EL DIA MÉS CURT 2016 : CURTMETRATGES PER A TOTS ELS PÚBLICS A TOTA CATALUNYA

– Les projeccions tindran lloc des del dia 14 fins el 25 de desembre, encara que els dies centrals seran el 20 i 21.

– El Dia Més Curt és un esdeveniment internacional que celebra el curtmetratge, com a gènere cinematogràfic per a tots els públics: infants, joves, adults i famílies

– El gènere, especialment a Catalunya, viu un moment espectacular, amb premis com la Palma d’Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l’Acadèmia Europea i dos curts preseleccionats aquest any als Oscars

– Els actes d’aquesta edició tindran lloc a tota Catalunya, illes Balears i País Valencià.

– A Barcelona l’acte principal tindrà lloc al CCCB.

El 21 de desembre és una data simbòlica: és el dia del solstici d’hivern, el dia més curt de l’any. És en definitiva el dia perfecte per celebrar el curtmetratge i participar plenament a la renovació de les generacions de la creació audiovisual.

D’aquesta manera, se celebrarà tota aquella setmana la quarta edició a casa nostra d’El Dia Més Curt, (organitzat per Catalunya Film Festival i Marvin&Wayne) un esdeveniment internacional nascut al 2011 (www.lejourlepluscourt.com) amb l’intenció de fomentar el curtmetratge i apropar aquest gènere a la ciutadania, i que al 2015 es va celebrar amb èxit a 50 països. Les projeccions tindran lloc des del dia 17 fins el 25 de desembre, encara que els dies centrals seran el 20 i 21.

Seran uns dies per reinvindicar el format, que especialment a Catalunya viu un moment espectacular, amb premis com la Palma d’Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l’Acadèmia Europea, dos curts preseleccionats aquest any als Oscars i seleccions en els principals festivals de cinema del món.

Per l’edició d’enguany El Dia Més Curt expandirà el nombre d’esdeveniments pels territoris de parla catalana i continuarà oferint una acurada programació gratuita per tots els públics, on es podràn redescobrir els millors curts de tots els temps, es podran veure curts experimentals,hi haurà curts destinats a les famílies, etc.

AQUÍ ES POT CONSULTAR TOTA LA PROGRAMACIÓ I LLOCS ON ES DURÀ A TERME

Aquí podeu trobar fotos, trailers, spot, etc.

La programació estarà basada en diferents blocs:

PERLES: el programa per a redescobrir joies de tots els temps que en molts casos romanen oblidades. Reivindiquem el format curt, en tota la seva grandesa. (Recomanat per a majors de 12 anys)
FORWARD: experimentació i noves narratives. Les propostes més agosarades i fresques especialment dedicades als joves- i també pels adults més inquiets que volen estar a la davantera. (Recomanat per a majors de 14 anys)
CURT.CAT: una selecció amb alguns dels curtmetratges en versió original en català més destacats de l’actualitat. (Recomanat per majors de 12 anys)
EN FAMÍLIA: una acurada selecció per al públic infantil i també per divertir tota la família. Un cinema amb valors però també que inspira i que alimenta la curiositat. (Recomanant per a tots el públics)
NIT BANDARRA: la sessió més gamberra, els curts més disbauxats i passats de rosca. Tornem a posar cap per avall totes les convencions i tabús. (Recomanat per a majors de 16 anys)

Entre la programació destaquen: Neighbours de Norman McLaren un dels animadors més importants de tots els temps, guanyador de l’Oscar amb aquesta pel.licula. O corpo de Afonso de João Pedro Rodrigues, un dels joves directors portuguesos amb més projecció, habitual de Locarno o Cannes. Tiger d’Aina Clotet, primer curt de la reconeguda actriu. Next Floor, de Denis Villeneuve considerat ja per molts com director de culte i cridat a ser el gran redemptor del cinema de Hollywood. O La mano que trina, de María Cañas també coneguda com La archivera de Sevilla, tota una referència pel que fa al cinema d’apropiació. A més d’altres pel·lícules de creadors molt coneguts del format curt com David O’Reilly, Stanley Sunday o Johannes Nyholm entre els més de 30 films.
EL DIA MÉS CURT expandirà el nombre d’esdeveniments pels territoris de parla catalana i aquestes són les ciutats per on passarà:

PROVÍNCIA DE BARCELONA:
Barcelona, al CCCB, dissabte 17/12- 18h i dimarts 20 i dimecres 21 desembre; Cineclub espai de cinema; Zumzeig, diumenge 18 i dissabte 24 ; Castelldefels, divendres- 16 /12- 18 h ; l’ Hospitalet, 14- 16 desembre – tarda ; Sant Pol de Mar, 21/12 a las 22 h ; Vilanova i La Geltrú; Navarcles; Igualada, dissabte 16/12- tarda / Torelló

PROVÍNCIA DE GIRONA:
– Figueres; Lloret de Mar; Puigcerdà; Ribes de Fresser

PROVÍNCIA DE TARRAGONA:
– Reus, divendres 16/12; Roquetes

PROVÍNCIA DE LLEIDA :
– Tàrrega, del 12 al 21 de desembre de 2016.

PALMA DE MALLORCA
Es Baluard – Museu d’art contemporani de Palma, dia 21 de Desembre

El Dia Més Curt és una iniciativa de:
Catalunya Film Festivals
Una marca creada per la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya, que agrupa tots els festivals i mostres de que en són membres.
www.catalunyafilmfestivals.com

Marvin&Wayne
Una distribuïdora de curtmetratges que ofereix serveis estratègics de promoció a festivals, gestió de vendes internacionals i exhibició. És una de les empreses fundadores de la Associació de la Indústria del Curtmetratge – AIC.
www.marvinwayne.com