Itàlia serà el país convidat d’aquesta edició, amb la presència del guionista britànic Tony Grisoni (The Young Pope), els italians Leonardo Fasoli, Maddalena Ravagli (Gomorra i CeroCeroCero) i Ludovica Rampoldi (1992, 1993 i Gomorra).
La inauguració del festival serà aquest dijous als Cinemes Girona, on s’estrenarà a Espanya la tercera temporada de la sèrie Fargo, de Noah Hawley, un dia després de la seva emissió als Estats Units, en col·laboració amb Movistar+.
El festival ha organitzat tres sessions en col·laboració amb HBO Espanya: la projecció del capítol pilot de The Young Pope; del capítol de Game of Thrones, La batalla de los bastardos i, al Soho House Barcelona, de la Season Finale de la sèrie de Lena Dunham, Girls, el 17 d’abril, un dia després del passi a Estats Units.
Els assistents a la sessió de Game of Thrones podran degustar un gelat exclusiu creat per Jordi Roca, reconegut cuiner d’El Celler de Can Roca i Rocambolesc, que simula la mà del personatge Jamie Lannister.
El Serielizados Fest estrenarà a Espanya en exclusiva Valkyrien, presentada pel seu productor, Eric Vogel, la sèrie noruega revelació del 2017 sorgida del CoPro Series Pitching de la Berlinale el 2016; preestrenarà la T2 de Nit i Dia, amb Lluís Arcarazo, Jordi Galceran, Conxa Orea, Manuel Huerga, Oriol Paulo, Mar Ulldemolins i David Verdaguer i també retrà homenatge a Chicho Ibáñez Serrador, amb l’estrena del documental Imprescindibles de La 2 sobre la seva figura.
També estrenarà a Espanya els documentals The Last Laugh, sobre els límits de l’humor i l’Holocaust, on hi apareixen noms com Louis CK, Sarah Silverman, Ricky Gervais o Mel Brooks i David wants to fly, una joia que s’endinsa en l’estranya relació entre David Lynch i un centre de meditació transcendental hindú, en un exercici de mitificació i desmitificació de la figura del creador de Twin Peaks.
El festival escalfarà motors demà dimecres a la Sala Hiroshima, que es convertirà en la Sala Twin Peaks, just un mes abans de l’esperat retorn de la sèrie de Lynch.
Entre els convidats, Justin Webster i Enric Bach, creadors de Muerte en León (que participaran en una xerrada sobre la sèrie amb Jordi Évole i Carles Porta); Javier Calvo i Javier Ambrossi de Paquita Salas i el seu protagonista, Brays Efe; Javier Olivares, de El Ministerio del Tiempo i Raúl Navarro i Miguel Esteban, de El Fin de la Comedia.
La Fàbrica Moritz Barcelona acollirà aquest dissabte l’obra de teatre El niño de la tele i el Late Show, amb Carlo Padial, Miguel Esteban, Raúl Navarro, i Roger Coma que posarà punt i final a aquesta quarta edició.
ITÀLIA PAÍS CONVIDAT
Per primera vegada, el Serielizados Fest convida un país, que enguany serà Itàlia, amb la presència del guionista britànic Tony Grisoni (The Young Pope), els guionistes italians Leonardo Fasoli, Maddalena Ravagli (Gomorra i CeroCeroCero) i Ludovica Rampoldi (1992, 1993 i Gomorra).
Tony Grisoni visitarà Barcelona i participarà a la xerrada ‘De Miedo y asco en Las Vegas a The Young Pope‘, una conversa amb el periodista Toni García Ramon, on es repassarà la trajectòria de Grisoni, que recentment ha participat en l’escriptura de The Young Pope de Paolo Sorrentino, una de les sèries més destacades del darrer any. Parlaran també sobre la mini-sèrie britànica Southcliffe, la trilogia de TV movies Red Riding i les seves col·laboracions amb el director de culte Terry Gilliam, d’entre les quals destaquen Miedo y Asco en Las Vegas, Tideland i The Man Who Killed Don Quixote, adaptació de l’obra de Cervantes i “projecte maleït” de l’ex-Monty Python, que sembla que finalment veurà la llum després de 20 anys de dificultats i cancel·lacions.
D’altra banda, Leonardo Fasoli, Maddalena Ravagli i Ludovica Rampoldi participaran a la xerrada ‘El Noir Italià: Gomorra i 1992′. El Noir Italià ha pres força en l’audiovisual a partir d’un trencament del tabú de la mafia per part de l’incombustible periodista Roberto Saviano, que ha obert pas a una aproximació més realista i incisiva a les clavegueres del poder.
La masterclass d’enguany, que tindrà lloc a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Institucionals Blanquerna, serà a càrrec de Fasoli i Ravagli, que ens explicaran el procés d’adaptació d’un treball periodístic a una sèrie. Diego Sotelo, coordinador de guió de Fariña a la sèrie homònima produïda per Atresmedia que narra la història del narcotràfic a Galícia en els darrers anys, en serà la moderadora.
Fasoli i Rampoldi també presentaran algunes novetats sobre nous projectes propis que estrenaran el 2017, com Il Comissario Maltese i 1993, la seqüela de 1992.
TOTA LA PROGRAMACIÓ DEL SERIELIZADOS FEST
Enguany el festival tindrà una inauguració de luxe, aquest dijous als Cinemes Girona, amb l’estrena a Espanya de la tercera temporada de Fargo, un dia després de la seva emissió als Estats Units, en col·laboració amb Movistar+. En aquesta ocasió, la trama de l’obra mestra indiscutible de Noah Hawley girarà al voltant de la rivalitat entre dos germans, ambdós interpretats per Ewan McGregor.
El festival estrenarà en primícia a l’Estat espanyol el darrer Nordic Noir Valkyrien, presentat pel seu productor, Eric Vogel. El Nordic Noir ha passat de ser un fenomen puntual a poder-se proclamar com un dels gèneres en majúscules de la ficció contemporània. La seva literatura, pel·lícules i sèries comparteixen un imaginari amb un caràcter molt marcat però carregat de temàtiques exportables, que ha fet de moltes de les seves propostes un èxit universal instantani.
Serielizados Fest ha organitzat tres sessions en col·laboració amb HBO Espanya: la projecció del capitol pilot de The Young Pope; la projecció del capítol La batalla de los bastardos, novè episodi de la sisena temporada de Game of Thrones i la projecció al Soho House Barcelona de la Season Finale de la sèrie de Lena Dunham, Girls (ahir dilluns).
A la sessió de Game of Thrones, es podrà degustar un gelat creat per Jordi Roca, reconegut cuiner d’El Celler de Can Roca i Rocambolesc que simula la mà del personatges Jamie Lannister.
Justin Webster i Enric Bach, creadors de Muerte en León conversaran sobre la no-ficció a l’Estat espanyol amb Carles Porta, periodista conegut pel best-seller Tor, la muntanya maleïda i Fago. La sessió estarà moderada per Jordi Évole. La sessió acabarà amb la projecció del pilot de Muerte en León, sèrie que rescata el cas d’assassinat el 2014 d’Isabel Carrasco, presidenta de la Diputació de Lleó.
Javier Calvo i Javier Ambrossi, creadors de Paquita Salas, i el seu protagonista, Brays Efe, participaran a la xerrada moderada per Alberto Rey ‘L’èxit a internet’ i es projectarà el primer capítol d’aquesta websèrie d’èxit. D’altra banda, Javier Olivares, creador de El Ministerio del Tiempo, torna a visitar el festival amb una sorpresa especial al voltant de la nova temporada de la sèrie de TVE.
A més, els creadors de la sèrie de Comedy Central, El Fin de la Comedia, Raúl Navarro i Miguel Esteban presentaran la projecció del primer capítol de la segona temporada de la sèrie, que representa una Espanya delirant en què el protagonista intenta desenvolupar les seves tasques existencials. En acabar hi haurà un Q&A amb tots els assistents, moderat pel guionista i director Marc Crehuet.
També ens visitaran membres de la productora audiovisual de Los Angeles Open the Portal, que presentaran The Animation Will Not Be Televised!, una selecció de curtmetratges animats realitzats en els darrers anys per membres de la productora i per altres creadors que han format part dels equips de sèries com Els Simpsons, Rick i Morty, Bob Esponja, Hora de Aventuras.
El Serielizados Fest escalfarà motors demà dimecres a la Sala Hiroshima, que es convertirà en la Sala Twin Peaks, just un mes abans de l’esperat retorn de la sèrie de David Lynch. Aquesta sèrie, una de les primeres de la història en generar pura obsessió entre la seva base de fans, compta amb un imaginari que perdura més de 25 anys després. La sala estarà ambientada amb elements de la sèrie: no hi faltaran cafè de filtre, donuts i iconografia variada. Les activitats (sold out) de la Sala Twin Peaks comptaran amb projeccions al voltant de l’univers de la sèrie i dues xerrades, una de Daniel Ausente sobre l’impacte de Twin Peaks als anys 90, quan la va emetre Telecinco i la sessió ‘Desxifrant David Lynch’, d’Enric Ros.
El festival dedicarà un homenatge a Chicho Ibáñez Serrador, creador de Historias para no dormir, amb l’estrena del programa Imprescindibles de La 2 dedicat a la figura del mític creador. A més, també tindrà lloc la preestrena de la sèrie de TV3 Nit i Dia, amb Lluís Arcarazo, Jordi Galceran, Conxa Orea, Manuel Huerga, Oriol Paulo, Mar Ulldemolins i David Verdaguer (creadors, directors, guionistes, productors executius i actors), que respondran a preguntes del públic en un Q&A moderat per Pep Prieto.
La Sessió Pro d’enguany, ‘TV Series, a global challenge. A look into Coproduction and International Sales’, estarà dedicada a aprofundir en la concepció que tenen altres països europeus sobre produccions de l’Estat, amb diverses activitats adreçades a professionals d’arreu d’Europa, com per exemple un panell titulat ‘How are Catalan and Spanish seen from abroad?’, dedicat a analitzar com les produccions d’aquí són vistes a nivell europeu. El panell estarà moderat per Concepción Cascajosa i comptarà amb la presència de Mari Koivuhovi de la televisió finlandesa YLE, Ludovica Rampoldi i Laure Hendrickx del Festival de series belga “Are you series?”.
Hi haurà dos casos d’estudi de coproducció europea, un del nord i un del sud: Eric Vogel explicarà el procés de creació de Valkyrien, coproducció entre NRK i TV2 de Dinamarca amb el suport de DR, que va sorgir del CoPro Series Pitching de la Berlinale del 2016; i, d’altra banda, Javier Méndez, director de ficció de Mediapro i productor executiu de The Young Pope explicarà el cas d’aquesta sèrie, coproduïda per Wildside / Sky Italia / Canal+ / HBO / Mediapro com a exemple del sud d’Europa.
La Fàbrica Moritz Barcelona acollirà dissabte l’obra de teatre El niño de la tele, sobre la figura de Rubén Ramírez, un nen prodigi que als anys 90 es va passejar per diversos platós de televisió i que ara ha passat a l’oblit. Ramírez imitava a polítics i presentadors, mentre compartia sofà amb celebrities castisses del moment com Luis del Olmo, Bertín Osborne i Carmen Sevilla. Avui, instal·lat en un panorama molt diferent, ha decidit llençar-se sobre l’escenari per reflexionar sobre l’ascens i caiguda de tots aquells que, com ell, van anar a parar al limb de l’oblit catòdic. Una funció única i exclusiva dins del Serielizados Fest, d’aquesta obra estrenada a la Sala Flyhard el passat octubre.
El festival posarà punt i final a aquesta quarta edició amb el Late Show, també a la Fàbrica Moritz Barcelona, amb les actuacions de Carlo Padial, Miguel Esteban, Raúl Navarro i Roger Coma que desvariaran sobre el món de les sèries.
En els següents enllaços, pots consultar tota la programació, dates i horaris.