Bones notícies! La primavera ja és aquí i amb ella arriba la cita ineludible: del 30 d’abril al 10 de maig el D’A Film Festival. Fidel a la seva voluntat de triar i remenar entre les propostes més emergents i els nous valors. Pel·lícules inquietes i urgents, de la mà de directors i directores que val la pena seguir de ben prop. Aprofiteu el repàs que ofereix, sobre l’actualitat cinematogràfica mundial, espanyola i catalana, amb més de 45 pel·lícules i 20 curts al vostre abast.
El D’A 2020 s’inaugurarà el 30 d’abril amb la pel·lícula que estava prevista per donar el tret de sortida al festival, la darrera obra de Christophe Honoré, Chambre 212, protagonitzada per Chiara Mastroiani, que va guanyar el premi a la millor actriu de la secció Un certain Regard a Cannes 2019, Vincent Lacoste i Benjamin Biolay. La pel·lícula de clausura, aclamarà la temàtica LGTBI, amb A stormy night de David Moragas, un director i guionista que els seus curtmetratges han estat seleccionats en festivals com Palm Springs.
Com a novetat d’aquest any, la retrospectiva del festival està dedicada a Jessica Hausner amb presentació la seva pel·lícula Little Joe, és una obra magistral i inquietant, una al·legoria sobre la cerca de la felicitat ideal. L’autora alberga el gènere fantàstic i sempre ha presentat, al llarg de la seva filmografia, les dones com a protagonistes dins d’entorns hostils i intimidatoris. Tanmateix, el festival manté la seva estructura de manera online amb les seccions: direccions, dedicada al cinema mundial on es destaquen films com Saturday fiction de Lou Ye o Los sonámbulos de Paula Hernández. Les altres seccions son talents, transicions, sessions especials, retrospectiva i “un impulso colectivo” (llargmetratges i curtmetratges). Es poden visualitzar obres com Adam de Rhys Ernst, estrenada a Sundance 2019, premiada a l’Outfest de Los Angeles i protagonitzada per Nicholas Alexander; Abou Leila d’Amin Sidi-Boumédine un drama sobre el pes de la violència, una icona de la setmana crítica del festival de Canes 2019 o This Is Not A Burial, It’s A Resurrection, de Lemohang Jeremiah Mosese, una combativa pel·lícula africana.
Pels joves directorxs, del D’A aposta per impulsar nous talents com a filosofia del propi festival inclou el projecte La Pedrera Film Lab. Té com a objectiu seleccionar sis pel·lícules inacabades per tal de facilitar-los un assessorament amb professionals durant la fase de postproducció; posteriorment, ajudar amb la promoció de la seva projecció internacional.
Per anar fent boca a Filmin, ja podeu consultar a les pel·lícules que han passat pel D’A els darrers anys com Frances Ha, Estiu 1993, A Ciambra o Júlia Ist.
Us animem a seguir-los a Twitter i a través del hashtag #ElDAenTuCasa, on cada dia recomanen films i posen al dia de les seves propostes cinèfiles!