Els grans títols del cinema asiàtic del 2017 seran al Festival Nits

El certamen obre el 18 de juliol amb la comèdia xinesa Cook Up a Storm i dins la seva Secció Oficial inclou títols com ara Munna MichaelDuckweedExtraordinary MissionShock WaveMcDull Rise of the Rice CookerFabricated City.

A part de la Xina, país convidat d’enguany, el Festival Nits de cinema oriental de Vic acull produccions de Hong Kong, el Japó, les Filipines, Malàisia, Taiwan i l’Índia. En la seva 14a edició presenta 16 títols en Secció Oficial, 15 dels quals són estrenes estatals, convertint-se així en una cita obligada per als amants del cinema oriental. Com cada any, la seva programació de films a concurs aconsegueix un equilibri entre les superproduccions comercials de qualitat i el cinema d’autor.

El públic nitòman vibrarà des de la sessió inaugural amb la comèdia Cook Up a Storm (Ye Wei Min -Raymond Yip-, 2017), en la qual s’enfronten la cuina tradicional i la cuina moderna; el hit de Bollywood d’aquest estiu Munna Michael(Sabbir Khan, 2017), sobre un musculat sense sostre seguidor de Michael Jackson; l’espectacular cinta de ciència ficció Fabricated City (Park Kwang Hyun, 2017) i la colpidora i emocionant Extraordinary Mission (Alan Mak, Anthony Pun, 2016), dels creadors de la saga Infernal Affairs. El thriller Shock Wave (Herman Yau, 2017), triomfador a les taquilles de la Xina i Hong Kong, clourà les Nits a la Bassa.

D’altra banda, la japonesa Strange Tales of Love and Strangers (Raita Kuramoto, 2017) ens parla de les petites grans històries d’amor i Duckweed (Han Han, 2017), èxit del cinema d’autor xinès de 2017, ens convida a un salt en el temps carregat de realisme màgic.

Dues pel·lícules se sumen també des de la Secció Oficial a l’aposta del Festival Nits per destacar el rol de la dona en el cinema oriental: Mountain Cry (Larry Yang, 2016), un delicat film xinès que condemna la intolerància col·lectiva, i Mrs K (Ho Yuhang, 2017), el retorn de la femme fatale Kara Wai al cinema d’acció. Fora de competició podrem veure els documentals Mira (Lloyd Belcher, 2016) sobre una campiona runner nepalesa i Gulabi Gang (Nishtha Jain, 2012), la història del moviment dels saris roses contra la violència de gènere a l’Índia.

L’anunciada Retrospectiva Kung Fu Girls!, dedicada a les protagonistes del cinema d’acció de la Xina i Hong Kong, s’inaugura aquest divendres dia 30 de juny a la sala Phenomena, amb la projecció de Royal Warriors (Ultra Force)de David Chung (1986) en una sessió Noodle & Beer Night: KUNG FU GIRLS!.

Tota la programació del Festival Nits està disponible al  web.