Nous membres de CFF!

L’ Assemblea General de Socis celebrada el passat mes de desembre va aprovar la incorporació de 5 nous membres! Amb ells ja sóm 48 els Festivals i Mostres que formen part de Catalunya Film Festivals. Des de CFF volem donar la benvinguda als diferents festivals que s’han integrat a la nostra associació.

Brain Film Fest (BFF)

Aquest any comptem amb la incorporació del Brain Film Fest (BFF), un festival internacional de cinema que gira al voltant de les temàtiques relacionades amb el cervell. El certamen, que inclou projeccions, taules rodones, col·loquis i tallers, se celebrarà entre el 15 i el 19 de març de 2023 al CCCB. En aquesta ocasió, l’art, la creativitat i el cervell seran els seus temes centrals. ¿És possible comprendre els efectes de la creativitat, l’art o la bellesa en el nostre benestar? ¿L’expressió artística pot donar sortida a vivències, experiències o emocions que el cervell oculta? Quins ressorts cerebrals s’activen davant un obra pictòrica, una simfonia o una peça audiovisual? Són algunes de les preguntes de les preguntes que el Brain Film Fest es formula en aquesta edició.

 

Festival de Curtmetratges de l’Hospitalet és un certamen de curtmetratges que inclou dues categories destinades a que cineastes de 35 anys o menors tinguin un festival on exhibir les seves obres. En la categoria Global, es promou la defensa dels Drets Humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social, així com els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Mentre que en la categoria Metropolis on es busca promocionar l’Hospitalet de Llobregat amb curtmetratges rodats en un cap de setmana.

 

Festival Gollut és una Mostra de cinema social i mediambiental amb una voluntat d’inclusió de les diversitats. A més aposta per un cinema d’autor, de compromís ètic i estètic, de llibertat creativa, que explori i experimenti amb noves narratives i formes de representació audiovisual.  Al llarg de les 9 edicions que conformen el festival s’ha donat veu a cineastes compromesos amb aspectes socials i/o mediambientals. Més enllà de l’entreteniment, aposten pel cinema com una eina de reflexió, conscienciació i aprenentatge, tant a escala personal com col·lectiva. Promouen un cinema que revisi la nostra herència històrica i audiovisual, el nostre passat, un cinema que faci experimentar i repensar la nostra situació present; tanmateix, un cinema que ajudi a conformar l’imaginari del nostre futur.

 

Festival la GRAN Pantalla! el festival internacional de cinema de les persones grans de Barcelona. Un espai dedicat a la trobada cinematogràfica intergeneracional. En el Festival la GRAN Pantalla! es projecten pel·lícules i curtmetratges, es realitzen xerrades que ofereixen noves mirades sobre el fet de ser i fer-se gran. El festival té com a objectiu desmuntar els estereotips que existeixen en la societat sobre les persones grans i promoure l’envelliment actiu, a través de la reflexió i el debat que inspira el setè art.

 

La Inesperada Festival de Cine,  un festival de cinema focalitzat en la no ficció.  Apassionats del llenguatge cinematogràfic que es relaciona amb la realitat entenent aquestes pràctiques com un ampli territori on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals. A La Inesperada aposta per la no ficció com un espai de creació lliure i genuïna, autoral i contemporània. Un festival que neix com a festival de cinema, però planteja d’altres perspectives a llarg plaç, com l’eixamplament a partir d’altres activitats (classes magistrals, seminaris) o l’ajut a la creació i el desenvolupament de projectes cinematogràfics.