Protesta

Festival Internacional de Cinema de Crítica Social

El PROTESTA és un festival internacional de cinema de crítica social que pretén posar el seu granet de sorra per ajudar a transformar la societat a través del cinema, de forma creativa, constructiva i festiva, fent del festival una festa del cinema de denúncia. Se celebra anualment a l’octubre a Vic per diferents cinemes i espais de la ciutat.

El festival es basa en dos eixos: la projecció de cinema independent i social (ficció i documental, llargmetratges i curtmetratges), i activitats paral·leles vinculades al cinema i/o a la transformació social per molts espais i cinemes de la ciutat.

Programem cinema de denúncia proper al cinema d’autor europeu, llatinoamericà i a l’indie nord-americà. A l’organització del Protesta ens encanta la fotografia, i cuidem molt que les pel·lícules destaquin en aquest àmbit, que la fotografia tingui un propòsit artístic. Les nostres pel·lícules tenen mirades minimalistes dels conflictes, van al petit exemple, a les petites històries de persones comuns, al seu dia a dia, posant el focus en les persones i no en les dades. Programem pel·lícules que són viatges immersius, realistes i cinematogràfics a realitats i conflictes d’arreu del món, però posant el focus en la quotidianitat i en la gent comú, i intentant que l’espectador es posi a la pell de les protagonistes, que empatitzi. I també programem amb mirada de gènere, seleccionant pel·lícules que no tinguin biaixos de gènere o socials. A més, la nostra programació és paritària, per tal de lluitar contra la discriminació que encara pateixen, i molt, les dones en el món del cinema.

www.festivalprotesta.cat