“Petitet” i “Los Desheredados”, plat fort de la inauguració del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya.

El Certamen fa pública la programació del primer dia de festival posa en marxa la plataforma de reserva de les entrades per les projeccions.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que té programada la novena edició entre els dies 28 de juliol i 5 d’agost, ha fet pública la programació de les sessions inaugurals del dia 28 de juliol a través de les xarxes socials i la seva pàgina web. L’organització del festival pretén, així, facilitar al públic un tastet dels films que es projectaran enguany i poder avançar en el temps la programació ja disponible per tal que aquest pugui adquirir les entrades gratuïtes per les sessions programades.

El Certamen començarà el dia 28 de juliol amb una jornada renovada que començarà a les 16.30 h al Museu Cerdà de Puigcerdà i que inclourà dues sessions Km 0 de films rodats a Cerdanya, amb el títol “Los Desheredados” (Dir. Laura Ferrés, film guanyador de la Setmana de la Crítica a Cannes, del premi Goya i del premi Gaudí entre molts altres i rodat en part a Lles de Cerdanya) al capdavant. Completaran la sessió el llargmetratge “Réquiem del 92” (Dir. Álex Sequera, rodat a Prullans), “IP-IS. Qui paga mana” (Dir. Pol Diggler, rodat a Puigcerdà) i “Irina” (Dir. Jordi Castejón, rodat a l’estany de Puigcerdà i diversos espais de la plana).

A les 19.30 h, dins de la sessió DOCUetnografia, es projectarà l’aclamat documental “Petitet”, de Carles Bosch (Balseros, Bicicleta/cullera/poma,…), que presenta l’aventura del gitano Petitet en el compliment d’una promesa feta al llit de mort de la seva mare. La sessió és part integrant de la tradicional col·laboració amb la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya.

Ja a la nit, a les 21.30 h tindrà lloc una sessió Especial de curtmetratges, entre ells els films “Compatible” (Pau Bacardit), “Gotan” (Loránd Janós), “Big data” (Javier San Román), “Mi querido balón” (Gaizka Urresti), “La benvinguda” (Carme Puche) i “72%” (Lluís Quílez).

I com a novetat, a les 23 h, una sessió Golfa – Nit de terror amb la projecció del film gironí “Sant Martí”, dirigit pels cineastes David Ruiz i Albert València.

Aquesta nova edició de 2018, segons el programa previst, comptarà amb 9 dies d’activitat, 39 sessions i la previsió de 150 films seleccionats entre curtmetratges i llargmetratges (ficció, animació i documental). També comptarem amb activitats destinades al foment de la indústria audiovisual a la comarca i la seva explotació conjunta amb el sector turístic, estimant una participació de 3.000 persones a les projeccions i unes 2.000 més a les activitats adjacents.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

Les entrades es poden reservar gratuïtament a www.cerdanyafilmfestival.cat