CFF+ | Quin impacte ambiental tenim els festivals i mostres de cinema?

Catalunya Film Festivals és l’única coordinadora de festivals i mostres de cinema catalans que defensa i gestiona el gran valor cultural d’aquests. Estem compromesos amb la lluita contra l’emergència climàtica i treballem per ser conscients del nostre impacte ambiental i reduir-lo.
En els últims anys hem reforçat la reducció de residus i una millor gestió d’aquests, la reutilització de materials, la col·laboració amb proveïdors sostenibles i de proximitat o el càlcul de la petjada de carboni i la seva compensació. Continuem formant-nos, fent xarxa i treballant per a la implementació de recursos que arribin també als nostres públics.

 

Jornada al Pla_C* Cultura pel Clima

Vam col·laborar amb l’SDE en la jornada “La sostenibilitat ambiental a festivals i mostres de cinema”, emmarcada en el Pla_C* Cultura pel Clima de l’ICEC. Es va analitzar l’impacte ambiental a partir d’exemples com la Fira Mediterrània de Manresa i festivals socis. Es va presentar una checklist per facilitar l’aplicació de criteris de sostenibilitat. Més informació

 

Mesures de sostenibilitat

Estem treballant amb ecoassistents per planificar estratègies de millora ambiental tant per a l’entitat com per als festivals i mostres de cinema associats: eficiència energètica, prevenció i gestió de residus, càlcul de la petjada de carboni i la seva compensació, comunicació i difusió.

 

Formació

Aquest mes posem a l’abast de tothom la formacióCom calcular la petjada de carboni dels festivals i mostres de cinema”, que imparteix la consultoria de sostenibilitat audiovisual, K is for knowledge. La inscripció és oberta i gratuïta a través d’aquest enllaç.

 

Creació de guies

Addicionalment a la checklist, estem ultimant una guia de càlcul de la petjada de carboni específica per a festivals i mostres de cinema de Catalunya. També estem adaptant les nostres pàgines web d’acord amb els criteris vigents de sostenibilitat.

 

Sota el paraigües de CFF+ unim els nostres esforços per impulsar l’accessibilitat, la sostenibilitat i la diversitat, treballant des d’una perspectiva feminista i de foment de la pau per consolidar les nostres comunitats i arribar a nous públics. Gràcies a aquestes eines, CFF i els seus festivals i mostres socis es preparen per atendre millor els públics i, així, arribar a universalitzar el dret a la cultura.

Projecte amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Cultura Diputació Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona