Els guanyadors i nominats dels Premis Goya molt presents als festivals de CFF

El passat dissabte 11 de febrer es va celebrar els Premis Goya de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas , en la que As Bestas va sortir com la gran guanyadora, enduent-se 9 Premis Goya, entre els quals destaquen Millor Película, Millor Direcció, Millor Guió i Millor Actor Protagonista.  Aquest darrer film de Rodrigo Sorogoyen va ser exhibit en l’acte de clausura de la darrera edició del Sitges Film Festival.

D’altra banda Alauda Ruiz de Azúa va rebre el Goya a Millor Direcció Novel, amb la pel·lícula Cinco Lobitos, que vam poder veure al D’A Festival Cine. Paral·lelament Laia Costa i Susi Sánchez van ser premiades amb el Goya a Millor Actriu Protagonista i Millor Actriu Secundària respectivament, per les seves actuacions en aquest film.

Dels guanyadors d’aquesta 37ª edició, també destaquen Unicorn Wars guanyadora del Goya a Millor Pel·lícula d’Animació , que va formart part del programa oficial de TerrorMolins. També, en la darrera edició de l’In-Edit es va presentar Sintiéndolo Mucho, guanyadora aquest any del Goya a Millor Cançó Original.

Isaki Lacuesta i Isa Campos es van fer amb el Goya a Millor Guió Adaptat amb el seu darrer film Un Año, Una Noche, pel·lícula que es va poder disfrutar en el CLAM – Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, juntament amb un altre film laurejat aquest dissabte, La Consagración de la Primavera, guanyadora al Goya a Millor Actor Revelació. Aquest darrer film també va poder ser visionat al Inclús Festival.

Finalment tant el guanyador a Millor Curtmetratge de Ficció Maldita. A Love Song to Sarajevo, com Loop, guanyadora de Millor Curtmetratge Documental, van ser presentats en festivals socis de CFF.

Maldita. A Love Song to Sarajevo va passar pel Cerdanya Film Festival i l’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona. Mentres que Loop també es va exhibir en el Cerdanya Film Festival i al Mecal.

No obstant, no volem deixar de banda els altres nominats que també van recorrer el circuit de festivals socis de Catalunya Film Festivals, com van ser: