Festivals, gràcies!

Compartirm l’ article del productor soci de PROA Xavier Granada posant en valor el paper dels festivals de cinema:

Aquesta setmana hem pogut anunciar, per fi, la data d’estrena en sales de la nostra nova pel·lícula, “Jean-François i el sentit de la vida”. Una òpera prima. Una pel·lícula en versió original catalana. De les que cada dia costen més aixecar, vaja. Quina il·lusió, i quin vertigen, mostrar-la per fi al públic, que surti al món.

Però abans d’arribar a les sales, tenim sempre el meravellós recorregut per festivals. Una oportunitat per mostrar les nostres produccions en un ambient que en té cura, amb un públic ansiós de veure noves propostes. En el nostre cas, l’estrena a casa, que ens fa especial il·lusió, serà a la secció oficial Talents del D’A Film Festival Barcelona. Tot un luxe!!

El primer cop que les nostres produccions es mostren davant d’uns ulls desconeguts, que no tenen vincle amb la producció, acostuma a ser un festival o mostra de cinema. Una experiència per l’equip artístic, que es troba embolcallat i cuidat pels equips d’aquests festivals, amants de l’audiovisual i la cultura en totes les seves expressions, que tenen cura de nosaltres, i de les nostres pel·lícules, alhora que cuiden del seu públic: des d’aquí, moltes gràcies!!!

Els festivals ens permeten, a més, posar el seu segell de qualitat als cartells i a la publicitat en general de les produccions, de cara a la seva estrena, quan saltem a l’arena, perquè la sensació és aquesta, a mi em recorda sempre el moment (vist a través de les pel·lícules, com no) en què el gladiador surt a l’arena i és escrutat pel públic. Els festivals previs per on hem passat, amb les reaccions del públic i de la crítica, que cada cop circulen més ràpid i més fàcilment per la xarxa, són una prova de foc que ens serveix per arribar al dia de l’estrena una mica més protegits.

Són, a més, una finestra per un tipus de pel·lícules que no té manera d’entrar al circuit de sales de cinema, destí somniat per moltes de les produccions realitzades, oferint l’oportunitat de trobar-se amb el seu públic en les millors condicions. I si a més permeten conèixer, o poder conversar, amb l’equip artístic de la pel·lícula, la jornada s’enriqueix i acosta l’espectador encara més, convertint-se en una experiència, aquesta paraula tan de moda i cada cop més necessària en qualsevol expressió cultural i/o d’oci.
O sigui que em repeteixo: equips i públic dels festivals culturals, moltes gràcies!!!

Xavier Granada

http://www.proafed.com/festivals-gracies/