CFF+ I Recupereu la formació en accessibilitat: L’atenció al públic amb discapacitat

A través de les seves formacions, Catalunya Film Festivals ofereix eines per al creixement als seus socis, al conjunt del sector dels festivals de cinema i a totes les indústries creatives de Catalunya.

Des de CFF+, impulsa un projecte per fer els festivals i mostres de cinema més diversos i oberts, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i amb sessions accessibles per a tothom. Prenem mesures decidides a favor d’un sector responsable en contra les violències masclistes, compromès amb la inclusió i l’accessibilitat, i de lluita contra l’emergència climàtica. 

Amb el compromís del dret d’accés a la cultura, el passat 23 de maig, es va realitzar la formació online “L’atenció al públic amb discapacitat”.

La presentació de la sessió, a càrrec de Marta de Muga de l’Associació INCLÚS i en representació de CFF, va donar pas a la presentació dels principals objectius del Codi d’Accessibilitat de Catalunya i especialment de les principals aplicacions per a festivals i mostres de cinema de la mà de Guim Bonaventura i Bou, coordinador de CFF.

Tot seguit, representants de diverses entitats i associacions amb una llarga trajectòria professional en l’accessibilitat de persones amb discapacitat física i cognitiva, van encetar una taula rodona moderada pel cineasta i activista en defensa dels drets dels discapacitats, Antonio Centeno.
Hi van participar: Rubén Domínguez Santana, responsable de l’Àrea d’Accessibilitats d’ECOM; Marta Romero, responsable de l’àrea de gestió de projectes i innovació d’Aprenem autisme, en representació de la Xarxa d’Accessibilitat Cognitiva de Dincat i, Mariona Galter Sànchez, responsable de comunicació d’Apropa Cultura.


Podeu seguir a l’enregistrament de la sessió, totes les intervencions, reflexions i reptes de futur per aconseguir que els esdeveniments culturals siguin més accessibles. Ben aviat, publicarem la relatoria de la sessió.

Per tancar la formació, Adriana Pérez del Festival Inclús i Elisabet Vergés Segarra d’ECOM, van presentar el carnet de discapacitat i la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI), amb totes les avantatges en cultura i oci que comporta la targeta acreditativa.


Recupereu els materials de la sessió: