Animac es presenta a Barcelona i a Madrid amb la presència dels directors premiats per “Psiconautas” als Goya, Alberto Vázquez i Pedro Rivero

Hi haurà una masterclass per als amants de l’stop motion. També participaran d’una jornada plena d’animació els britànics Ian Mackinnon, col·laborador de Tim Burton i Barry J. Purves, mestre en l’animació ‘stop motion’, i Carlos Grangel

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, dedicarà la seua edició número 21 a la capacitat d’entendre el món a través de l’animació amb el lema “Contra el vent/Against the Wind”. Aquest cop el certamen es presentarà prèviament a Barcelona i Madrid i ho farà amb uns convidats de luxe: el recentment guardonat amb 2 premis Goya (millor llarg animat “Psiconautas los niños olvidados” i millor curt animat “Decorado”) Alberto Vázquez i l’altre director del multipremiat Psiconautas, Pedro Rivero. S’ha de recordar que Animac va projectar a l’octubre “Psiconautas” com a preestrena amb motiu del Dia Mundial del Cinema d’Animació.

L’acte de presentació també comptarà amb el col·laborador de Tim Burton, Ian Mackinnon, qui ha estat creador de titelles per a “La Novia Cadáver” de Tim Burton o “Mars Attacks” i “Frankenweenie”, i amb l’autor de curts en stop motion com ara “Next” o “Rigoletto” , Barry J. Purves.

També cal mencionar que Animac,

Una any més Animac es presenta al CCCB, en aquesta ocasió en col·laboració amb el màster en stop motion de l’Escola Bau.

La primera cita tindrà lloc a Barcelona. Així, el CCCB acollirà un any més i durant dues jornades la presentació de la 21a edició del Festival.

El divendres 24 l’Auditori del CCCB acollirà una jornada de luxe per als interessats en descobrir el fascinant procés de creació, tant de l’animació de titelles com de la de dibuix.

El dissenyador de personatges Carlos Grangel, el constructor de titelles Ian Mckinnon i l’ animador i realitzador Barry Purves protagonitzaran la masterclass “Del disseny a la pantalla” on es parlarà de les fases del disseny i construcció d’una marioneta fins que es converteix en protagonista d’una pel·lícula. També es presentarà el màster en animació Stop Motion de l’Escola Bau, Centre Universitari de Disseny de Barcelona.

Tot seguit serà el torn dels dos directors de “Psiconautas, los niños olvidados” prèvia presentació, per part de Carolina López, directora de l’Animac, dels continguts de la Mostra d’enguany.

El festival col·labora per primera vegada amb un centre educatiu d’animació en aquesta jornada per mostrar l’aposta pel talent del futur i la importància que dedica Animac als estudiants d’animació. Aquesta col·laboració estarà oberta a d’altres centres educatius en properes edicions. Durant la Mostra a Lleida, més de 15 escoles d’animació d’arreu de Catalunya i l’Estat, col·laboraran activament amb Animac.

Per primer cop Animac es presenta a La Casa Encendida de Madrid el cap de setmana del 25 i 26 de Febrer.

L’Animac es presentarà La Casa Encendida de Madrid, centre cultural de referència i d’avantguarda. El dissabte 25 es projectarà una acurada selecció de curts del Petit Animac “Cortos para los que imaginan” a les 12 h, de caràcter familiar.  Més tard es durà a terme la conferència d’Ian Mckinnon, cofundador de McKinnon & Saunders, un dels millors tallers de marionetes per a animació en stop motion del món. McKinnon també desvetllarà el procés de treball que li ha valgut la confiança de directors com Tim Burton. A la tarda serà el torn dels creadors de “Psiconautas”, amb Alberto Vázquez i Pedro Rivero, que explicaran amb detall el procés de creació de la pel·lícula.  La directora d’Animac presentarà els directors i, a més, les novetats de la propera edició d’Animac 2017 i el seu excepcional cartell.

El diumenge 26, al matí, hi haurà una altra jornada de cinema d’animació familiar amb segell Animac . L’stop motion serà el protagonista de la tarda, ja que es projectarà un recull de curts fets amb aquesta tècnica per a adults. N’hi haurà d’autors com Paul Berry, Steffen Schäffler, Katariina Lillqvist, Tim Burton, Robert Morgan i Barry J.Purves, tots ells clàssics contemporanis.

Fotos NP4

CCCB – www.cccb.org/es/

LCE – www.lacasaencendida.es/

ESCOLA BAU – www.baued.es/

ACREDITACIONS PREMSA

Recordeu que encara teniu temps d’acreditar-vos fins al proper dia 12 de febrer:

http://www.animac.cat/acreditacions/acreditacio-per-a-premsa

DE L’1 AL 28 DE FEBRER, VENDA D’ENTRADES OLINE
http://www.teatredelallotja.cat/animac17/