Els Cinemes Girona, premi Pepón Coromina

Fotografia del Cinemes Girona

Seu de molts dels nostres festivals socis de la ciutat de Barcelona, els Cinemes Girona han estat guardonats amb el premi atorgat per l’Acadèmia del Cinema Català i que reconeix la creativitat, la innovació i el risc en el nostre sector.


El jurat del IX premi Pepón Coromina, format per Alba Sotorra, Antonio Chavarrías, Diego Dussuel, Pol López i Núria Aidelman, va decidit atorgar el premi “en reconeixement al risc i l’aposta que implica mantenir viu un cinema de barri i convertir-lo en un espai divers i acollidor on conviuen un gran ventall d’iniciatives, mirades diverses i les comunitats diferents, totes elles interpel·lades per una programació pensada amb la idea que l’acte de crear no és complet si no es comparteix. El Jurat vol destacar també la voluntat dels Cinemes Girona de ser un espai de trobada pel sector, una casa que els professionals del nostre cinema saben que tenen sigui quin sigui el moment de la seva trajectòria, quan ja són creadors i creadores consolidats, però també quan estan fent els seus primers passos.”. Es reconeix així, en paraules de la Junta de l’Acadèmia, la tasca social i cultural de tots aquells cinemes que, en un context tan complex com l’actual, lluiten cada dia amb propostes creatives i innovadores per convocar el públic a les sales i crear comunitat. 

Aquesta intenció de portar públic a les sales és un dels objectius de la ja tradicional campanya d’abonaments dels Cinemes Girona. Conscients de que cinemes i sales de teatre han perdut molts espectadors durant la pandèmia i que està costant molt revertir la situació, llancen un any més el seu abonament anual per només 65 € fins a finals de juliol (després el seu preu és de 190 €), una bona eina per tornar a despertar l’interès del públic. 

Inaugurats el 2010, sempre han defensat una programació independent i el cinema d’autor. Han privilegiat el talent local i han tingut cura de la diversitat, clar exemple és una de les seves últimes activitats, el Cinema Relaxat, on de la mà de l’Inclùs Festival i Aprenem Autisme on es fan sessions amb sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb autisme. 

A més d’estrenes, les tres sales de Cinemes Girona acullen festivals i mostres de tot tipus, al voltant d’una vintena, i la majoria d’ells socis de Catalunya Film Festivals