El Most Festival torna amb força al Priorat amb la projecció de tres pel·lícules del vi carregades de compromís social

El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, arriba aquest novembre a la seva 7a edició i, per segon any consecutiu, al Priorat on s’hi duen a terme diverses projeccions i activitats de la secció emblema del festival, la secció Collita, que projectarà enguany 38 films de temàtica vitivinícola.

La Collita cinematogràfica al Priorat
La programació d’aquest any torna a apostar per l’abundància i heterogènia en el cinema al voltant del vi. La secció Collita 2017, centrada exclusivament en temàtiques vitivinícoles, compta amb 12 sessions de llargmetratges o migmetratges provinents de 15 països tan diversos com Xile, Portugal, Estats Units o Sèrbia. Tres d’aquestes sessions tindran lloc al Priorat, a Falset i a Cornudella de Montsant.

La primera sessió de Most al Priorat presenta el documental Bitter Grapes, en què el danès Tom Heinemann investiga i denúncia el tracte deshumanitzat que es dona als treballadors de la indústria vinícola sud-africana; serà el dissabte 4 de novembre a les 18h a la Cooperativa Falset-Marçà de Falset.

La setmana següent, el dijous dia 9, el Teatre la Renaixença de Cornudella de Montsant acull la projecció del documental Sour Grapes, dels cineastes Jerry Rothwell i Reuben Atlas, sobre el cas de falsificació de vins de luxe descobert el 2012 a Califòrnia. I, finalment, La guerre du vin, prendrà protagonisme en el darrer vespre de Most al Priorat. La pel·lícula del francès Sebastien Le Corre, analitza l’estela deixada pels agricultors que el 4 de març del 1976 van iniciar, deixant de banda el sindicat oficial, la revolta dels comitès agrícoles amb què demanaven la regulació del mercat del vi a Europa, i que va deixar un viticultor mort per afusellament a Montredon-des-Corbières.

Enguany l’Artesana de Falset també acollirà alumnes dels centres formatius del Priorat en dues sessions de Most a les escoles, una activitat que busca aproximar als joves estudiants a les dues realitats que fusiona el festival, el cinema i el vi. En concret, assistiran a les sessions els alumnes dels centres d’educació secundària de Falset i de Cornudella i els estudiants de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana.

El jurat de la secció Collita, que formen Judith Colell, Imma Merino, Damià Serrano, Ruth Troyano i Anna Vicens, s’encarregarà de determinar els guanyadors dels set premis d’aquesta selecció.

Notícia