Hem celebrat la 9a edició d’El Dia Més Curt!

Fotografia d’El Dia Més Curt 2021

El passat dissabte 18 de desembre vam poder celebrar, un any més, El Dia Més Curt, la festa mundial del curtmetratge que reivindica el cinema de curta durada amb programes per a infants, adolescents i adults. L’esdeveniment va ser organitzat per Marvin&Wayne i Catalunya Film Festivals amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i de la col·laboració principal amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Xat Curt va ser la sessió encarregada d’obrir l’esdeveniment amb les projeccions El somriure amagat, de Ventura Durall i Can Gardell, de Flor Aliberti i Sílvia Subirós. A continuació, el director i la codirectora d’aquestes produccions van pujar a l’escenari per a respondre algunes preguntes sobre les seves obres. Seguidament, vam poder gaudir d’El adiós, de Clara Roquet i de Forastera, de Lucía Aleñar. En aquest cas, les directores no van poder assistir presencialment, però van poder fer-ho de manera online, mantenint una conversa sobre les similituds dels seus curtmetratges. Per a tancar la sessió, es van projectar Rumbo a Peor, d’Alex Brendemühl i Solució per a la tristesa de Tuixén Benet i Marc Martínez Jordán

Seguidament, a l’Auditori CCCB, es va dur a terme la sessió Perles, on es van projectar una sèrie de curtmetratges de cineastes molt consolidats del cinema independent estatal com ara My last film, de Zia Anger, Yo maté a Antoine Doinel, de Nicolas Prividera, Misterio, de Chema García Ibarra, Decorado, d’Alberto Vázquez, Dioses autonómicos (Cap. I, II, V),  de Velasco Broca i Canódromo Abandonado o ¿Qué sabemos del asesino?, de Marc Ferrer

El dia 21 de desembre vam tancar El Dia Més Curt amb les Sessions Escolars amb les projeccions de Panteres, d’Èrika Sánchez, Ni oblit ni perdó, de Jordi Boquet Claramunt, Ara crema, de Núria Gascón, Después también, de Carla Simón i Singing from the rooftops, d’Enric Ribes que vam poder veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). A més a més, els alumnes de l’Institut Sant Just van poder gaudir d’un col·loqui posterior amb la directora del curt de Panteres, Èrika Sánchez i l’actriu principal d’aquest, Laia Capdevila. Finalment, es va retransmetre la sessió nocturna a Curtcircuit 33 a les 12 h de la nit. 

Sense cap mena de dubte, vam poder gaudir d’unes sessions molt enriquidores, amb uns convidats de luxe que ens van apropar una mica més el cinema de curta durada. Ens veiem molt aviat per a celebrar la 10a edició!