CFF Molt present en els XV Premis Gaudí

El cinema de Carla Simón arrasa els XV Premis Gaudí  amb ‘Alcarràs’, enduent-se fins a 5 premis, entre ells: el de millor direcció, guió original i millor pel·lícula.

Una gala marcada per la mort d’Agustí Villaronga, cineasta, on Carla Simón ha dit: “És molt poètic que Agustí hagi mort just avui, el dia que estem celebrant el cinema català, quan tots ens podem ajuntar per recordar-lo” poc abans de la gala de la quinzena edició dels Premis Gaudí. I la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell, li ha donat la raó: “Aquesta serà la gala d’Agustí Villaronga”.

Pau Venteo – Europa Press

 

Des de Catalunya Film Festival ens agrada veure com any darrere any pel·lícules com ‘Alcarràs’ acaben sent premiades ja que som els festivals el lloc ideal on es pot veure aquest cinema per primera vegada i molts cops en les seves estrenes. ‘Alcarràs’ ha pogut ser vista al Cerdanya Film Festival, a Terra Gollut, i al D’A Festival per exemple.

A més a més els XV Premis Gaudí van comptar amb molts altres títols que han passat per festivals i mostres socis de Catalunya Film Festivals, com per exemple ‘Suro’ que comptava amb 10 nominacions a Gaudí i ha estat guardonada com a Millor direcció novella de Mikel Gurrea juntament amb amb el premi a Millor protagonista femenina i Millor protagonista masculí. Film que vam poder veure en la seva premiere a l’Alternativa, Festival de cinema independent de Barcelona.

Els actors Vicky Luengo i Pol López amb els Gaudí que han aconseguit per ‘Suro’ en la 15a edició dels guardons. ACN

 

Al Festival Clam vam poder veure una de les altres protagonistes de la nit, ‘Un año, una noche’ guanyadora de 5 Premis Gaudís: Millor guió adaptat, Millor muntatge, Millor Música Original, Millor so i Millor efectes visuals. També en va destacar ‘Pacifiction’ amb 3 Gaudís a Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció artística i Millor fotografía. Per altra banda,  ‘El sostre groc’ no es va quedar curt tampoc i va endur-se el premi a Millor pel·lícula documental, film que haviem pogut veure al Festival REC.

Pau Venteo – Europa Press

 

Altres films premiats que han passat pels nostres festivals i mosters aquesta passada nit son: ‘Harta’ com a Millor Curtmetratge vist al D’A Film Festival, Filmets i al Cerdanya Film Festival, ‘Sis nits d’agost’ com a Millor pel·lícula per a televisió vista al Festival Zoom i al Terra Gollut, ‘La maternal’ amb premis com Millor actriu secundaria i Millor interpretació revelació vista al Festival Rec i a l’Alternativa, ‘Los renglones torcidos de Dios’ amb Millor vestuari i Millor Maquillatge i perruqueria vista al Festival Clam i ‘5 lobitos’ premiada a Millor pel·lícula europea vista al D’A Film Festival.

‘Solo’, ‘Demà’ ho deixem’, ‘El día que volaron la montaña’, ‘Venus’, ‘Mi vacío y yo’ i ‘Cantando en azoteas’ han estat pel·lícules nominades que no s’han endut cap premi però que també vam poder veure en festivals i mostres de Catalunya Film Festivals.