internacional.

La mostra, que es no competitiva, es dirigeix als artistes que utilitzen l’animació com a instrument d’expressió artística cercant la superació dels límits de la narrativa tradicional. Per això, aquest any han dedicat la seva 23a edició a l’animació Stop Motion.

Entre l’espectacular programa que va tenir lloc del passat 21 de febrer fins al 24 de febrer, cal destacar l’assistència de 9 grans referents nacionals i internacionals que van assistir a la mostra per compartir la seva experiència amb els creadors com: Peter Lord, el director i cofundador de l’emblemàtic estudi d’animació stop motion Aardman Animations conegut per donar vida a personatges com “Wallace & Gromit” o “El Xai Shaun”, Chris Lavis i Maciek Szczerbowski, el duo canadenc d’animadors stop motion i reconeguts internacionalment pel seu premiat curtmetratge “Madame Tutli-Putli” (2007) que va ser nominat als premis Oscar de l’Acadèmia de Hollywood o César Díaz, Sergio Lara i Cristina Acuña representants del talent espanyol que va treballar a Isla de Perros, el darrer llargmetratge d’animació dirigit per Wes Anderson; entre molts d’altres que podreu descobrir al seu web.

També hi van haver estrenes, es va projectar en primícia el curtmetratge stop motion Muedra, de César Díaz Meléndez, els canadencs Chris Lavis i Maciek Szczerbowski van presentar la primera peça de realitat virtual animada en stop motion sota el títol “Gymnasia” i es van projectar dos episodis de la sèrie The Shivering Truth (creada per Vernon Chatman).

La cloenda d’Animac 2019 va retre homenatge a Stephen Hillenburg, el creador de la popular sèrie Bob Esponja que ens va deixar el passat novembre, on es va poder veure l’adaptació de la sèrie feta en stop motion pels Screen Novelties, també presents a l’Animac.

Si vols descobrir més sobre aquesta edició, entra al seu web!

 

Americana
Festival de Cinema Independent Nord-Americà de Barcelona
5 – 10 març

Gràcies al festival, les produccions americanes que no s’acostumen a programar en les nostres sales tenen l’oportunitat d’arribar al públic més cinèfil. Aquest any s’han programat un total de 39 curtmetratges i 32 llargmetratges de tots els gèneres, així com activitats paral·eles per a tothom.

ARE YOU TALKIN’ TO ME?

Enguany, la primera activitat que Catalunya Film Fest ha organitzat, ha estat en col·laboració amb l’Americana: una trobada amb els communities managers dels nostres festivals de cinema amb l’objectiu de posar en comú la comunicació digital.

Festivals de cinema Febrer i Març

Els communities de l’Americana, el Festival de Sitges, l’InEdit, el Mortiz Feed Dog, l’Alternativa i el D’A van parlar sobre les diferents estratègies per mantenir-se connectats durant tot l’any. Per una banda, tots els communities van estar d’acord a dir que un dels seus objectius com a festival era donar suport a les fites de les pel·lícules participants més enllà del circuit del festival. I per l’altre, l’oportunitat de fer arribar activitats paral·leles que organitzen més enllà del festival.

Les xarxes socials són un fort aliat de cara a la comunicació prèvia del festival. El compte enrere és molt important per captar l’atenció del seu públic, que quan més interactua és amb l’activació de la venda d’entrades. Un públic que s’ha d’escoltar constantment, ja que, tots els communities coincideixen en el fet que saber l’acollida de cada film, participant o de cada activitat, els ajuda a conèixer més als seus assistents.

El punt clau per a tots, és ampliar l’abast de les seves comunicacions gràcies a col·laboracions amb altres entitats territorials i culturals o persones de referència que actuïn com a prescriptors.

Seguint amb la seva programació, per una part trobem la secció TOPS amb els noms propis més reconeguts i les cintes més premiades de l’any com la guanyadora del festival de Sundance 2018 “The Miseducation of Cameron Post” que inagura el festival, “Damsel” dels germans Zellner que son els convidats principals de l’Americana i els quals tindran una retrospectiva de les seves obres o “Blaze” dirigida per l’Ethan Hawke, escollida per la clausura d’aquesta edició.

Per altra banda, la secció NEXT, farà un recull dels títols petits i arriscats pels quals el festival fa una aposta i la Secció DOCS, que per primera vegada projectarà dues sessions cada pel·lícula i que aquest cop compta amb 2 treballs nominats als Oscars al millor documental com Hale County This Morning (i el guanyador Free Solo!) i una secció gratuïta de Movistar + on es veurà un quart documental nominat als Oscars: RBG.

Com a novetat, aquest any comencen una nova secció dedicada a títols perduts o oblidats que sota la preescripció del festival mereixen ser recuperats com: “The Golden Boat”, del prestigiós director xilè Raoul Ruix.

Un tast del cinema indie a través d’una programació per a tots els públics! Descobreix més al seu web.

 

Mecal
Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona
28 març. – 14 abr.

Com cada any, el Mecal ens portarà una programació formada amb els millors curts de l’escena nacional i internacional amb cinc seccions oficial: internacional, documenta, animació, obliqua i videoclip. A més comptarà amb un país convidat, vols saber quin és? Estigues atent al seu web! Aviat coneixerem tota la programació.

A part de les projeccions, que recullen una extensa varietat de temàtiques, gèneres, procedències, èpoques i autors, organitza un gran nombre d’activitats paral·leles al seu voltant que les podràs trobar durant tot l’any a Barcelona: taules rodones, concursos, workshops, masterclasses i jornades dedicades al cinema curt d’animació… Ah, i no oblidis el Mecal PRO! Dirigit a professionals del sector, una oportunitat única per fer networking amb grans referents.

I si vols gaudir de la selecció de les obres que han passat per les edicions del Mecal, entra a l’espai permanent de Filmin i dona-li play!

 

Moritz Feed Dog
Festival de Cinema Documental sobre Moda, Cultura i Ciutat
28 – 31 març

Des de fa 5 anys que In-Edit Producciones i Moritz, treballen plegats per portar-nos aquest festival! Una programació centrada en el gènere documental i en l’obra d’autor amb un únic objectiu: convertir la moda –entesa com a indiscutible expressió cultural contemporània – en l’eix central dels films.

El festival basa la seva programació en la intenció de mostrar al gran públic la riquesa i la complexitat de la moda com a fenomen cultural en constant transformació.

Sense anar més llunys, dues de les projeccions que ja s’han anunciat són grans joies en el món de la moda: “Yellow is forbbiden” dedicat a la dissenyadora del vestit més comentat a la catifa vermella, la dissenyadora xinesa Guo Pei i “Celebration” el documental de Olivier Meyrou que desvela com van ser els últims anys de Yves Saint Lauren previs a la seva retirada professional.

I aquí no s’acaba! Vols veure les últimes confirmacions? Entra la seva web.

A més, no et perdis les projeccions i activitats paral·leles que tenen lloc durant els dies del festival i posen en valor la ciutat i els seus carrers com un dels ecosistemes més inspiradors per a la moda de l’últim segle!