L’any ha començat molt bé!

Fem una mirada enrere dels festivals que ja han passat i dels que venen

Els festivals de cinema són una peça clau del sector cinematogràfic català; una plataforma de difusió de cinema inèdit, plural i divers i un generador de reflexió i experiències col·lectives. Volem fer un repàs amb els festivals que fins ara, han estat tot un èxit:

Ha obert l’any el BCN Sports Film Festival, que ens ha acostat a la presència, en el món audiovisual, de la temàtica esportiva i els seus valors, i crea llaços entre els mitjans de comunicació, els directors de cinema i les productores i distribuïdores especialitzades en l’àmbit de l’esport. Des de l’organització ens han arribat dades que confirmen sessions amb sales plenes en les seves projeccions. Seguidament continuava l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que amb un afany no competitiu, és un punt de trobada d’artistes i professionals de l’animació i un referent a escala nacional i internacional.

El festival de La Inesperada, en la seva tercera edició ha començat amb el cinema de març. Un festival apassionat pel llenguatge cinematogràfic que es relaciona amb la realitat entenent aquestes pràctiques com un ampli territori on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals. Paralel·lament s’ha dut a terme el Festival Ohlalà! el primer festival dedicat al cinema francòfon a la ciutat de Barcelona, que té com a objectiu donar a conèixer el millor del cinema francòfon recent, subtitulat en castellà o català, amb una selecció d’obres inèdites presentades en alguns dels principals festivals internacionals.

Tots aquests festivals han estat un èxit i un segell de qualitat en vers el cinema que han projectat en les seves sessions. Seguim amb ganes de més festivals i ens alegra saber que els festivals que els succeeixen, també estan esgotant entrades i l’aforament arriba quasi als seus màxims. Ara, posem el focus d’atenció en propers festivals com l’Americana,  el Brain Film Festival i més endavant el Mortiz Feed Dog i el D’A Film Festival Barcelona.