Vª Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent Galacticat

Aquest proper cap de setmana del 7 al 10 de juny se celebra la Vª Mostra Galacticat als Cinemes Majèstic i altres racons de Tàrrega.

En aquesta edició es programaran més de 19 hores de cinema gratuït en format curtmetratge i 8 llargmetratges d’arreu del món que han tingut grans acollides a diversos Festivals i que encara no han estat estrenats al Circuit Comercial. D’aquestes 8 obres, 3 són inèdites a l’Estat Espanyol, serà la primera vegada que es veuen a cap pantalla de l’estat, i les altres cinc tan sols han passat pels Festivals de Sitges o de Gijón. A més es recuperaran 3 clàssics del cinema de terror dels anys 80, Pesadilla en Elm Street, El Resplandor i El Ente, que es podran gaudir en pantalla gran de manera gratuïta.

Les activitats paral·leles també es veuen augmentades enguany, amb 4 vegades més de projeccions a la fresca que l’any passat, una nova Survival Zombie, ambientada en el leitmotiv del festival, la invasió extraterrestre de la mítica sèrie V, una important exposició d’art a la Sala Marsà que ve directament del Festival de San Sebastián, concerts, convenció i concurs de Cosplays… Un llarg cap de setmana d’activitats al voltant del cinema.

A més les novetats d’enguany inclouen un gran acord de col·laboració amb el CECAAC, per a la creació del premi GALACTICAT-CECAAC, valorat en 10.000€ per a produir un teaser al millor projecte de llargmetratge de factura catalana. Un acord que situarà el Festival dins el panorama europeu.

Finalment, el diumenge 10 es clourà el Festival amb un Concert de BSO a càrrec de la Cobla Tàrrega, que ha adaptat 14 obres mítiques del cinema a la sonoritat de la Cobla. El concert acabarà amb un berenar sopar solidàri en favor del projecte CONNECTATS AL MON de l’Associació Alba.

 Podeu consultar tota la programació a la pàgina web www.galacticat.cat