Juny CFF: molt cinema, plural i de qualitat!

Aquest mes de juny ens promet molt cinema, plural i de gran qualitat!

Una vegada més, els festivals i mostres de cinema de Catalunya posen en evidència la riquesa que suposen per la nostra cultura a través de programacions de temàtica molt diversa, arreu del territori i per a tots els públics. Durant aquest mes podrem gaudir d’una oferta cinematogràfica que inclou programacions molt variades: temàtica esportiva (BCN Sports Film Festival i Offside Fest), temàtica LGTB (FIRE!!), cinema de dones (Mostra Internacional de Films de Dones de BCN), cinema llatinoamericà (Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya) i cinema de terror i fantàstic (Galacticat). Mira!

 

Offside Fest, Cinema Fora de Joc
1 – 9 juny

Associat amb reconeguts festivals internacionals, com ara l’11mm de Berlin, el Kicking&Screening de Nova York o el Cinefoot de Rio de Janeiro, l’Offside Fest és el primer festival independent de futbol a Espanya. Tessalònica (Grècia), Milan i Lisboa són les ciutats que aquest any acullen l’edició del festival.

L’Offside Fest no només mostra la vessant esportiva del futbol sinó també la seva part més social i cultural a través de documentals que mostren històries excepcionals que s’amaguen darrera de l’esport rei. Una vegada més, el festival presentarà una acurada selecció de films en dues seccions, la selecció oficial a concurs i la secció Fora de joc, on es rescaratan alguns clàssics d’aquest gèneres cinematogràfic.

Destacats

Pel·lícules VOSC: Robby Robson. More than a manager, Evasion o Victoria, Football for Better or for worse, Freedom Fields, Hayati, Kaiser, The Damned United.

Pel·lícules destacades: Evasión o Victoria, un dels grans clàssics del gènere; Football for Better or for worse, sobre un dels millors equips de futbol femení del món; Freedom Fields, sobre la post-revolució libanesa; La quinta del buitre, sobre la generació sorgida de La Fàbrica del Real Madrid; Take the ball Pass the ball, sobre el FC Barcelona de Pep Guardiola.

Més informació: http://www.offsidefest.com/

 

BCN Sports Film Festival
3 – 9 juny

El BCN Sports Film Festival arriba a la seva 10ª edició amb el millor cinema de temàtica esportiva. Del 3 al 9 de juny oferirà llargmetratges, curtmetratges i documentals amb temes centrals com l’esforç, l’autosuperació, la integració o el gènere i aproparà el cinema esportiu al gran públic. A més a més, fomentarà l’establiment de llaços entre els professionals de l’esport, els directors i directores de cinema, les productores i distribuïdores especialitzades i els mitjans de comunicació.

Destacats

Produccions catalanes: El primer Bowl, La Sagi, una pionera del Barça, Adalamadrina, Els sis graus de llibertat, Hamza. Un viatge de mil passes, Mitaka Sumo School.

Sessions en Català: Esport KM 0.

Sessions en VOSC: Esport al Rescat!, Ganbaru, El Repte, Passaport Esportiu, Sport Today, Crossing Beyond.

Sessions temàtiques: Esport Km 0 (Catalunya), Fête Sport Court (curtmetratges francòfons), Outdoor Sports (natura i medi ambient), Els colors de l’esport (integració, igualtat…), Ganbaru (esport japonès), El Repte (esport adaptat), Curts Non-Stop (curtmetratges internacionals), Passaport Esportiu (adolescents d’origen estranger), Sport Today (bones i males pràctiques), Crossing Beyond (JJOO d’Hivern 2018), En Femení (dones i gènere), Especial Tour de France, The Power Of Sport (conflictes bèl·lics).

Activitats destacades: Conmemoració del 50 aniversari de la Federació Catalana d’Esport de Persones amb Discapacitat Física, Homenatge a Roser Ponsatí Capdevila i a Tomàs Barris, Projeccions als Centres Penitenciaris de Catalunya, Esport Jove: sessions matinals per a nens i joves.

Tota la programació: https://www.bcnsportsfilm.org/ca/

 

Mostra Internacional de Films de Dones de BCN
4 – 23 juny

La 27ª Mostra Internacional de Films de Dones oferirà del 4 al 23 de juny el seu programa de primavera i estiu, una relectura de les aportacions històriques de les cineastes, proposa la revisió de l’obra d’algunes precursores i para atenció a les renovacions formals contemporànies.

Destacats

Pel·lícula d’obertura: Be natural: the untold story of Alice Guy Blanché, de Pamela B. Green.

Estrenes: Tshweesh, Aïnata, Knives and Skin, Angkar, Extinção, Le concours, Premières solitudes, Chez jolie coiffure, (Espero tu (re)vuelta), Black Pond.

Films en VOSC: Be natural: the untold story of Alice Guy Blanché, Aïnata, Knives and Skin, Angkar, Tender fictions, Le concours, Premières solitudes, Chez jolie coiffure.

Noms clau: Pamela B. Green, Hermína Tyrlová, Barbara Hammer, Claire Simon, Helena Taberna, Agnès Varda, Carolee Shneemann.

Sessions destacades: Panoràmica (selecció de la millor cinematografia actual), Cortos en femenino 2019 (curtmetratges espanyols); Cinema fora de lloc (films de dones a l’aire lliure); Retrospectiva Helena Taberna; Barbara Hammer, com un martell; Claire Simon: les hores del pati.

Activitats professionals i de formació: Trobada internacional de programadores, masterclass de Claire Simon, Projecte Arxipèlag.

Tota la programació: https://www.mostrafilmsdones.cat/

 

FIRE!!, Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià
6 – 16 juny

La Mostra FIRE!!, el primer festival de cinema LGTB creat al nostre país, tracta la diversitat afectiva en el seu sentit més ampli a través d’una acurada selecció de llargmetratges, documentals i curtmetratges que reivindiquen els drets humans dels membres de la comunitat LGTB+. Aquest any, i sota el lema “Ni un pas enrere”, ofereix una programació que homenatja els lluitadors d’Stonewall.

Destacats

Pel·lícula d’obertura: Kanarie, una de les poques produccions sud-africanes.

Estrenes: Kanarie, Euforia, Un rubio, Retablo, L’animale, Tinta Bruta, Darkroom, Sauvage, Segunda estrella a la derecha, Transmilitary, The Ice King, Cubby, Zen Sul Chiaccio Sottile, Knife+Heart, Now you are a woman, Enigma, Air, Alone in the game, Making Montgomery Clift, Riot, An Army of Lovers, Dykes, camera, action!

Films en VOSC: Kanarie, Euforia, L’animale, Darkroom, Cubby, Zen Sul Chiaccio Sottile, Air, Making Montgomery Clift, Riot.

Sessions i activitats destacades: FIRE!! En Curts, TransArtCabaret, Vermut.

Activitats professionals i de formació: Programa educatiu escolar (curtmetratges i spots LGTB).

Tota la programació: http://www.mostrafire.com/

 

Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya
6 – 13 juny

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya celebra la seva 25ª edició. Durant dues setmanes la mostra presentarà a Lleida un total de 81 produccions de 20 països (12 llatinoamericans) amb 13 produccions inèdites a l’estat espanyol, 5 estrenes europees i 2 opera prima. Amb aquest ampli ventall de llargmetratges, documentals i curtmetratges, la mostra representa i apropa al gran públic la diversitat i la riquesa dels països llatinoamericans.

Destacats

Inauguració: entrega del Premi d’Honor d’enguany al destacat director de fotografia José Luis Alcaine, del Premi Jordi Dauder a l’actor i director Josep Maria Pou, del Premi Ángel Fernández-Santos a la plataforma de video ‘Filmin’ i del Premi Talent Llatinoamericà a l’historietista Horacio Altuna.

Cloenda: entrega del Premi d’Honor a l’actriu Lola Dueñas y projecció del llargmetratge Rojo.

Films destacats: Camino sinuoso (pel·lícula inaugural); Love me not, de Luis Miñarro.

Sessions i activitats destacades: exposicio “Prop de Hollywood. Fotografies dels germans Claudi i Frederic Gómez Grau”; Cinema a la Fresca.

Activitats professionals i de formació: masterclass de José Luís Alcaine, Workshop familiar a la Zona Alta, Work in Progress de “La Dona Il·legal”, masterclass amb Osvaldo Montes.

Tota la programació: http://www.mostradelleida.com/

 

Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent
7 – 9 juny

El Galacticat celebra enguany a la seva VI edició per fer arribar el cinema fantàstic a la ciutadania i convertir les terres de Lleida en un focus cinematogràfic. Aquesta edició projectarà més de 118 pel·lícules (20 llargmetratges, 98 curtmetratges), entre elles 9 estrenes.

El Galacticat té una clara vocació divulgativa (treballa durant tot l’any per fer arribar la seva programació als nens i nenes de l’Urgell) i s’adreça a tots els cinèfils i amants de la ciència-ficció.

Destacats

Estrenes: The hole in the ground, Endzeit, Hanna’s homecoming, The funeral, Zauberer, The very last day, Flesh city, Secrecy, The perception.

Sessions destacades: Secció Oficial Llargmetratges, Secció Oficial Curtmetratges-Galacticurt (6 categories a concurs), Secció Clàssics (exhibició).

Pel·lícules destacades: Alien, el octavo pasajero (Ridley Scott), Acción mutante (Álex de la Iglesia), The thing (John Carpenter), Gremlins (Joe Dante).

Activitats paralel·les: exposició “El cinema fantàstic”, Nits curtes (projeccions a l’aire lliure), “La caza del Predator” (joc interpretatiu), concert de cloenda a càrrec de la Banda Municiap de Lleida, Zona Freak (paradetes de marxandatge).

Més informació: http://www.galacticat.cat/