#AgendaCFF | Encetem l’estiu amb festivals a la fresca!

Fotografia del Most 2021

Ja és estiu! El juliol representa una ventada de festivals i mostres que arriben acompanyats de cinema a la fresca, d’actuacions musicals, de gastronomia, de conferències, d’exposicions i de molt més! Viatjarem per diferents municipis de la província de Barcelona per gaudir d’una espectacular diversitat de temàtiques cinematogràfiques que venen d’arreu del món!


Manlleu Film Festival
06.07 – 11.07.2021

A l’aire lliure, a les afores de Barcelona i a la vora del riu Ter, tindrà lloc la 19a edició del Manlleu Film Festival, un festival de cinema consolidat a Catalunya que destacada per les seves tres seccions a competició: la Nacional, la Internacional i la d’Osona. Aquest any, la programació està formada per 40 curtmetratges i dos tallers de creació emmarcats dins de les activitats paral·leles del festival. 

Per primer cop, el Manlleu Film Festival tindrà un jurat jove, per donar una mirada fresca i juvenil al cinema en format petit. Dins de la categoria de curtmetratges internacionals, trobarem curts de molts països diferents com Estats Units, Lituania, Perú, Brasil o França. A la categoría nacional, destaquen les produccions catalanes com El Màrtir, de Fernando Pomares o No quiero más d’Alicia Moncholí, directament de l’ESCAC Films. A la categoría d’Osona participen un total 7 propostes on destaca Adagio de Yago de Torres, amb un destacat recorregut nacional. 

Si vols conèixer més detalls sobre la programació, consulta el programa complet aquí.

Et parlem de tres curts:

  • Into thin air de Marc Oller: una producció catalana on un jove reviu moments clau del seu passat per trobar respostes després de que la seva parella desaparegui sense donar explicacions. 
  • Yuluu de Fatima Kried: aquesta és la història d’una noia atrapada a Beirut durant l’inici de la guerra al 2006. Una joia animada amb un estil simple i transparent. 
  • No deixis que m’enfonsi de David Conill: una producció osonenca on un home que viu en plena soledat s’aferra a l’amistad que té amb dos amics i un monstre aquàtic. 

Fascurt
08.07 – 10.07.2021

Torna el Festival de Curtmetratges del Masnou i ho fa per la porta gran: a la fresca, a la Platja d’Ocata! En aquesta 19ª edició destaquen curts actuals que ens parlen de temes molt diferents sobre la joventut i la vellesa, el pas de la pandèmia i les seves conseqüències, l’amor i també la mort. El Festival es divideix en tres seccions: la Ficció, l’Animació i l’Undercut, una secció que dona cabuda als curts gravats amb pocs mitjans i que reflecteixen idees molt intel·ligents. 

Entre la gran multitud de produccions nacionals i catalanes, destaquen dos curts que han estat nominats als Goya 2021: Distancias, de Susan Béjar (nominat al Millor Curt de Ficció) i Reflejo, de Juan C. Mostaza (nominat al Millor Curt d’Animació). També veurem curts que han tingut un ampli recorregut per festivals de tot el territori: parlem de Dar-Dar de Paul Urkijo (Sitges Film Festival), Imposible decirte adiós de Yolanda Centeno, Forastera de Lucía Aleñar (D’A Film Festival), Confinados con una niña de 4 años de Pol Mallafré o Caníbales, amb l’actor i director Mikel Bustamante. També podrem veure en pantalla el popular i juvenil actor Itzan Escamilla a una nova producció de Jaime Olías, Chaval, sobre la vida d’un jove de barri que amaga alguns secrets. 

Si vols conèixer més detalls sobre la programació, consulta el programa complet aquí.

Et parlem de tres curts:

  • Rutina: La prohibición de Sam Orti: directament de la secció Animació, aquest curt per adults ens parla de l’egoisme dels rics burgesos que volen acaparar les reserves d’oxigen de la ciutat, fent ús de les seves influències i capacitats de xantatge. 
  • Imposible decirte adiós de Yolanda Centeno: una història de la secció Ficció que ens parla de la vida familiar de la Paula i en Raúl que conviuen amb un nen de 7 anys, fill del pare. Ens parla del repte diari de la Paula en conseguir el títol de mare i de la vulnerabilitat dels infants. 
  • Centrifugado de Ignacio F Rodó: aquesta és una romàntica i sensual producció a la secció Undercurt sobre una primera cita amb dues persones que s’han conegut a Tinder.

Fantosfreak
12.07 – 16.07.2021

El Fantosfreak, el Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks, és el festival de curtmetratges ideal per a les persones amants de les aventures fantàstiques, misterioses i del món més freak. Enguany, el festival celebrarà la seva 22ª edició amb una selecció de 15 obres de ficció i d’animació que es projectaran al Parc del Turonet a Cerdanyola del Vallès.

Entre els curts seleccionats de ficció destaquen Caníbales de Bustamante, Dar-Dar d’Urkijo i Purasangre de Tormo, que també han estat seleccionats al Fascurt. També destaca Intolerance, dels italians Giacomelli i Giovenga o Tea time de Tara Price. Dins de l’animació, gaudirem d’un videoclip del grup musical Oh Sees titulat Gholü del director Leo Nicholson; seguirem les aventures d’un lladre a Time’s Dow, de Weitlauff, Soulard, Brugalières, Bacheter i Lemonnier; també descobrirem algunes joies fetes durant el confinament amb Mad Mask – Fury Roll  d’Stéphane Berla o Forgot your Password? de Tronchon, Ojeda i Mergnat.

Si vols conèixer més detalls sobre la programació, consulta el programa complet aquí.

Et parlem de tres curts:

  • Dar-Dar de Paul Urkijo: el nom del curt fa referència a un dimoni d’una llegenda vasca que s’alimenta de dits. Diu aixi: “Dar, dar dar, dona’m el teu dit per sopar. Si no me’l dones, per la nit veuràs i amb la teva anima pagaràs.”
  • Gholü de Leo Nicholson: aquesta història animada (no apta per a tots els estómacs) narra la vida d’un caníbal obsessiu que s’entregarà completament a la bogeria. Podrà, després, frenar la seva sed compulsiva?
  • Tea time de Tara Price: durant una petita festa del té, una nena perd els nervis i la situació esdevé una mica massa… ensangrentada.

Festival Nits de cinema oriental
20.07 – 25.07.2021

Prenent la imatge de la carpa Koi, la 19ª edició del Festival Nits aposta per una edició totalment presencial a Vic com a símbol de resistència després de topar amb l’exigència de la passada edició. Dedicat a la cultura asiàtica, el Nits projectarà un gran nombre de pel·lícules asiàtiques, d’èxits de taquilla i de crítica especialitzada de diferents països com Japó, Corea del Sud, Índia o Xina. Per primera vegada, arriba un llargmetratge de Singapur que és líder als cinemes del país i el seu títol ho recalca: Number 1, d’Ong KuoSin.

Alguns dels títols més destacats d’aquesta edició són Shock Wave 2, de Herman Yau, amb un repartiment estel·lar format per Ni Ni i Andy Lau, entre altres, o la divertida i rockera producció de Nishimura, Tokyo Dragon Chef. També iniciarà el cicle Akihabara, en honor als amants de la cultura popular japonesa més freak, els otakus, amb tres títols de la mà d’Iwaisawa i Kamikur. El país japonès prendrà protagonisme a la programació amb Planet Price, de Minoru Kawasaki, It’s a Summer Film, de Soushi Matsumoto o l’animació Josee, the Tiger and the Fish, de Selecta Vision. 

Si vols conèixer més detalls sobre la programació, consulta el programa complet aquí.

Et parlem de tres obres:

  • Nido de víboras de Kim Yonghoon: guanyadora al Festival Internacional de Rotterdam i aplaudida per la crítica, on el destí d’un grup de sis desgraciats s’entrellaça a través de diversos esdeveniments que giren al voltant d’una bossa Luis Vuitton plena de diners.
  • Kamen Rider de Keita Amemiya: aquestes dues sessions neixen de la col·laboració entre el Festival Nits i el Saló del Manga de Barcelona, amb dos títols protagonitzats pel superheroi Kamen Rider.
  • Number 1 d’Ong KuoSin: aquest film de temàtica LGTBI suposa un pas rellevant per començar a desestigmatitzar la cultura drag a Singapur.

Atlàntida Mallorca Film Fest
26.07 – 01.08.2021

L’11ª edició del festival mallorquí arreplega més de 50 llargmetratges, conferències i convidats/des especials en sessions presencials i online (Filmin). El cinema a la fresca i les actuacions són la principal atracció del festival: aquest any destaquen les actuacions dels i les artistes més prometedors/es del panorama nacional com Rigoberta Bandini, Rodrigo Cuevas, María Rodés o Morad. A més, l’Atlàntida Mallorca Film Fest torna a apostar pel talent emergent del cinema i, juntament amb Europa Creativa Catalunya, llança una nova convocatòria pel Talents Lab, un projecte que permet desenvolupar els llargmetratges de les persones participants de la mà de referents del sector.

La pel·lícula d’inauguració serà El ventre del mar, d’Agustí Villaronga, estrenada al FIC-CAT. La pel·lícula de clausura serà El jefe político, una entrena mundial d’André Hugon, del 1925. El film, que es creia perdut, ha estat recuperat per l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca i la Filmoteca Española. Una pel·lícula per la qual el festival vol reivindicar la història d’un cinema europeu i poc conegut avui en dia. 

Si vols conèixer més detalls sobre la programació, consulta el programa complet aquí.