CFF+ | Impulsant l’accessibilitat als festivals i mostres de cinema

Catalunya Film Festivals és l’única coordinadora de festivals i mostres de cinema catalans que defensa i gestiona el gran valor cultural d’aquests per a tots els públics. Estem compromesos amb el dret a l’accés a la cultura i impulsem projectes per fer els esdeveniments més diversos i oberts, amb sessions accessibles per a tothom

En els últims anys hem reforçat l’accessibilitat per als nostres públics, col·laboradors i treballadors, afavorint la implementació de tota la cadena de l’accessibilitat, el foment de pràctiques no discriminatòries i inclusives per a persones amb discapacitat i col·lectius en risc d’exclusió. Continuem formant-nos, fent xarxa i treballant per a la implementació de recursos que arribin als usuaris i usuàries finals. 

Us volem presentar la feina feta en aquesta direcció i animar-vos a contactar amb nosaltres per a més informació o propostes de col·laboració!

 

Xarxa AccessCat

Ens hem adherit al projecte Xarxa AccessCat, la Xarxa d’innovació en accessibilitat de Catalunya formada per 12 grups de recerca catalans. La tasca se centra en la transferència de coneixements i tecnologia en l’àmbit de l’accessibilitat a la informació i la comunicació. Més informació.

 

Mesures d’accessibilitat

Implementem i ajudem a aplicar mesures d’accessibilitat als festivals i mostres associats: subtitulació per a persones sordes, interpretació en llengua de signes catalana, sessions relaxadesaudio-descripció. Treballem amb agents d’accessibilitat per planificar estratègies i oferir consultories en comunicació, treball conjunt amb entitats, accessibilitat audiovisual i inclusió laboral.

 

Formacions

Seguint amb les sessions anuals, aquest mes oferim la formació “L’accessibilitat als festivals dins i fora de la pantalla” per reforçar la comunicació i l’anàlisi de les infraestructures que acullen els nostres esdeveniments. La inscripció és oberta i gratuïta a través d’aquest enllaç.

 

Creació d’una guia d’accessibilitat

Estem ultimant l’edició de la primera Guia d’Accessibilitat per a festivals i mostres de cinema de casa nostra amb metodologies, protocols i recursos per reforçar l’accessibilitat per a públics, col·laboradors i treballadors. Es complementa amb un directori d’entitats i proveïdors. CFF també ha iniciat l’anàlisi del nostre web per ajustar-lo als criteris d’accessibilitat WCAG 2.1.

 

Sota el paraigües de CFF+ unim els nostres esforços per impulsar l’accessibilitat, la sostenibilitat i la diversitat, treballant des d’una perspectiva feminista i de foment de la pau per ampliar els nostres públics. Gràcies a aquestes eines, CFF i els seus festivals i mostres socis es preparen per atendre millor els públics i, així, arribar a universalitzar el dret a la cultura.

Projecte amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Cultura Diputació Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona.