El Mecal en un clic!

El Mecal, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació  Barcelona, s’ha adaptat àgilment a les adversitats, adaptant la seva programació en versió online. Amants del curtmetratge teniu moltíssimes propostes que omplen de singularitat per donar veu al moviment feminista, als joves talents, a la immigració, a l’LGBTI, entre molts altres. 

L’art i la cultura representen massa esforç i treball com per deixar-los escapar! Pots gaudir de tota la seva programació de curtmetratges a través de la plataforma Indihome i filmin.

La primera setmana està dedicada al millor de l’animació mundial. Aquesta secció recull masterclass, conferències, moltes activitats paral·leles i una àmplia programació en l’àmbit de l’animació a nivell mundial. Hi trobaràs des de pel·lícules elaborades amb tècniques tradicionals com d’altres molt innovadores!  Es destaquen films com Away de Gints Zilbalodis, La Princesa Mononoke de Hayao Miyazaki o Funan de Denis Do. Ofereix també, sessions paral·leles com Trash Anim, una selecció de curtmetratges d’animació que es caracteritzen per un esperit irreverent, macarra i transgressor; Animació Obliqua, que mostra les obres més experimentals, és part de la Competició Obliqua, amb la particularitat que totes les obres són d’animació i també optarà al Gran Premi d’Animació Mecal 2020. Us animem a consultar las seva programació.

La segona setmana el Mecal es dedica la seva edició a la ficció; la tercera al documental. Les sessions de les que podràs gaudir inclouran films de diversitat temàtica i de gènere, en total, 350 curtmetratges de 40 països diferents! A més, com cada any, el festival convida un país, aquest any és Àustria. Les activitats paral·leles, conferències i tallers de totes les temàtiques es podran veure al llarg de tot l’any. Per exemple, destaquem una secció per fomentar el Crowfunding per a curtmetratges, una oportunitat per adquirir nous contactes i aprendre a finançar curts fora de l’àmbit de les productores. També, desenvoluparà de forma simultània al propi festival, la 2a edició del mercat de realitat virtual i art d’Espanyasessions a l’aire lliure de cara a l’estiu, Taller d’animació per professors, Masterclass “producir para Netflix”, el mercat internacional del curtmetratge, entre altres! 

Us convidem a adherir el festival a través del hashtag #Mecal2020 (que ell mateix ha proporcionat) per compartir les iniciatives que està adoptant, activitats i films d’allò més engrescadors a un sol clic! Des dels seu Twitter i Instagram t’informaran de les novetats, segueix-lo!

Més informació a: https://mecalbcn.org/