Fem una mirada enrere dels festivals que ja han passat i dels que venen!

Els festivals de cinema són una peça clau del sector cinematogràfic català; una plataforma de difusió de cinema inèdit, plural i divers i un generador de reflexió i experiències col·lectives. Volem fer un repàs amb els festivals que fins ara, han estat tot un èxit:

El 7 de març va inaugurar-se la 10ena edició de l‘Americana Film Festival, que des del 2014 aquest festival duu a Barcelona una mostra del prestigi internacional del cinema independent dels Estats Units de la mà dels seus directors i productors. A través de projeccions de curts i llargs de tots els gèneres i d’activitats paral·leles per a grans i petits, l’Americana ens acosta a totes aquelles produccions nord-americanes que no es programen a les sales comercials. Aquest any han gaudit d’una gran afluència d’espectadors, aconseguint penjar el cartell de “Sold Out” en diferents sessions. A més hem pogut gaudir de la prèsencia de Todd Solondz director de pel·lícules com Happiness o Wiener-dog.

Posteriorment, del 15 al 19 de març, vam poder gaudir a la ciutat de Barcelona del Brain Film Fest – Premi Solé Tura; un festival internacional de cinema sobre el cervell impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i coorganitzat per Minimal Films. A través de la creació audiovisual i la divulgació científica mostra a la ciutadania, d’una manera pròxima, la polièdrica realitat del cervell, des de les seves capacitats fins a les seves malalties i condicions. En aquest festival van passar les darreres pel·lícules de Werner Herzog i Gerardo Herrero.

Del 22 al 26 de març, ha tingut lloc el Moritz Feed Dog, que des de la seva creació l’any 2015, la moda és l’eix central de la seva programació. Edició rere edició, el festival ens acosta a la riquesa i complexitat d’un fenomen cultural en constant transformació. La moda com a reflex de la societat i la seva idiosincràsia és la protagonista de les produccions i activitats que promou cada edició del Moritz Feed Dog.

Però no tots són festivals ja passats. Encara sou a temps de disfrutar del D’A Festival Cine Barcelona, una cita cultural imprescindible de la primavera barcelonina. Des del 2011, el D’A Film Festival ens convida a gaudir d’una acurada programació de les millors produccions que es poden veure als festivals nacionals i internacionals. DireccionsTalents i Un impuls col·lectiu són algunes de les seccions del festival que apleguen el cinema independent nacional i internacional més actual, de directors i directores de referència i també d’òperes primes de cineastes per descobrir. A més de les projeccions, el D’A proposa cada any diferents activitats, com una Jornada Professional que reuneix diferents agents del sector, o propostes com la Sala Jove, que acosta el cinema d’autor al públic més jove amb diferents sessions en què aquest es fa seves la butaca i la paraula.

Tots aquests festivals han estat un èxit i un segell de qualitat en vers el cinema que han projectat en les seves sessions. Seguim amb ganes de més festivals i posem el focus d’atenció en propers festivals com el DOCS Barcelona o la Mostra Internacional de Films de Dones que s’inaguraran properament!