La mostra de cinema de muntanya Picurt no es durà a terme enguany per manca de finançament

L’organització ha mostrat la seva voluntat de continuar el festival, que per aquesta edició ja comptava amb el suport econòmic dels ajuntaments de l’Alt Urgell implicats i del govern d’Andorra

La mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, Picurt, que havia de tenir lloc el proper mes de juny, no es celebrarà enguany per manca de finançament, segons ha informat l’organització a través d’un comunicat. Concretament, la seva directora, Montse Guiu, ha explicat que s’han trobat amb “dubtes seriosos sobre la viabilitat d’aquesta edició” arran, ha dit, de la situació política a Catalunya, per la qual cosa han decidit no “arriscar-se” a tirar-la endavant. Tot i això, han afegit que hi ha una voluntat de continuïtat de cara al futur, argumentant que “és una aturada, no és un final”. A més, han volgut deixar clar que la mostra sí que comptava amb el suport econòmic dels ajuntaments de l’Alt Urgell implicats, així com el del govern d’Andorra.

Les projeccions de temàtica de muntanya no podran arribar enguany a la Seu d’Urgell, Artedó -al municipi d’Alàs i Cerc (Alt Urgell)- i Andorra arran de l’aturada temporal de la mostra Picurt, que no es celebrarà enguany per manca de finançament i després d’una trajectòria d’onze anys d’història. La seva directora, Montse Guiu, ha explicat a través d’un comunicat que l’obtenció de recursos econòmics per dur-la a terme “sempre havia estat un problema perquè el festival havia crescut molt, però aquest any els dubtes sobre la viabilitat van ser molt grans”. El fet de no haver aconseguit una subvenció Poctefa de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) també ha contribuït a aquesta aturada.

La directora del Picurt lamenta que enguany no es pugui organitzar la mostra, ja que, segons ha dit, “el cinema és un important revulsiu per al territori, l’audiovisual transmet tots els valors i els coneixements de la vida al Pirineu, dona noves oportunitats a la muntanya i es pot convertir en un motor que belluga els valors de la societat, que fa veure realitats que no coneixia”. La decisió ha estat comunicada tant als patrocinadors privats com als ajuntaments de l’Alt Urgell implicats i el govern d’Andorra.

D’altra banda, l’Associació Cultura i Entorn del Pirineu (CEP) sí que té previst continuar una part de l’activitat del Picurt. Concretament, dura a termè la jornada tècnica que organitza en col·laboració amb l’IDAPA i les projeccions a les escoles de la comarca de les produccions d’Stopmotions realitzades al llarg del curs. També seguirà el TourPicurt, les projeccions de documentals d’esports de  muntanya a cinemes de localitats com ara Tàrrega o Barcelona.

http://www.viurealspirineus.cat/articulo/cultura/mostra-cinema-muntanya-picurt-es-dura-terme-enguany-per-manca-financament/20180510185835011307.html