Torna el DocsBarcelona!

Prepareu-vos fanàtics i fanàtiques dels documental! El DocsBarcelona film festival arriba a la ciutat per estrenar la seva 23ª edició del 20 al 30 de maig. Una cita online que agrupa una selecció dels millors documentals i pel·lícules del panorama internacional més recent. T’oferirà diversitat de continguts i films singulars de directors i directores amb apostes ben enriquidores i activitats readaptades amb accès online (consulta el catàleg a FILMIN).

El DocsBarcelona 2020 manté les tres seccions del festival i totes elles optaran al premi Amnistia Internacional Catalunya i Premi del Públic (patrocinat per Moritz). La secció Panorama ofereix una selecció de documentals recent fornejats que competeixen pels Premis DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula i Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors i directores debutants. La secció i premi What The Doc! ofereix una tria de les pel·lícules més arriscades i innovadores del panorama internacional. Per concloure, no et pots perdre la secció Latitud DocsBarcelona, que agrupa les millors pel·lícules de la Península Ibèrica i d’Amèrica Llatina. Aquestes competiran pel premi Latitud DocsBarcelona, patrocinat per Antaviana Films. Pels més joves, el DocsBarcelona ofereix les tradicionals seccions DOC-U, amb el millor de la producció universitària nacional, i Docs & Teens, una selecció per a adolescents.

En aquesta edició podràs gaudir de films com Solo, del recent desaparegut director Artemio Benki (tràiler), que va competir amb la pel·lícula Personal shopper al festival de Cannes al 2016 i que novament torna a captivar-nos amb la història del prodigiós pianista argentí Martín Perino i els seus problemes de salut mental. També podràs veure Forman vs Forman d’Helena Trestikova i Jakub Hejna, presentada a la secció Classics del festival de Cannes 2019. Aquesta pel·lícula explica la història de Milos Forman des de la seva infància amagant-se dels nazis fins que va aconseguir triomfar a Hollywood.

Com a novetat d’aquest any, el DocsBarcelona ofereix una oportunitat de finançament per a les sèries documentals en desenvolupament al Doc Series Forum. Els projectes seleccionats tindran l’oportunitat de reunir-se a porta tancada amb finançadors, broadcasters i plataformes VOD especialment interessats en aquest tipus de formats.

El festival ofereix diversitat d’oportunitats per ajudar a créixer projectes. Per exemple, el Public Pitch d’Antaviana films dona l’oportunitat a 20 projectes d’exposar-se davant de tots els professionals del festival, commissioning editors, film funds i sales agents. D’altra banda també destaca l’activitat Rough Cut Pitch, una selecció de 4 projectes rough cut que realitzaran un pitch públic davant de tots els professionals del DocsBarcelona.

Informa’t en tot moment de les seves propostes cinèfiles a la seva web i Twitter!