120 pel·lícules de 25 països diferents a l’Asian Film Festival. Barcelona

 

L’Asian Film Festival. Barcelona (AFFBCN), certamen especialitzat en cinema asiàtic, celebra la seva cinquena edició fins al 12 de novembre en tres seus principals, Caixaforum, Cinemes Girona i Filmoteca de Catalunya, de la mà de  Casa Asia.

La programació del Asian Film Festival, distribuïda en sis seccions (Oficial, Panorama, Netpac, Discoveries, Secció Especial i Retrospectiva, dedicada al cineasta taiwanés Hsiao Hsien-Hou), consta de 120 pel·lícules produïdes en els últims tres anys i procedents de 25 països asiàtics diferents. Les cinematografies més representades són les d’Iran, amb deu títols, i Japó, Corea del Sud i Kirguizistan, amb nou cadascun. Altres països amb presència en la mostra són Afganistan, Índia, Kazakhstan, Tadjikistan, Xina, Austràlia, Mongòlia, Bangladesh, Bhutan, Cambodja, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Hong Kong, Filipines, Indonèsia, Tailàndia, Taiwan, Vietnam i Nova Zelanda.

 

120 pel·lícules:

“Totes les pel·lícules del festival conflueixen a mostrar un retrat contemporani de les diferents comunitats, pobles i nacions asiàtiques”, apunta  Menene Gras Balaguer, directora del certamen i del departament de Cultura de Casa Àsia, que subratlla que l’objectiu del AFFBCN és establir “un lloc de trobada i diàleg intercultural” amb els països del citat continent.

El Periódico