La Mostra de Dones celebra el seu 30è aniversari

 

 

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB) celebra els seus primers 30 anys d’activitat i ho celebra amb un munt d’activitats que es faran entre els mesos de març i desembre de 2022.

Els principis que van motivar la creació de la Mostra al 1993 continuen vigents, com ara configurar espais des d’on compartir les experiències i els coneixements del cinema de dones, defensar formats fora de les lògiques patriarcals competitives i exaltades, rescatar les altres històries del cinema que han quedat al marge. Segueixen amb el seu compromís, més necessari que mai, amb la difusió de les cinematografies de dones. 

Els actes de celebració començaran al març amb la publicació d’un recorregut per tota la seva història, el llibre ‘Un trajecte pels feminismes fílmics. 30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona‘, coescrit per Marta Selva i Anna Solà, fundadores de la Mostra. 

També expandiran el Projecte Arxipèlag amb dues propostes en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica (Laboratori de creació Arxipèlag, del 16 de març al 15 de juny) i amb la Virreina. Centre de la Imatge (l’exposició virtual ‘Rutes del desig. Carta de navegació per l’Arxipèlag’, d’abril a setembre).

Al març també presenten una nova proposta educativa, Imaginaris revoltats, que s’enmarca dins les activitats de la iniciativa Acció>Cinema i que portarà els valors socials a alumnat d’educació́ primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents centres educatius. 

A més seguiran amb els seus cicles habituals, com els Manifestos Fílmics Feministes o les programacions Panoràmica i Programació infantil a la Filmoteca, i també el seus programes itinerants com Els feminismes fílmics o La Mostra es mou, entre d’altres. 

Durant el mes de març  la Cineteca de Madrid ha convidat la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona a programar una carta blanca a la seva seu de Matadero Madrid, amb una selecció de pel·lícules que defineixen la seva identitat.    

 

Més informació https://www.mostrafilmsdones.cat/2022